Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

xaver 

všechny recenze uživatele

Klasika komediálního žánru. Herecký koncert, který předvádí Louis de Funes, je sice obdivuhodný, ale jeho grimasy a gestikulace se mi zdají v některých momentech až přehnané. Tak trochu se zapomíná i na výborný herecký výkon jeho filmové manželky Claude Gensac, která ve filmu nemá tolik prostoru, ale je báječná. Usměvavý Claude Rich moc prostoru taky nedostal. Když snímek srovnáme s americkým remakem se Sylvestrem Stallonem, tak si divák možná uvědomí, že méně je někdy více. Stallone se Funesovi po každé stránce vyrovná vtipem, a to bez toho, aby dělal ze sebe šaška za každou cenu. Funese mám samozřejmě rád, ale v Oskarovi je u mě jednička Stallone, proto Funesovi dávám „jenom“ 4. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Taková celkem klasická francouzská komedie, kde Louis de Funès naplno rozehrává své pitvoření, které mi už nějak moc nesedlo, hlavně proto, že mám pocit, že je to pořád jedno a to samé a že je to příliš afektované. Nahrává tomu i zápletka, která je pěkně ujetá a drží diváka v napětí z toho, jestli to vůbec má nějaké rozuzlení. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo tu Funès predviedol, je asi vrchol jeho šialenosti a u mňa asi najlepšia jeho komédia, čo je určite veľmi slabé slovo na toto dielo. Dej som si nepamätal, ale záchvaty smiechu z detstva áno a tie sa zopakovali. Predvádzať virtuálne naťahovanie nosa počas pol minúty, aby to nebolo trápne ani nevkusné, to si môže dovoliť okrem kreslených postavičiek len jediný herec. Príbeh odohrávajúci sa v jedinom dome s pár miestnosťami je primeraný a neruší komplikovanosťou. Zámena postáv, kufrov a vzťahov tu má také tempo, že všetci iba otvárajú ústa. –––– Ono se to zdá komplikované, ale je to úplně prosté. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Vynikající situační komedie, která by se hodila více na divadelní jeviště. Louis de Funes tentokrát neexceluje sám a je výborně doplňován ostatními herci. Zápletka kolem kufříku, plná zmatku a výměň neztrácí ve svižnosti ani na chvíli. Ke konci scénky malinko splývají, ale i přesto patří tato nepříliš známá komedie s Louisem de Funesem k tomu nejlepšímu z francouzké tvorby 60. let......8/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha francouzských situačních komedií, které skvěle fungují nejen na divadelních prknech. Shodou okolností jsem se nedávno podíval na Nalevo od výtahu ...stejný režisér, podobně inteligentní humor. A přestože dělí oba snímky dvacet let, oba jsou skvělými reprezentanty vrcholného období francouzské kinematografie. Nerad bych sklouznul do toho důchodcovského...tenkrát to bylo lepší, ale faktem je, že neznám žádného současného francouzského komika. A stejně tak jsem nezaregistroval, že by se do kin aspoň jednou ročně, dostala kvalitní komedie. Herecké bardy, jako Pierre Richard, Louis de Funès, Jean-Paul Belmondo, Gérard Depardieu a mnoho dalších, v mých očích nikdo nevystřídal. Takže i když je Oskar nenáročná situačka, bez opravdu originální pointy...hýčkejme si tyto archivní kousky...ničeho lepšího se nám asi nedostane. Navíc jde o jeden z nejlepších výkonů Louis de Funèse, kdy střídá herecké polohy s neuvěřitelnou kadencí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Exteriéry domu vo filme boli natočené vo vile Stein vo Vaucresson pri Paríži, interiéry sú čisto dekoratívne. (Arsenal83)
  • Voľbu Claude Gensac za postavu Madame Barnier navrhla Jeanne de Funès, vlastná manželka Louisa de Funèsa, čo Claude Gensac potvrdila počas rozhovoru pre France Dimanche:  „Jeanne potom navrhla, aby si Louis vybral mňa ako svoju partnerku. Chcela, aby som bola manželkou jej manžela na obrazovke.“ (Arsenal83)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry, ve které hrála většina herců z filmu, včetně Louis de Funèse (Bertrand Barnier). (korect)

Reklama

Reklama