Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 9 h 17 min (Minutáž: 65–72 min)

Epizody(8)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (152)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria je skôr taký fanservis pre fanúšikov, ktorí chceli mať vysvetlené a ukázané všetko, čo sa odohralo pred Pánom prsteňov. Bohužiaľ to hard core fanúšikov skôr rozhodilo, čiže v tomto prípade mám skôr dojem, že si viac užijú seriál práve nie dokonalí znalci Stredozeme a jej histórie, pretože nebudú všade vidieť tie rozdiely. Osobne som sériu príliš neprežíval, užíval si krásny vizuál, akceptoval fakt, že na trilógiu to skrátka mať nebude, že kauzalita nie je najsilnejšou stránkou (asi to mal nakrúcať jeden režisér s jednou víziou) a zbytočne sa kvôli tomu všetkému nerozčuľoval. Ono to potom celkom slušne funguje. Najlepšie castingové rozhodnutie je obsadiť do úlohy Galadriel Morfydd Clark, čo je vzhľadom na fakt, že ide o hlavnú postavu, dobrá správa. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

1. série: s klidem můžu parafrázovat vlastní recenzi k loňskému seríálu Nadace: Patrick McKay a John D. Payne si vzali opravdu příliš velké sousto. Zadaptovat nejlepší fantasy všech dob, to chce víc než jen odvahu. A že se to povedlo P. Jacksonovi neznamená, že se to povede znovu. Jednu z mála věcí, co lze opravdu pochválit, je vizuální stránka. Z ní je extrémní rozpočet opravdu cítit. Takhle kdyby vypadala hobití trilogie! A návrat k praktickým skřetím maskám, za to velké plus. Samozřejmě zahřeje na srdíčku i zapojení starých známých (Elrond, Galadriel a 2x překvapení) a také legendárních (Isildur, Elendil, Celebrimbor, Durin, Númenor) postav a míst. Toliko k pochvalám. Po té obsahové je to silný průměr ve světě seriálů (chybí silnější plot twist a cliffhangery) a naprostá katastrofa v porovnání s genialitou jak knižní, tak filmové adaptace. Ani ten nejzdobnější jazyk, který jsem ze začátku velice kvitoval, protože ke světu Pána Prstenů patří nezakrývá fakt, že se sice moc hezky poslouchá ale po několika dílech zjistíte, že neřekne vůbec nic. Castingově se strašně šetřilo. Ani jedna postav nemá hvězdné obsazení a bohužel ani jeden z herců nepodává hvězdné výkony. Za celých 8 epizod pro mě vyčnívaly akorát tři s tím, že ta poslední pro mě osobně seriál jakžtakž zachránila. Asi si budu lhát do kapsy ale když celou první sérii budu brát jako dost protahovanou expozici děje a postav, v těch dalších už půjde o seriál s plnohodnotným dějem jaký si Pán Prstenů zaslouží. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako mi se to moc líbilo, alespoň subjektivně... Hlavně technická stránka a efekty jsou na seriál prostě dechberoucí. Ale objektivně? Nesahá to filmovým Pánům prstenů a ni Hobitovi od Petera Jacksona ani po kotníky. Jak říkám, mně se to líbilo (kromě epizody sedm, která je opravdu o ničem) - i když jsem čekal více akce a méně vaty. Objektivně chápu, že se někomu nelíbilo pomalé tempo vyprávění a spousta linek.. Ovšem i tak nechápu odpaďáky, kteří dali odpad aniž to viděli, což je moc smutné, protože odpad si tento (ať už je jakýkoli) rozhodně nezaslouží. A navíc, proč tomu někdo dal osmkrát odpad! To jako masochisticky sledoval všech osm epizod od začátku až do konce? Pochybuju, příště dejte laskavě odpad jen jeden, pokud se vám to nelíbilo, nebo to aspoň hezky zrecenzujte. Takový ten Psychorův odpad bez vysvětlení fakt neberu... Ale ještě k seriálu- první dvě epizody takové poznávací, nic moc se neděje, ale Ok- potom následují víceméně stejné epizody a vrcholí to skvělou epizodou šest, která je i pro místní škarohlídy snad dostatečně akční. Bohužel hned další epizoda je naprosto o ničem, ale poslední epizoda celý seriál zachrání a navnadí na další serií, doufám, že nebude nudná. I tak ale musím vyzdvihnout odvahu natočit seriál Pán Prstenů, a i když to má hluchá místa a někteří herci mi tam neseděli v jejich rolích, tak za mě pět prstenů moci ...95% ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Jisté nesrovnalosti s originálním lorem zde jsou, s tím dle mého všichni počítali. Avšak nejsem Lorthead abych měl nastudované úplně vše a nějak mi to vadilo, seriál je proveden velmi kvalitně po všech stránkách a zkrátka mě velmi bavil a užil jsem si ho. Bylo tu hodně překvapujících momentů, které překvapovaly fakt dobře. Černí elfové atd. nebyli až tak hrozní jak jsem čekal, co se týče černého elfa, který zde měl větší roli, tak to byl velmi v pohodě charakter a dopadlo to vcelku přijatelně. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele co si budeme, mohla to být mnohem větší ptákovina. Jasně genetice jeblo, takže bělochům se rodí černé či indické děti a černochům naopak Árijci, elfové vypadají jako hipstři s deformovanýma ušima před výplatou a celý jeden národ reprezentuje obyvatelstvo, které by početně s obtížemi obsadilo jednu bytovku a to se musí ještě digitálně kopírovat. Galadriel plave jak dement a lodě jsou zde očarovány Hermioniným zmenšovacím kouzlem. Mozek se tu občas musí vypnout na úroveň Rychle a Zběsile dalších hovadin. Největší problém však je, že to celé je ohromně nudné a táhne se to jak smrad. Kdyby to sestříhali na dvou a půlhodinový film, tak by to hezky odsýpalo a bylo by to míň pitomé. Tahle osmidílná podoba je značně nestravitelná a nejednou mě jímala hrůza, když jsem zjistil kolik zbývá do konce dílu. Jinak to docela hezky vypadá a hudba je fajn. Pokud do budoucna zlepší gradaci, občas se zamyslí, jestli to co scenáristé napsali není úplná píčovina a postavám dají nějaký charakter, tak z toho možná bude i fajn oddechová fantasy. Dobrý Pán Prstenu z toho nebude, ale to snad ani nikdo nečekal, ne? ()

Galerie (805)

Zajímavosti (31)

  • Název třetí epizody Adar je elfské slovo, které znamená „otec“. (spacemaster)
  • V královské věži můžeme za zády Galadriel (Morfydd Clark) vidět obraz muže a ženy. Jde o obraz Berena a Lúthien, kde smrtelný Beren klečí a podává Lúthien Silmaril, který sťal Morgothovi z koruny, jako dar pro svou elfskou nevěstu. Jejich manželství bylo prvním spojením člověka a elfa. (spacemaster)
  • Jeden z orků při útoku na Ostirith řekne „Gimbatul“. Fanoušci Pána prstenů mohou toto slovo poznat z nápisu na Jednom prstenu. Konkrétně jde o část: „Ash nazg gimbatul,“ neboli „Jeden jim všem káže.“ (spacemaster)

Reklama

Reklama