Reklama

Reklama

Trhlina

Trailer 1

Igor, nezaměstnaný vysokoškolák, se v rámci absolventské praxe dostane do pracovní čety, která vyklízí budovu bývalé psychiatrie. Zde náhodou objeví záznamy Waltera Fischera, jednoho z pacientů, který před sedmdesáti lety záhadně zmizel v pohoří Tribeč. Když se po dvou měsících stejně záhadně objevil, byl dezorientovaný, na celém těle měl nevysvětlitelná zranění a nedokázal popsat, co se mu stalo a kde poslední týdny strávil. Ač byl dlouhodobě hospitalizován, již nikdy se nezotavil. Když se Igor pustí do pátrání po podrobnostech Fischerova příběhu, zjistí, že tento případ vůbec nebyl ojedinělý. Záznamy o lidech, kteří se v Tribeči ztratili, sahají až daleko do minulosti. K mnoha z nich ale došlo relativně nedávno. Proto se Igor spolu se svou přítelkyní Miou, milovníkem konspiračních teorií Andrejem a tvrdým skeptikem Davidem vydává do tribečských lesů zjistit, jaká je pravda. Pátrání, které zpočátku působí jako nevinná zábava nesourodé skupinky, však končí tragicky… (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (477)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Peter Bebjak mě dokáže nadchnout, ale i rozladit. Mám to s ním zatím tak, že seriály a pohádku nadšeně chválím, až se hory zelenají, a Čiaru s Trhlinou ne. Ale to nevadí. Tento pán je jedním z mála slovenských režisérů, u kterého si jsem jistá, že jeho velká chvíle ještě přijde. Dvě hvězdy za pokus a za trio Maštalír, Šalacha, Loj. Šikovní! ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Bebjak milo prekvapil. Na slovenské pomery veľmi dobre produkčne aj réžijne zvládnutý mysteriózny thriller za aký by sa nemusela hanbiť ktorákoľvek európska produkcia. Za málo peňazí veľa muziky. Oceňujem predovšetkým skvelé budovanie atmosféry ktorá vrcholí mrazivým záverom v pohorí Tribeč ktoré odhalí nejednú zaujímavú pointu. Herecky tiež ok a veľké uznanie patrí aj hudobnej stránke ktorá sa na výslednej atmosfére výrazne podieľala. Viac podobných kúskov poprosím. A bavilo ma to viac než dajme tomu Záhada Blair Witch z podobného súdka. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Neúspěšný pokus o mysteriózní horor, jak ho nejlépe umí a primárně dělají hollywooďané. Neatraktivní postavy (v jakémkoliv smyslu slova), zdlouhavá a nezajímavá expozice, nevydařený pokus o již tak ohrané fígle ve vytváření napětí při toulkách lesem. Bebjak je dobrý rejža, postavama i příběhem výrazně komplexnější a hlubší Čiara byla super. Tenhle typ žánrovky ale evidentně vyžaduje jiný typ talentu, a nejspíš i lépe zadaptovaný scénář, který zde zavání odfláknutou komerční rychlokvaškou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,416,175▐ Slovenský Blair Witch Project a nie zlé. Hlavne prvá polhodinka a pobehovanie po opustenej psychiatrii, kde sa objavujú nejaké tie záhadnosti má svoje temné čaro. Zaujme to, nechá tápať kam sa to bude uberať. Nakoniec skončíme v tajuplných lesoch, v takom našom bermúdskom trojuholníku. Kde to ale zamotáva hlavu a hmatateľné vysvetlenia žiadne. Nakoniec to je taká mysteriózna psycho dráma z dobrou atmosférou, ktorú si môže vysvetliť každý po svojom, či už schýza, rozdvojená osobnosť, či útok ufónov, všetko je otvorené. Herci slušne a doprovodná hudba robí svoje. Na naše pomery prekvapujúco dobrá práca. /videl v kine: 75%/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Žalostné herecký výkony bohužel zcela pohřbívají děj, který nutně nemusel být úplně špatný. Knihu jsem nečetl, ale z toho nápadu cítím, že nemusela být špatná. Bohužel ani s maximálním sebezapřením nejde slovenským bratrům v tomto filmu věřit jediné slovo. Zejména ústřední postava je zcela katastrofální a nepřestávám kroutit hlavou nad jejím obsazením. Kromě toho, že postavy absolutně neumějí hrát, jsou navíc extrémně nesympatické karikatury. Místy jsem měl z filmu pocit jakési sebeparodie. Dost scén se odehrává za denního světla a absolutně ničím nepřipomínají horor. V případě Trhliny se neubráním pocitu, že si zde naši východní bratři utrhli zejména pořádnou ostudu. Strašně film smrdí amatérismem a připomíná nějakou studentskou prvotinu. Dojem zachraňuje snad pouze to, že děj není moc předvídatelný a má nějaký vývoj a spád, i když se jedná o spád rovnou do hluboké filmové propasti. [25 %] ()

Galerie (42)

Zajímavosti (28)

  • Tvorcovia pripravili pred premiérou filmu výstavu fotografií z nakrúcania od Stanky Topoľskej a Maroša Ďatka. Inštalovaná bola v nevyužívaných priestoroch bývalej tlačiarne Svornosť v Bratislave. Pre verejnosť bola otvorená 12 dní. Následne sa presunula do priestorov Bory Mall, kde mal film premiéru. (Raccoon.city)
  • Trhlina bola pôvodne natočená ako trojdielna miniséria určená pre televízne vysielanie. (emdvojka)
  • Autor knižky Jozef Karika (lesník Samšály) si dal pred sfilmovaním a podpisom zmluvy podmienku, že vo filme dostane nejakú dôstojnú rolu, aby bola primeraná jeho významu. Svoju cameo rolu nakrúcal ale až štyri dni a podľa jeho slov chcel tomu dať primeranú hĺbku a neexistujú malé role, takže bolo to, samozrejme, náročné naštudovať. (Raccoon.city)

Související novinky

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

25.04.2019

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Kino na Hranici v Těšíně (27. 4. – 3. 5. 2019) představí více než 150 hraných a dokumentárních filmů z Polska, Česka a dalších zemí střední a východní… (více)

Reklama

Reklama