Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

Melios 

všechny recenze uživatele

Predstavte si najviac otrepanú akčnú komédiu s každým klišé ktoré kedy vyšlo a napadnú vás akčňáky z konca 70. / 80. rokov. No a o prerobenie tohto špecifického druhu filmov sa očividne sa snaží tento kúsok. A na prekvapenie aj celkom podarene. Ak chcete pri nejakom filme proste vypnúť ,nič neriešiť a užiť si debiliny ,čo sa vo filme dejú ,potom asi ani lepšie spraviť nemôžete. A ak ste človek ,ktorý zažil ešte starú éru filmov ,kde sa tieto stereotypy ukazovali na dennej báze s radosťou si pripomeniete staré dobré časy. Ja sám som človek ,ktorý vyžaduje aby mi film niečo aj predal ,ale ani ja raz za čas neodolám nejakej blbosti pre jednoduchých a užijem si ju. 65% Nič nového ,nič revolučného ani nič čo by vyčnievalo z davu. Lepšie ako 90 percent televíznej produkcie a filmy Stevena Seagala. Film bol vytvorený za účelom aspoň na chvíľu zabaviť a to robí skvelo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Každej frajer, kterej má obě oči a péro, by tě prokouknul." Jó Harlem. V Harlemu je lepší bejt John Shaft než James Bond. Jinde bych byl radši Bondem, ale v Harlemu jedině Shaftem. Jen ten umí stylově přejít ulici, bez otálení vyzvat jakoukoli ženu k sexu a bít lidi bez ohledu na jejich pohlaví. Já se tedy obvykle nerad dívám na černý filmy určený pro černý lidi, protože ze mě masáž pozitivní diskriminací spolehlivě udělala genderově nevyváženýho rasistu, ale tohle mě bavilo. Shaft byl totiž zábavnej a kromě toho si s chutí kopnul do rasismu, genderu i neziskovek. Nechci spekulovat o tom, že mu to prošlo, protože je černej, ale kdyby Shafta hrál třeba Bruce Willis, tak bych se už asi chystal na pohřeb Johna McClanea ve Smrtonosný pasti 6. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Roundtreeho Shafty jsem nevidel, Samuelovo jo a nijak zvlast me nebral a tohle je bohuzel podobnej pripad. V podstate prumerna kriminalka s tuctovym pribehem, kde je akce pomalu a neni buhvijak natocena a jediny, co film tahne z bahna je hlavni dvojice. Respektive hlavne teda Samuel, ten hlaskuje jak o zivot, nicmene Usher mu docela dobre nahrava a neni nastesti tak otravnej, jak jsem se obaval. Par scen je vcelku cool, spousta hlasek pobavi, ale to je tak vsechno. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na papíře zní spojení tří generací Shaftů cool, ve skutečnosti by stačil jen ten jeden. Samozřejmě Samuel L. Jackson, který je jen o 6 let mladší než jeho filmový otec první Shaft, s klidem ale může i po sedmdesátce stále hrát šedesátníky, ale co je důležitější, pořád je naprosto neskutečný “bad motherfucker,” který trousí jednu hlášku za druhou a vyzdvihuje film fušera Tima Storyho nad zábavný průměr. O juniorovi mluvit netřeba, je samozřejmě v novém Shaftovi (snímek se i potřetí jmenuje stejně) nejdéle, ale Samuel naštěstí tolik nestrádá. A všechny scény staříka Richarda Roundtreeho jsme viděli v traileru, nicméně pochybuji, že nový film na Netflixu uvidí pamětníci originálu. PS : Ve filmu je skvělý odkaz na záměnu s jedním známým hercem. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale pri tomto treťom pokuse som sa bavil úplne najviac! Chytá to to retro pôvodného sedemdesiatkoveho originálu (a že sa tam samotný pôvodný Shaft AKA dedulo objaví a brokovnicou sundá nemálo padouchov v slow-mo a do toho hraje starý oldschool RAPP... = mrnk!) Mimo to, obe ženské herečky sú fakt k zulíbání. Ale hlavná bomba je samozrejme Samuel. Ten vie (aj na základe jeho osobnej histórie, čo som sa dočítal...) je skrátka baaad madafaka. Absolútna trefa keď už ničím iným, tak kasting to opäť raz predal. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama