Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí... Filmová pohádka režiséra J. Nvoty vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o štěstí kvůli nezodpovědné sudičce, ale díky dívčině vytrvalosti a talentu a za pomoci popletených kouzel se všechno v dobré obrátí. Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí. Co se ale stane, když poslední ze sudiček, Tea (E. Vášáryová), svůj úkol nesplní? V pohádce plné napětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí její hlavní hrdinka, šikovná a sympatická Johanka (D. Zeleníková). Nemohou chybět ani král (O. Vetchý) a královna (známá slovenská šansoniérka S. Tobias), poněkud tvrdohlavý princ (F. Cíl) a jeho sestra, princezna stejně svéhlavá (slovenská zpěvačka Kristína). Chamtivý strýc a zlý bratranec se k Johance nechovají hezky, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak v pohádkách a někdy i v životě bývá, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

biglion 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se u nás točí neskutečně moc sr.... Naštěstí toto byla dle mého názoru výjimka. Podotýkám, že jsem měl možnost film vidět v originálním znění a nenechal si ho zkazit v podobě paskvilu od ČT. Snad jen postava sudičky působila poněkud rozpačitě. Příjemným překvapením byla rozhodně zpěvačka Kristína v roli princezny a body k dobru si připisuje i její titulní píseň: Na bieleho koňa. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tak asi bych začal tím, že z tria vánočních ČT pohádek má Johanka nejlepší look, co se výpravy týče. Což je kolem a kolem asi to jediné plus, které film má. Zrzky obecně nemusím, takže tady Johanka ztrácí. Žádná z ostatních postav není nijak zapamatovatelná, a není to tím, že herci jsou špatní. Spíš nemají co hrát. Příběh je nudle z nosu a ždímá jedno klišé za druhým, a navíc dělá z postav obecně pitomce, protože prsatou Johanku by v přestrojení poznal i slepý panic. A ke všemu to zazdívá předabování. Slovensky snad ještě rozumím, a tak mi přes oči úplně nelezlo to, že postavy byly prostě zdabované do češtiny. Jo a snad abych nezapomněl, Johančino tajemství je totální mozková mrdkovina, ze který mi kleslo IQ z 99 na 90. Děkuji pěkně. ()

Reklama

katasta odpad!

všechny recenze uživatele

Za dlouhou dobu opravdu (s prominutím) nejblbější pohádka, co jsem viděla. Nikdo kromě Ondřeje Vetchýho neumí absolutně hrát, postavy jsou divné a otravné. Nic z toho, co se v pohádce děje, nemá žádný nápad ani moc žádný smysl. Přijde mi to spíš jako strašná splácanina hromady jiných pohádek, které jsou samy o sobě dobré, ale v této divné kombinaci je to horor... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější na celé pohádce bylo hádání, kdo dabuje slovenské herce a závěrečná titulková písnička "Na bieleho koňa" od slovenské zpěvačky Kristiny = Kristína Peláková (viz https://www.youtube.com/watch?v=s0PAP_7O-MU). Co se týká samotné pohádky, šlo spíše o pohádkový příběh s pár zbytečnými kouzly "padlé" sudičky, která se lidem motá do jejich osudů a tupě je vede za jejich štěstím. Spousta dialogů byla neskutečně padlých na hlavu a nesmyslných, spousta scén byla ve tmě a nic v nich nebylo vidět, nadějné dějové zvraty se vůbec nekonaly a otřepaný příběh holky převlečené za chlapce s natvrdlým princem, který si toho nevšimne, rozhodně nemůže zachránit celkově neschopnou pohádku. I vizuelně špatné. Slabá pohádka bez chuti i zápachu. PS: Natáčení pohádky Johančino tajemství probíhalo na Bojnickém a Zvolenském zámku, na Vodním hradě Hronsek a dalších malebných lokalitách v okolí Banské Bystrice a Bratislavy. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

"Bele bele, ať se to všechno mele...". Řekly si nepochybně scenáristky, naházely do hrnce jedné z letošních premiérových pohádek všechna možná témata a dochutily neskutečně absurdním kýčem. Juraj Nvota poté servíruje mastný pohádkový fast food, který se hodí tak maximálně na nedělní ráno na Déčku pro malé předškoláky. Dokoukal jsem jen díky krátké stopáži, dvěma krásným slečnám a Emílii, kterou jsem ovšem chvílemi opravdu litoval. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Vo filme hrá kôň, ktorý vystupoval aj v americkom veľkofilme Príbeh o rytierovi (2001), kde sa na ňom viezol priamo Heath Ledger. (Zdroj: rtvs.sk)

Reklama

Reklama