Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Wau! Tak toto mi urobilo radosť. Ako z čistého neba prišiel film, o ktorom som nikdy predtým nepočul a zabodoval naplno. Popravde nevedel som si na konkrétny teroristický útok spomenúť, už ich bolo toľko, že sa to človeku začína spletať dohromady, ale to nie je podstatné. Dôležité je, že tvorcovia filmu k tejto udalosti pristúpili max. zodpovedne a podali to veľmi realisticky a zároveň i divácky atraktívne. Vo filme niet miesta pre hrdinov, realita je tvrdá. Akčné scény sú adrenalínové, panika zobrazená v dokonalosti( hromadný útek dole schodmi) , ale i výkony a celkové obsadenie poteší každého milovníka filmu. Netuším, či Hotel Mombai ako austrálsky film môže byť nominovaný na oscara, najskôr asi v kategórii zahraničný film , ale šanca je veľká. Tento film rozhodne stojí za váš čas. U mňa max. spokojnosť. 100%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o koordinovanom teroristickom útoku muslimov na niekoľko budov vrátane veľkého hotela sa snaží ísť v stopách Greengrassových polodokumentárnych filmov. Lenže Maras nie je Greengrass. Na môj vkus to je podané príliš chladne. Vôbec ma nezaujímali ktoré postavy prežijú, ich mikropríbehy neboli dostatočne funkčné. Najviac ma mrzelo, že nejaký väčší priestor nedostali teroristi, ktorí tu sú prakticky len za anonymnú hrozbu, vďaka čomu film postráda akékoľvek napätie. Po pol hodine nonstop strieľania do civilistov som už z toho bol úplne otupený a zvyšok filmu som sa už dosť nudil. Pochvalu si zaslúži aspoň prvotriedna technická stránka. Lepšie natočené prestrelky nemá kdejaký akčniak z poslednej doby. Len škoda, že po dejovej stránke to je také monotónne strieľanie do pohyblivých terčov. 5/10. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný drama thriller s výbornou a přesvědčivou kamerou a střihem, který diváka přenese do samotné události. Bylo to drsné, surové a realistické, místy i mrazivé a tísnivé. Na příběh podle skutečné události hodně dobrý snímek, který si dokázal udržet sledovanost a informuje o zajímavé (pro mě doteď neznámé) události. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Podařený snímek po všech stránkách, jenž nabízí strhující podívanou, která je založena na skutečných událostech. Popravdě jsem o tomto teroristickém útoku doposud nevěděl. Tudíž jsem rád, že jsem si zase o malý kousek rozšířil obzory. Co říct k filmu. Rozhodně se s tím tvůrci nepárali, na takové nepříjemně realistické ztvárnění jsem asi nebyl stoprocentně připraven, většina scén se mi zaryla do paměti svým nekompromisním podáním. Jednoduše se mi dělalo špatně jen ze sledování činů, kterých se tato skupinka teroristů v hotelu i mimo něj dopouštěla. Také mě překvapilo, že i po hodinovém budování charakterů mnoha postav se všechna ta snaha najednou hodila do koše a ten hrdina či hrdinka prostě zemřel. Jako přímo mě to šokovalo, nebudu vám lhát. Konec si zasluhuje obrovský palec nahoru, takový pocit zadostiučinění jsem již nějaký ten pátek u žádného filmu nezažíval. Ale kromě tohoto samotného odporného činu mě udivovala ještě jedna věc.....a to ta infrastruktura policejních jednotek v Indii.......fakt jsem jen kroutil hlavou. Lepší organizovanost a hlavně nečekání na záchranu až z DILLÍ mohla tehdy zachránit více lidských životů. Alespoň doufám, že nyní to tam v tomto ohledu vypadá lépe. Za mě dávám 85 % ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film o prohnilých zápaďanech a s nimi sympatizujících Indech, kteří absolutně nepochopili, že jim skupina uvědomělých aláhakbaristů přináší kulturní obohacení. Takhle by film zřejmě okomentoval zavilý, sluníčkářský pravdoláskař. Já jsem si vychutnal dvouhodinovou, drsnou akční exkurzi do zoufalého a marného boje současné civilizace s tlupou středověkých zabržděnců. Australané mi zase jednou ukázali, v čem spočívá hlavní rozdíl mezi americkou a libovolnou jinou produkcí. Kromě Američanů nikdo jiný nepotřebuje k natáčení kolonu cisteren s patosem, všichni ostatní jsou schopni zapůsobit na divákovy emoce kvalitní filmařinou- tady se to (u mě) rozhodně povedlo. Za mě šlo o výborný námět, který se podařilo skvěle natočit, neměl jsem nad čím váhat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Vo filme si mala zahrať aj herečka Teresa Palmer, no kvôli tehotenstvu sa nakoniec vo filme neobjavila. (MikaelSVK)
  • Teroristické útoky uskutečnilo deset členů islámské militantní organizace Laškare tajjaba (tzv. Armády čistých) sídlící v Pákistánu za pomocí automatických zbraní a granátů. Započaly 26. listopadu a skončily v sobotu 29. listopadu 2008. Při útocích bylo zabito nejméně 174 lidí, včetně devíti teroristů. Dalších nejméně 300 lidí bylo zraněno. (klukluka)

Reklama

Reklama