Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (299)

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda, že pan Gott je nesoudný a má špatnou manželku a přátele.Protože kdyby jeho nejbližší za něco stáli, na rovinu by mu řekli, že je nejhorší herec všech dob a ať se na to vysere.Když hrál v jedné Troškově pohádce Lucifera a Boha, myslel jsem, že na větší dno klesnout nemohl.Mýlil jsem se.A když už někde hrát musí (zřejmě mu tak velí jeho vrozená ješitnost), tak ať ho alespoň někdo dabuje. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Když draka bolí hlava, nemusí hlava bolet i diváka. Což se ale tvůrcům povedlo. Dvojjazyčnost jen podtrhuje mizerné poselství o společném Československu, kdy z neznámého důvodu božský Kája přešel nemotornou slovenštinou na slovenskou stranu barikády. To tedy bylo na konci vysvětleno, puncu absurdity ze svého počátku se ale už pohádka zbavit nedokázala. Co mi pak ještě vadilo, bylo to, že drak každou chvíli působil, že spadne. Scénář samotný měl docela potenciál. Škoda, že zůstal nevyužit. ()

Reklama

martinkaziki odpad!

všechny recenze uživatele

Pohádky mám ráda, na každé se dá najít něco hezkého. I když se moc snažím, tak tady NIC! Nechápu, jak se tahle parodie na pohádku mohla promítat v kině. Za těchto 99 minut by se nemělo platit, spíš naopak! Příšerné dialogy díky kterým i zkušení herci vypadali nepřirozeně. Což pak ti nezkušení? A zpracování draka v digitální době roku 2018? To je opravdu úsměvné. Pamatujete na skoro 30 let starou pohádku Za humny je drak? Tady se očividně někde stala chyba... :-) ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, jak strašné to bude, ale nakonec jsem mile překvapený. Písničky jsou průměr, ale k pohádkám se to hodí. V podstatě mi na celém filmu vadily především dvě věci - postava Blivajze a Karel Gott mluvící slovensky. To bylo fakt peklo. Dal bych 2,5*, kdybych měl být přesný. Na české, potažmo česko-slovenské poměry to je vlastně ještě docela fajn. Uplný konec posledních pár desítek vteřin nekomentuji. I když zase vzhledem k ostatním hodnocením bych měl zůstat při zemi a více jak 2* to nedá. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi 15 minut a stačilo ..natočeno to je pěkně, ale jinak neskutečná kravina, až odpornost. Až z toho má člověk depresi, ten drak, bože.. tohle bych dětem vážně nepustil !! Scénář jak z cirkusu a chudák Kája, ta slovenština a ta postava , kterou hraje to je strašné. On to hraje jak může a hraje pěkně, ale ta postava je ostuda... tohle je omyl, a lituju ty, kteří na tom byli v kině ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • V tomto snímku se objevil jihovýchodní druh ledňáčka – ledňáček gurial (Pelargopsis capensis). (OLDA8)
  • Jako rytíř se ve filmu krátce mihne i frontman legendární české rockové kapely Doga pan Roman Izzi Izaiáš. (rublik05)

Reklama

Reklama