Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou ukuta nová spojenectví. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1,5*. Kdyby seriál tímhle dílem začal, bylo by to slušný intro! A nemuseli jsme trpět, doslova trpět při sledování předešlých sedmi zbytečných, ale lautr zbytečných dílů! Navíc po konci posledního dílu můžu říct, že tvůrci pošlapali moje oblíbené postavy z Pána prstenů a já poprvé fandil záporákům (Adar, Sauron). Pár scén slušných, ale jinak to celé nedává smysl.... jediným záporákem v celké sérii je protivná, zapšklá, panovačná, manipulativní a zlá Guyladriel. Chudák Sauron, ona ho doslova a do písmene donutila stát se Temným pánem. S takovou fuchtlí bych se jím stal asi taky..... ()

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem to zvládnul až do konce.. A musím říct, že na to, jak bídný seriál RoP je, tak závěr zvládnuli až nečekaně obstojně. Pořád mě to moc nebavilo, ale alespoň už se někam trochu posunul děj a byl jsem zvědavý, jak že to teda scénáristé vymysleli. Amatéřina z toho stále čpí na sto honů, ale alespoň rámcově to dává smysl a dokáže trochu navnadit na pokračování. ()

Reklama

Mitin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ostuda. Každopádně nebudu dávat horší hodnocení než 2*, protože některý scény byly dobré, když pominu jak nesmyslné. Harfoot linka je možná nejhorší dějová linka v historii. Nemůžu se přinutit, aby mě ve finální epizodě ještě zajímalo co se stane. Kdo je Sauron mám napovídali v průběhu děje, ačkoli se snažili odvést pozornost na další postavy. Většina děje je nesmysl a mám pocit, že měřítko seriálu je asi takový, jako kdyby se to odehrávalo někde v Česku na venkově a ještě polovina obyvatel neexistovala. Tím je všechno i strašně uspěchané, ale vyplněné hodinami nudných a trapných dialogů. Výsledek? Prázdno za miliardu. Naděje pro 2. sezónu jsou snad jen vyměnění scénáristů a přestat krást rozpočet. Protože tohle jestli stalo miliardu, tak to asi pokladnici dělala Alenka Schillerů. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý soudný divák musí uznat, že tohle se zkrátka jako celek nepovedlo. Seriál to neměl jednoduché, protože Jacksonova trilogie je dokonalá a nelze na ni hledat chyby. V rámci tohoto seriálu tvůrci neměli na spoustu věcí a postav licence a tak ve výsledku vznikl tento podivný paskvil, kde si pochvalu zaslouží snad pouze ty technické disciplíny. Děj je příšerný, táhne se od ničeho k ničemu a od nikoho k nikomu. Navíc je přesycen totálně debilními dialogy, kdy má člověk mnohdy pocit, že se spolu baví dva a více mentálů. Celková stopáž první série je srovnatelná s délkou filmové trilogie a naprosto postrádá smysl srovnávat, co se stihlo udát ve filmu a co v tomto seriálu. V celém seriálu není jediná postava, ke které by si divák dokázal vypěstovat vztah. Je to sebranka nesympatických a nevýrazných retardů. Když se před každým dílem pořádně ožerete, tak se to s výjimkou sedmého dá přežít. Tento závěrečný díl patřil k tomu lepšímu, protože se alespoň uzavřelo mnoho dějových linek, tudíž se alespoň něco dělo. Komentovat logiku nemá moc smysl. [65 %] ()

Axident 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V kontextu předchozí bídy poslední díl šel. Rozklíčování Istar vs Sauron ok. Ale stále mám problém s deklamačně pronášenými moudry, které zní prkenně jak na divadle. Snažím se, a je to boj, nebýt předpojatý, ale celá série byla opravdu o dost víc nepovedená než povedená, to ať se na mě nikdo nezlobí. Děj silně nekompaktní a často nezáživný, obsazení přinejmenším diskutabilní (paradoxně jsem si zvykl asi jen na nejvíce haněnou Galadriel). Určitě se snáz kritizuje, než točí tak profláklá předloha, ale CGI samo o sobě je spíše k neprospěchu, pokud nefunguje to ostatní... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Celebrimbor (Charles Edwards) přemýšlí na začátku epizody, zda je možné udělat více s méně, když i Slunce vzniklo z něčeho menšího než jeho dlaň. Jde o odkaz na vznik Slunce a Měsíce v Tolkienově světě, kdy Slunce vzniklo z posledního ovoce ze Zlatého stromu Valinoru, Laurelinu, a Měsíc z květu Stříbrného stromu, Telperionu. (spacemaster)
  • Během rozhovoru Saurona (Charlie Vickers) a Galadriel (Morfydd Clark) na raftu Sauron říká, že on jediný vidí světlo, které je Galadriel. Její oči v tom okamžiku svítí světlem Valinoru, stejně jako oči Cate Blanchett ve filmech Petera Jacksona, během nichž byly použity speciální světla pro dosažení žádaného efektu. (spacemaster)

Reklama

Reklama