Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Cynická parodie na vyvražďovačky zasažená do dekadentního světa moderního umění. Zmlsané snobské karikatury v čele s Gyllenhaalem chcípají zaslouženou smrtí a je docela zábavné to sledovat. Gilroy netočí horor a vlastně ani nepracuje s lacinými lekačkami, spíš je znepokojivý. Možná si kompenzuje traumata z dětství kdy mu říkali, že z něj nebude umělec, když dostal z výtvarky pětku. Hlubší pointu bych nehledal. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"S umělci nerandím. Všichni už jeden vztah mají." Gilroy si dělá prdel ze všech, kdo od něj po Slídilovi čekali další znepokojivou a ponurou věc. VB je parodií vyvražďovačky zasazené do zkarikovaného prostředí uměleckého byznysu, kdy vraždí samo umění (což bylo zřejmé už z trajleru). Seriozní příběh/horor to tedy není, ale slušně zábavné to je, to zase jo. A chtěl bych poděkovat tomu, koho napadlo dát Natalii Dyer brýle. Fetišizuju si holky s brýlema a z ní jsem si cvrkl do gatí. ()

Reklama

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Dan Gilroy si asi po skvelom Nightcrawlerovi povedal, že môže natočiť čokoľvek a bude to masterpiece. Pomohol mu k tomu Netflix, ktorý má skúsenosti so zabalením sračiek do pekného vizuálu. A presne tým tento film je. Pekne natočená sračka_________Je úplne jedno, že sa nám film snažil ukázať, aký kokoti vedia obchodníci s umením byť a že sme k nim ani nemali cítiť nejaké sympatie. V Nightcrawlerovi ste tiež nemali cítiť sympatie k hlavnej postave, ale mali ste aspoň vedieť pochopiť jej konanie a mal vás zaujať natoľko, že máte chuť sledovať ako sa jeho príbeh vyvynie. V tomto filme však nie je jediná postava, ktorá by bola rozvedená aspoň do takej miery, že si o nej dokážeme vytvoriť predstavu kto je a čo je jej cieľom. Ak teda nerátame postavu Zawe Ashton, ktorá chce byť bohatou....Vau._________Film strieda polohy komédie, drámy a hororu takým neskutočne chaotickým spôsobom, že v momentoch, kedy nám dej ponúka smutný rozchod a navodí sentimentálnu hudbu, nezostáva nám nič iné ako sa smiať, pretože to ani trochu nepôsobí vážne. Určite nie, keď predchádzajúca polovica filmu pracuje s neúnosným patosom a až parodickou hudbou. Záber na ruku Gyllenhaala, ktorá sa pomaly načahuje medzi nohy jeho priateľky a následný zvuk prelietavajúceho lietadla a podobné over the top pokusy o navodenie komédie....striedané s rádoby dojemnými scénami, v ktorých máme postav ľutovať pritom film nám nedáva jediný dôvod na to sa s nimi čo i len trochu stotožniť....striedané so zaujímavými vraždami a halucináciami, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Lynch či Cronenberg._________Film sa rozpadá ako domček z karát a to som sa ani nedostal k neskutočne nudným dialógom, ktoré sem tam zachraňujú len narážky na umelcov a nejaká tá hláška zo strany Gyllenhaalovej postavy__________Vizuálne je to hravé a vraždy sú fakt veľmi originálne a takisto celkový koncept filmu je zaujímavý, čo však z toho, keď celý film pôsobí ako jedna veľká maskovaná sračka. A to hovorím ako niekto kto obdivuje Gyllenhaala a kto si Gilroyovho Nightcrawlera neskutočne užíval. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Už, když jsem viděl trailer říkal sem si, že to nebude pro mě a potvrdilo se mě to. V celém filmu jsou kromě 1 respektive 2 postav (Coco a ta černoška, ale z té se ke konci stane mrcha tak, že v podstatě 1) absolutně všichni nesympatičtí a každému jsem tu smrt vyloženě přál. Při sledování doporučuji přeskočit rovnou zhruba na 20 minutu kdy se něco začne dít do té doby , když to přeskočíte o nic nepřijdete ono celkově kdyby jste se na film dívaly rychloposuvem tak o nic nepřijdete. Z vražd zaujmou jen 2 (jedna s barvou a jedna s koulí) ostatní stojí vyloženě za pendrek (první třeba ani neuvidíme u poslední zase došly nápady scénář a logika) a vyloženě horor je zde pouze v 1 scéně. Čekal jsem, že zde bude aspoň vysvětleno kdo to dělá co to dělá proč to dělá a podobně, ale nedočkal jsem se. Jinak Malkovich je zde zhruba 10 minut a kdyby tu nebyl nic se nestane (snad mu to aspoň zaplatily) , ale pořád předvedl více než ten černoch co jen sedí a čumí na obrazy. Hororovost 20 Napětí 0 Sympatické postavy 40 Herecké výkony 0 Námět 40 Dám 40 procent za ty 2 vraždy a za tu perskou kočku co se zde objevila a předvedla větší výkon než všichni herci dohromady. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Netflix začíná nabírat na obrátkách a už v samotném roce 2019 vydal přehršel skvělých filmů. Velvet Buzzsaw se sice netrefil do mého vkusu, ale to neznamená, že přestanu sledovat, co dalšího má americký gigant na skladě. Možná právě naopak. Tam, kde se Hollywood utápí v sequelech, prequelech, restartech a zoufale nudných adaptacích (nejnověji Cats), tam Netflix sází na originální filmy z vlastní produkce. A něco mi napovídá, že se mu bude dařit čím dál víc. Samotný film ubíhá velmi pomalu a hned na začátku nám představuje spoustu postav, takže sem neměl moc šanci si zapamatovat, kdo je kdo. Příběh se začne rozbíhat až někdy kolem 40. minuty. V podstatě jde o to, že někdo ukradne obrazy mrtvého umělce a vydává je za své. Obrazům se to ale nelíbí a probudí se k životu, aby spáchaly odplatu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama