Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nádejný, ale chudobný pretekár motokrosu Miles (Alex Neustaedter) narazí v prašnej kalifornskej púšti na bionického bojového robota podobného psovi menom A.X.L. Obdarený umelou inteligenciou novej generácie, no so srdcom psa, A.X.L. si vytvára s Milesom silné emocionálne puto, avšak k veľkej nevôli darebáckych vojenských vedcov, ktorí A.X.L. vytvorili a urobili by čokoľvek, aby ho získali späť. Uvedomujúc si, čo všetko je v stávke, ak by A.X.L. nebezpeční vedci dolapili, Miles spojí svoje sily s inteligentnou a vynaliezavou graffiti umelkyňou Sarou (Becky G), do ktorej je tajne zamilovaný, aby spoločne ochránili svojho nového najlepšieho priateľa. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

A. X. L. je přísně tajný robot v podobě psa, zkonstruovaný pro vojenské účely, který unikne. Po setkání s nějakým Milesem si začnou oba vzájemně vytvářet přátelský vztah, načež se Miles rozhodně robota chránit. Koho okamžitě nenapadne klasický snímek „Číslo 5 žije“ (1986), že? Inu, když si vezmeme danou šablonu, celkovou atmosféru a zaměření převážně pro mladé diváky, vyznívá dnes z toho především přímá konkurence snímku „Bumblebee“ (2018), který vzešel do kin ve stejném roce. Známých motivů je použito více a tak filmoví fanoušci mohou během sledování striktně hádat, který daný film jaká scéna připomíná. Nakonec, to samé platí i pro zmíněný „Bumblebee“. Tady se tentokrát používá daný aspekt přátelství psa s člověkem. Pomalé tempo, jednoduchý a však pevný scénář, absence násilných scén a třeba i přirozené emoce vytvářejí přívětivou rodinnou podívanou bez bázně a hany. I přes rapidně nízký rozpočet je výprava přijatelná a obsahuje povedené CGI efekty, které mají, jen tak pro zajímavost, českou stopu. Ano, na svědomí je má Beach FX, Prague, čímž je opětovně potvrzeno, že Češi prostě umí, a to i za malý peníz. Snímek jako takový ničím výjimečný není, ale za pozornost stojí. Když se to tak vezme, tak vlastně obsahuje dvě dějové linky. Přátelství s oním robotem a pomalu se vyvíjející vztah mezi Milesem a nějakou Sárou, která se k nim přidá. Samozřejmě s armádou za zády. Určený je tak spíše jen pro určitý okruh diváků, kteří si u filmu chtějí jen odpočinout. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako nenáročná oddychovka why not. Příběhově je to teda dost primitivní, ale vizuálně to vypadá hezky cool a ta přeseksualizovaná teenka v hlavní roli to taky táhne docela nahoru. Škoda jen, že robotického čokla si divák moc neužije a zejména po stránce osobnosti mi přišel trochu nedotaženej a vztah jsem si k němu vytvořil tak nějak napůl (na rozdíl od přeseksualizované teenky), což u takového filmu asi taky není úplně dobře. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušný zárez od Neflixu. Kto čakal akciu, či triler alebo veľkolepé sci-fi, toho sklamem. Je to len obyčajný film o priateľstve človeka so psom. Neobyčajný je len samotný pes. Pekne natočené, skvelý dravý digi-soundtrack a klasika od Neflixu, triky a spracovanie na úrovni béčkových blockbusterov, nie čo sa týka veľkoleposti, ale kvality. Neľutujem pozretie aj napriek tomu, že som naozaj čakal niečo iné, viac akcie a pod. Možno preto ma to prekvapilo a to celkom príjemne. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No co čekat od sci-fi, které vidělo jen pár set lidí a v USA jako zázrakem měl menší úspěch v kinech? Parta nezajímavých teenagerů, spousta motorek, zlotřilá korporace a jeden robotický pes. Je to stokrát omletá klišovitá nuda, ve které se nestane nic co byste nečekali. Aspoň že Becky G, alias zpěvačka jednoho hitu je celkem kočka a A.X.L. se povedl a je to sympaťák přehrávající všechny ty "herce" :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkovým pojetím to na mě působilo jako klučičí dobrodrůžo z 80. a 90. let. Problém je, že dnešní mládežníky to těžko osloví. Ale mě tahle pohádka o kamarádství kluka a bojového robopsa docela bavila. Hlavní zásluhu na tom má zejména čoklík, který se vizuálně vydařil a bylo ho hodně. A nic moc jsem neměl ani proti hercům. Ne že by se jednalo o nějaké extra talenty, ale svoje role odehráli celkem solidně a nelezli mi na nervy. Nic k zapamatování, ale za tu trochu nostalgie to stálo. 60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Film je remakom krátkometrážneho 7-minútového snímku Miles (2015) od rovnakého režiséra. (Astonko)

Reklama

Reklama