Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (159)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Maniac Cop patří společně se sérií Friday 13th k mým hororovým guilty pleasures a tak na něj pochopitelně nedám dopustit. Výborný slasher s pod kůži zalézajícím hudebním motivem a pochopitelně nezničitelným strojem na zabíjením šíleným policistou Mattem Cordellem v podání obrovitého Roberta Z´Dara. Béčkové až do morku kostí, ale zároveň atmosférické a při vražedných útocích zvrhle zábavné i originální. Scénu se spoutaným mužem běžícím s křikem temnou ulicí i jeho nešťastný konec si vybavím vždy, když si  na šíleného poldu vzpomenu. Slasher, jak má být. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu to musel být slušný horor. Co oceňuji je fakt, že jsem nemusel čekat na nějakou akci hodinu. Tady jde opravdu do tuhého již od začátku a dočkáme se hned třech docela solidně provedených vražd. Celý zbytek filmu se pak řítí tímto celkem svižným tempem a dočkáme se i normálního vysvětlení, kdo že nám to vlastně vraždí a proč. Kdysi dávno jsem některý díl z Maniaců viděl, tenhle první to určitě nebyl, takže zkusím pokračování. 75% ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

No snad nejvic me fascinoval brilantni policejni cuch Toma Atkinse, ktery po jednom shlednuti mrtvoly v marnici ihned sestavil naprosto dokonalej profil pachatele a ujecena hystericka policistka jejiz vlasy asi nesnesly to tropicke vlhko nocniho NewYorku a nabyly na objemu tolik, ze by mohly parodovat zvon Svobody. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl můj úplně první horor a nikdy na něj nezapomenu. Bylo mi tak asi pět a chodil jsem ještě do školky a máma mi to nahrála. Matt Cordell byl můj první masový vrah u něj jsem viděl první vraždu,byl jsem přímo šokován jak zlomil vaz té blondýnky. Matt má velkou sílu,urve cokoliv,přelomí cokoliv. Záčatek je super. Do půl hodiny tu máme 4 vraždy,pak jde o malé vyšetřování a znovu nějaká akce. Matt se s nikým nepáře a budí strach. Přesto,že film PÁTEK 13.ÉHO ČÁST VII-NOVÁ KREV je můj nejoblíbenější film vůbec,Maniac Cop bude vždy jednička co by můj první horor a Matt velkej frajer. Kdybych byl bohatej nebo slavnej a měl bych velkou vilu tak bych si Matta najal jako ochranku,ten vydá za deset chlapů a jako chodící mrtvola rovnou za celou armádu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Maniac Cop patří mezi mezi moje nejoblíbenější filmy z dětství. Pamatuju si jak jsem si tenhle film pouštěl pořád dokola na otcově kazetě až jsem jí skoro zničil. Nezničitelný polda ve mě zanechal příjemné vzpomínky až dodnes. Z odstupem času sice musím přiznat, že jde o klasické béčko s mizerným dabingem, ale tehdy to byl pro mne kult. Přesto všechno i dnes jsem schopný si to pustit znovu a i když už z toho nejsem tak odvařený - užiju si příjemnou podívanou.Pokud máte rádi staré klasiky, jistě vás tento film potěší. Pokud ovšem dáváte přednost novodobým filmům s přehršelem speciálních efektů, výbuchů a nahoty jste tady špatně. .70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • V roli reportéra komentujícího policejní průvod se v cameo roli objevil Sam Raimi. (Raziel811)
  • Koronera si zahrál William Lustig, který byl v reálném životě lékařem. (Chatterer)

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama