Reklama

Reklama

VOD (1)

„Clocker” je dealer, který prodává drogy čtyřiadvacet hodin denně a Strike (Mekhi Phifer) patří k těm, co na ulici opravdu tvrdě makají. Jenže časy se mění a změnily se i pro něho. Když mu místní šéf (Delroy Lindo) dá tip na to, jak se dostat nahoru, skončí jeho protivník v márnici a Strike zjišťuje, že se ocitl mezi mlýnskými kameny v podobě dvou detektivů. Jedním je Mazilli (John TurturroOtázky a odpovědi, Hrdinové mého dětství), který prahne jen po snadně vydělaných penězích. Ten druhý (Harvey KeitelPiano, Mladí Američané) hledá něco, co lze najít mnohem obtížněji — pravdu. A když se ukáže, že se Strikeův bratr přiznal k vraždě, Rocco si nedá pokoj, dokud se neujistí, že za mříže dostal toho pravého. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (56)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a velice koukatelné drama z prostředí černošských "projects". Spike Lee má přitažlivé vnímání světa i filmařské know-how, jeho filmy snad ani neumí nudit. Clockers ovšem nepřinášejí nic extra objevného, už jsem viděl lepší fláky o dealování a nebezpečí drog. Takže čtyři hvězdičky, ovšem slabší. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Spike Lee umí pracovat s herci jako Paris Hilton s penisy. Není nutný ani dlouho komentovat a vymejšlet důvody úspěchu. Chytrý, drsný, vypointovaný a skvěle napsaný i zahraný film z prostředí chudého černošského ghetta. Budete mu věřit víc než papež v Boha a jestli si myslíte, že hajzlové nemůžou bejt sympatický a že nebudete fandit někomu, kdo dělá z dětí dealery, tak smůla, víte o sobě hovno. Spike prostě točí filmy, kde všechno šlape jako holky z Dubí a navíc řeší poměrně závažná témata. Život mladých i starých (chudých) černochů není žádná prdel a ani pan Wolf to nevyřeší. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem měl pocit, že ty klasické leeovské dvě hodinky jsou přílišná stopáž. Jinak klasicky kvalitní, místy stojící na hranici lacinosti, ale právě díky tomu intenzivní. Film operuje s jednou "ztracenou" generací, která nevidí východisko ze svého života, tedy krom toho, že si neustále opakuje, že další generace už na tom bude líp. Ale zároveň tomu moc nevěří, protože si vzpomíná, že stejné naděje byly vkládány do ní minulou ztracenou generací. Rozbor tohohle pocitu mi přišel hodně zajímavý. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sonda do sídliště v ghettu, kde parta černochů prodává crack. Je tu hezky ukázáno, jak funguje systém předávek a obvyklá policejní pruda, kdy dealerům kontrolujou i anály. Do toho ještě zápletka s vraždou, kdy se do samého konce neví kdo to spáchal. V hlavní roli sympaťák Mekhi Phifer, který ho mám zafixovanýho spíš jako takovýho drsňáka, ale tady mu rozbijou držku snad všechny postavy ve filmu. A moc se mi líbil Harvey Keitel a jeho don´t point your finger at me. Je to jeden z nejpřirozeněji hrajících herců vůbec. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Velice pozoruhodná a zdařilá sonda do života uvnitř černošské čtvrti. Je vidět, že Spike své dětství prožil v Brooklynu. Člověk jeho film pozná na první pohled, jeho rukopis je nezaměnitelný. Když k tomu připočteme výborné herecké výkony v čele s Harveym Keitelem jsme svědky hodně zdařilého snímku. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama