Reklama

Reklama

Déšť

(seriál)
Trailer
Dánsko / USA, (2018–2020), 14 h 23 min (Minutáž: 36–50 min)

Hudba:

Av Av Av

Hrají:

Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard, Angela Bundalovic, Lukas Løkken, Jessica Dinnage, Sonny Lindberg, Iben Hjejle, Lars Simonsen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(20)

Většina obyvatel Skandinávie padla za oběť viru přenášenému deštěm. O šest let později hledají dva mladí sourozenci a pár dalších přeživších bezpečí – a odpovědi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (52)

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Zajímavá premisa, zajímavé pojetí scifi žánru. Vizuálně je to skvělý, kamera je dobrá, ale.. Všechny postavy jsou něčím nesympatické, chovají se občas tak, že by jim člověk nejraději jednu vrazil. A ke konci první série, se začátkem druhé, se seriál stává v některých místech až nesmyslně otravný. Zbytečné záběry, protahovačky, atd. Nedávám seriálu příliš šancí na to, že bych ho zvládla celý dokoukat... ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to banda kreténů!!! Každý z nich je nějakým způsobem narušený a v podstatě je mi celou dobu jedno kdo z nich a kdy zařve a pořád jsem si musel připomínat, že je to 6 let a že většina z nich v tě době byli vlastně větší, či menší děcka, abych to jejich fakt protivné chování nějak strávil... Po celou dobu jsem si nikoho z nich neoblíbil a navíc ty ksichty... Nejvíc odpudivá je asi ta železná tlama Jessica Dinnage a nejméně odpudivá je nakonec asi hlavní herečka Alba August... Herecky je to podprůměrné a celé takové nějaké divně nedomyšlené s hromadou nelogických chyb... Všichni se strašně bojí deště a vlastně vody obecně, ale sotva přestane pršet, tak tam lezou po mokrých střechách, chodí lesem a vysokou travou, ale to nevadí... Flashbacky jednotlivých postav byly otravné úplně stejně jako současnost... A to finále ?!? V polovině 8-mého dílu jsem opravdu chtěl, ať už chcípnou úplně všichni a je po všem, protože co se tam dělo, to se hned tak nevidí!!! Pokud tohle dílo dostane druhou sérii, tak s díky odmítnu... Post-apo mám moc rád a dost toho i odpustím, ale takto opravdu ne... Poslední 3 díly jsem viděl v angličtině (prvních 5 bylo v dánštině), ale kvalita dabingu měla velké rezervy (opět mi to jen připomnělo, na jak kvalitní dabingy jsme u nás zvyklí)... Celkové hodnocení nějakých 24% jen za dánskou odvahu do toho jít... ()

Reklama

AnnalieseK 

všechny recenze uživatele

Mohl to být dobrý seriál o přežití se zajímavým námětem smrtícího deště, ale místo toho to je akorát velká nuda. A ještě k tomu vás hlavní postavy dohánějí ke vzteku svým dementním chováním, že místo užívání si seriálu, akorát u obrazovky sršíte nadávkami a přejete si, aby ti smradi konečně umřeli. Říkám si, že moc dílů to nemá, tak to třeba i dokoukám, ale mám pocit, že díl od dílu mám akorát větší chuť většinu postav profackovat, aby se konečně začali chovat jak v apokalypse a ne jak sluníčkoví vítači dalších lidí, kdy je jejich rozhodnutí akorát přivede do nebezpečí, a protože přeci nezabijeme hlavní postavy hned na začátku, tak je ty následky necháme přežít, ale když jsou tak natvrdlí, tak tu samou chybu udělaj znova a... Jestli to dokoukám, tak se přesvědčím, že můj pohár trpělivosti je bezedný, ale zatím tomu moc šancí nedávám, protože už jen při psaní komentáře, když si vzpomenu na ty hlavní dementy, tak mám chuť si radši najít nový seriál.. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně překvapení. Podle procent jsem přemýšlel, zdáli vůbec začít koukat a jsem rád, že jsem začal. Ze seriálu se vyklubala sympatická podívaná, na herce jsme si zvykl a bavili mě. Příběh se čím dál více zamotával a překvapoval a cele je to pěkné natočené s povedenými efekty. Kdyby byl seriál víc akční a víc by byl kladen důraz na postapo, byl by to vynikající seriál. A on to víceméně je i tak. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Horší seriál jsem už dlouho neviděla. Začala jsem druhou sérii (zapomněla jsem totiž, že první byla tragická). Tolik nelogických věcí, postavy, co se chovají jak kokoti. Ne, není to dobré. Jediné plus je Alba August, která mi přijde, že hraje dobře. Bohužel scénář, motivace postav zabíjí jakýkoliv potenciál. Je to hodně pro teenagery. Pro teenagery se špatným vkusem. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (1)

  • Název bunkrové sítě Apollon je odkazem na řeckého boha Apollóna, který podle pověsti trestal morem a chránil před nemocemi. (UncleMorty)

Související novinky

Netflix vsadí na evropský talent

Netflix vsadí na evropský talent

01.06.2018

Když nebudeme brát v potaz válku s festivalem v Cannes, drží si Netflix mezi evropskými zeměmi relativně dobré jméno. Především v severských zemích se mu daří přímo výborně, a to už od roku 2012, kdy… (více)

Reklama

Reklama