Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Pepa (Michal Suchánek) od útlého věku čeká na to, až začne ten opravdový a šťastný život. Ve školce nebyl oblíbeným dítětem paní učitelky, ve škole s ním nikdo moc nekamarádil. Na gymnáziu patřil mezi vyložené outsidery. Dlouho mu trvalo, než se osamostatnil, našel si práci, ženu, založil rodinu. V současnosti pracuje jako obyčejný úředník, který žije se svou ženou Zdenou (Petra Špalková) a dospívající dcerkou Zdeničkou (Natálie Grossová). Každý týden chodí s manželkou hrát karty ke svému dobrému kamarádovi Tondovi (Filip Blažek) a jeho ženě Jarmile (Alice Bendová). Zdá se, že Pepovi nic nechybí a vede obyčejný, ale šťastný život jako celá řada jiných lidí. Možná ale, že to není život, o kterém snil. A možná, že ho čeká život úplně jiný. Přijde opravdu ten správný zvrat v jeho životě, když k němu do kanceláře nastoupí nová kolegyně mladá a krásná Pavlína (Alena Doláková)? Nebo když potká svou vysněnou krásku (recepční - Anička Stopnická), kterou občas sleduje dalekohledem a díky které dokáže uniknout alespoň na chvíli z nudné a stereotypní reality jeho běžného života? Paralelně s životem Pepy se nám otevírá i život již zmíněné recepční Ireny, která v soužití se svým přítelem Emanem (Martin Pechlát) není úplně šťastná, avšak stále se snaží otěhotnět. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

dainio 

všechny recenze uživatele

To hodnocení je fakt trapas největšího kalibru. Nechápu to, nerozumím tomu. Na druhou stranu je to právě i častý nešvar na zdejší databázi, že se "hejtujou" filmy, aniž by uživatelé byly objektivní a nenechali se svést nějakými recenzemi apod. Typická česká "pepovina". Pokud je to možné, tak kritizovat a být nespokojený. Babovřesky a další shitky prosím, ale tohle? Vždyť je to po delší době vydařená dramedy. Nebál bych se i říct, že svým vzezřením zapadá do úspěšných filmů ze 70. a 80.let. Je fajn natočená, nenudí. Navíc Michal Suchánek ten film neskutečně táhne. Jak v roli vypravěče, tak i v celé stopáži. Je přirozený, autentický. Cítíte s ním a fandíte mu. Ono vůbec celé obsazení je kvalitní a vhodné. Zkrátka příjemné překvapení z českého rybníčku. Ján Novák se vymaňuje z filmových výkalů. Pepa je prostě dobrej. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

S Pepou jsem se nejprve setkal v podobě scénáře. Byl přesně tak špatný jako film. Novákova režie mu neublížila, pouze svou afektovaností zvýraznila a podtrhla jeho nedostatky. Ale ta stupidita (mohl bych šukat kolegyni z OPBH, nadchází tedy můj nejkrásnější den v životě) a odporná “poetika”, tu filmu Pepa vtiskl už Nováko/Sauerův scénář. Šťastný mi nepřijde ani to, že tady kluka ve věku 20+ hraje mnohem delším životem notně opotřebovanej Michal Suchánek. Úplně největší bolest Pepy je ale jeho výstavba. Někdo nedával ve škole pozor, nebo se prostě jen vykašlal na pravidlo výstavby dramatického příběhu. Ten by měl sestávat minimálně z expozice, kolize, krize a závěru. Tady vystačili s hodinu a půl trvajícím uváděním do děje a závěrem. Pan Novák- režisér je neumětel a měl by se na to už vážně vykašlat. Natočit kvalitní film se mu nepodaří a v soutěži o nejhoršího českého režiséra současnosti pravděpodobně taky neuspěje, na to je v této disciplíně příliš velká konkurence. Odstřihněte ho od prachů a pošlete je syrským sirotkům. Dávalo by mi to větší smysl. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem vůbec nic a dostalo se mi mimořádně příjemného překvapení. Naprosto obyčejný film o obyčejném českém Pepovi, kterému se v životě zase tak úplně nedaří a orgastických zážitků aby u něj člověk pohledal. Výborný Michal Suchánek a svěže napsané komediální drama. Nerozumím, proč tak slabé hodnocení na ČSFD. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, kolik lidí to tady vnímá jako komedii, ja to spíš vnímal jako tragikomedii s velkou dikcí na slovo tragédie a to nejen k postavě Pepči, nevěděl jsem jestli mě ho má být líto čistě z chlapské sounáležistosti a nebo prostě jakej chleba si upečeš, tak si pak sežereš, Pepíčku, ale tragický tam byly snad všechny postavy. Mě to přišlo docela trefný, spokojenost. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Na film jsem nevěřícně zírala celou stopáž, protože jsem pořád čekala, kdy přijde nějaká ta myšlenka nebo zápletka - a ono nic. Začátek celkem baví, zvlášť dětství hrdiny a puberta, charakter je jako každý český film zaměřen na lidi, co zažili komunismus a povinnou vojenskou službu. Jak ale hrdina dospěje, celý příběh ztrácí tempo a jak jsem již zmiňovala zápletka žádná. Někdo se asi bude smát "Mámo, to je jak u nás." a ten, kdo tohle během sledování řekne, tak je mi ho velice líto. Hlavní hrdina totiž v životě nikdy nic nedokázal, oženil se se ženskou, která ani nečekala jeho dítě, souložili spolu za 15 let manželství 4x, pracuje pořád na stejné pozici, zatímco všichni kolem něj povýšili a neustále na něco čeká. Stále čeká na štěstí, lásku, spokojenost. A pak umře... Smysl filmu je asi takový, abychom na nic nečekali, protože dokud sami nepůjdeme osudu vstříc, tak samo nic k nám nepřijde. A skončíme jako Pepa. Smutný fakt je ten, že tímhle způsobem žije asi 60% Čechů nad 40 let. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se v menších rolích objevili i dva čeští youtubeři – Vladimír Kadlec (VladaVideos) a Petr Kraus (peeetaaaTV). (Stanley619)
  • Natáčelo se v Kladně a Králově Dvoře. Krematorium se jmenuje Motol a nachází se v Praze. Diskotéka se konala v Disco Relax v Kladně. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Malou roli si zde zahrála i v té době brankářka fotbalového klubu SK Slavia Praha Bára Votíková, zahrála si zde Pepovu spolužačku. (Skarface)

Reklama

Reklama