Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 126)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vytříbenější pokračování. Netrpí obvyklými neduhy dvojek a naopak disponuje jejich klady. Akce je více, je minimálně stejně dobrá, nápaditá a překvapuje i když o moment překvapení díky prvnímu dílu přišla. Ponurý feeling zůstává, tvůrci si stále drží nadhled. Reeves si vychutnává každou minutu v roli. Mnoho silných momentů... Letos chci na dovolenou do Říma. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bobtnající kopie nefungující jedničky, ve které ze sebe většina zúčastněných dělá blbce a místní hodnocení ho pak dělají ze mě. Hromada ladných zásahů do oblasti hlavy pro mě nezapomenutelnou akci nedělá a nebýt úvodní neobvyklé destrukce auta, tedy jediné scény, kdy si Wick drží pozici poctivého dříče, střílím hodnocení ještě níž. Hloupých rozhodnutí totiž Derek Kolstad udělal tentokrát neúnosně moc, do mytologie cpe střípky kopírované z Kingsman a nechává hlavní postavy předříkávat směšně polopatická životní motta. Vrchol všeho zmatku přichází s Laurencem Fishburnem, jehož výkon a vůbec smysl celé vedlejší linky směle dosahuje odpadových vod. Záchrana přichází v samém závěru, který dlouhodobou nekompromisnost konečně opodstatní, ale otevřený konec je risk, koledující si v případě nedotaženého pokračování o slušnou ránu do vazu. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Wick je ve své druhé kapitole stále stejně odhodlaným hrdinou, který tentokrát platí svůj dluh minulosti a všechny esence původního filmu ještě zintenzivní. Ať už stylovost prostředí a postav (na míru šitý oblek se správnými vrstvami nejlepší kamarád zabijáka) nebo akční scény, které jsou hnané ještě do větších extrémů než v prvním díle. Osobně jsem chvílemi až chytal záchvaty smíchu z toho, jak to celé vážně myšlené akční peklo s poměrem headshotů a minutí u hlavní postavy je okolo poměru 9:1. A to mě právě bavilo. Tenhle návrat do 80/90. let, tohle bych si totiž půjčoval ve své oblíbené videopůjčovně a s kamarády by jsme si trénovali Wickův postoj, protože on je ten dobrej týpek a my chceme být jako on. Co na tom, že některé sekvence jsou nelogické (chce auto, pak ho zdemoluje nebo uděláme past v katakombách, i když nás je 50, nepočkáme u jediného východu), ale celé je to prostě velice zábavné, akční složka je perfektní (ať choreo nebo důraz na bojové/střelecké postoje). Ano, John Wick se stává s každou minutou prvním superhrdinou v obleku, bez ohledu na jeho krejčího, ale budování mytologie a zajímavě směřující příběh mě motivuje k očekávání dalšího dílu. PS: Equilibrium tam cítím stále víc. PPS: mytologie je skvělá, chci komiks, bezďáci perfektní pomrknutí, stejně tak jako jejich vůdce, už mi jen chyběla nabídka pilulek... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ukážkové pokračovanie, ktoré má všetko, čo bolo v jednotke, krát tri. Stále by sa tu dalo čo to vystrihnúť (napr. celé intro) a plynulosť rozprávania Stahelski ešte nemá úplne zmáknutú, ale i v tom je oproti jednotke veľký krok vpred. No vrcholom sú akčné scény, ktoré len ťažko nájdu obdobu - sú maximálne štýlové (kostýmy, kamera, osvietenie, strih, zvuk...), majú vynikajúcu choreografiu, no najmä sú prehľadne nakrútené bez epileptického strihu, či trasľavej kamery. Vizuálna pastva pre oči. A k tomu bohovský casting a kopec suchého čierneho humoru. Ultimatívna jazda. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Výborný upgrade jednotky. Od polovice som sa priblblo usmieval. Čo mi v originále vadilo (zápletka, jednotvárnosť) je eliminované a čo sa mi páčilo (ten zvyšok) je posilnené. Akcie je hromada a je výborná, Reeves dokonalý, prehĺbenie mytológie funkčné. Najlepší hollywodsky čistokrvný akčňák od tretieho Bourna. A sú tam aj biele holubice (aj keď mimo akčnej scény a nespomalené). Mám aj výhrady, ale nechcem si ten zážitok kaziť 9/10 ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 92 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových 174,3 mil. (NIRO)
  • Názov filmu sa objaví až v 14. minúte. (Astonko)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama