Reklama

Reklama

Zrádci

(seriál)
  • angličtina Rats (festivalový název)
Trailer
Česko / Polsko, 2020, 6 h 46 min (Minutáž: 66–71 min)

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Douba

Hrají:

Cyril Dobrý, Lenka Krobotová, Miloslav Pecháček, Martin Havelka, Hoang Anh Doan, David Novotný, Igor Bareš, Magdaléna Borová, Anežka Novotná, Petr Franěk (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Vietnamská mafie v Česku ovládá víc než 70 procent trhu s pervitinem. V jejím čele stojí investoři nazývaní aj Bác (strýcové), kteří se zde usadili ještě v době komunismu a navenek se tváří jako vážení podnikatelé. Díky propracované a efektivní struktuře výroby jsou na ně klasické policejní postupy krátké. Policisté z protidrogového tak musí používat spíše praktiky tajných služeb – a často jdou i za hranice toho, co je vůbec legální. Příběh šestidílného seriálu zobrazí tři týdny v životě drogového dealera a policejního informátora Davida Frýdla, který působí v českovietnamské drogové mafii. Po vraždě své policejní spojky zůstává sám a po krku mu jdou obě strany – policie i mafie – a on hledá cestu, jak si zachránit život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Díla Viktora Tauše stále výrazněji vystupují z běžné šedi České televize. Obzvlášť snaha o co nejzvláštnější lokace jde občas až do zbytečných extrémů (viz hned sekvence úvodních titulků). Ale hlavní jsou dobře napsané i zahrané hlavní postavy, které celý příběh bez problémů utáhly. Prolamování čtvrté stěny mě už dávno nezaskočí, postavy mluvící cizími jazyky s českými titulky spíš vítám (jakkoli zrovna tohle ČT při premiéře čtvrtého dílu dost zařízla) a prostocviky s kamerou patří k modernímu způsobu vyprávění. Celkově by to byly tak tři díly za čtyři hvězdičky a tři díly za tři, nakonec rozhodl poslední díl, který se potýkal s klasickým syndromem úbytku nosných postav. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, napálím plný počet, protože taky můžu jednou za čas propadnout nadšení. I když je to možná trochu přehnané, v pár místech mi to zaskřípalo. Ale když se to vezme kolem a kolem, zaskřípalo to jen proto, že to fakt jede. Je to nejlepší Tauš, skvělá katarze nakonec, plné energie, kterou mě bavilo čerpat, a v neposlední řadě na ČT je to asi největší možný punk a to oživení je potřeba ocenit. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výborná věc, slupnul jsem ji za jedno nedělní odpoledne na jeden zátah. Formálně osobité a originální, dějově v řadě momentů překvapivé a vyzněním nepříjemně deziluzivní. Jen tedy některé ty opakující se zvukové manýry mě skutečně sraly, a píseň v závěrečných titulcích by se taktéž jen těžko hledala nějaká, která by se hodila ještě méně. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Sice mi průměr z hodnocení epizod na mém druhém profilu LachtanShows vykazuje hvězdy čtyři, opravdové dojmy se staví někde na tenkém rozmezí mezi 60 a 70 % a já tentokrát výš jít nemůžu. Ve své první půlce jsou totiž Zrádci až ospale pomalou detektivkou z českého protidrogového prostředí, v němž dojde k vraždě jednoho z nejaktivnějších členů a příběh se začne točit kolem dopadení dotyčného vraha. A přes všechny zbytečnosti se až ke konci čtvrté epizody dostaneme k samotné vietnamské mafii na našem území, kvůli níž především jsem se na seroš dlouho těšil. Předposlední díl a v několika momentech i finálová epizoda Taušův nejnovější projekt dost vytáhly z vod dalšího televizního průseru, ale pro jednou mi Zrádci bohatě stačili. ()

komando 

všechny recenze uživatele

Zrádci aneb nomen omen sebe-hypovaných tvůrců, protože jedinou skutečnou zradu tu provedli právě oni na skvělém vstupním potenciálu seriálu. Neokoukané a uvěřitelně zahrané postavy s civilními dialogy? Proč jejich problémy a profily postupně neutopit v iracionálních zvratech a šablonovitých “odhaleních”. Expresivní styl? Tupě dotáhnout do nudné, lobotomizujícící šablony a na konci až bohapustého surrealismu na úrovni nedělních studiových pohádek. Parádní zásoba rapového soundtracku? Radši to celé zapatlat Ostrouchovského babynoisem. Vedlejší postavy s potenciálem vývoje? Odsunout stranou a v páté epizodě pro jistotu vystřídat za úplně nové, pro diváka naprosto nezajímavé, pro děj ale zásadní. Doporučuju zůstat u první, maximálně druhé epizody a zbytek si domyslet podle sebe. Šance asi 10:1 že to zvládnete líp než tvůrci sami. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v Praze, Liberci, Smržově, Sychrově, Hrabyni, u Mostu a v městských lázních Chomutově, ale také v Německu a Polsku. (rakovnik)
  • Kostel, kde je tajná pracovna policistů z protidrogového, se nachází v obci Výsluní v Krušných horách. (rakovnik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Serial Killer se blíží

Serial Killer se blíží

20.09.2019

Serial Killer je mezinárodní soutěžní festival televizních a online seriálů. Uskuteční se 24. – 29. září 2019. Divák má jedinečnou příležitost sledovat to nejlepší, co současná evropská produkce… (více)

Reklama

Reklama