Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kvalitních českých dramat se v naší kinematografii rodí jako šafránu. ZZK k nim sice nepatří, ale pokus je to slušný, a jako dobrodružný film docela fungují. Marek Adamczyk dobrý, ale Liška opět hraje debila, a ne že ne. Celkově se tvůrcům podařilo obsadit nesympatické herce, snad to byl záměr. Výpitek Bohůš to nezachrání, jeho docent je uvěřitelný asi jako, že Olympia nezaplatila. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

A přesně takhle nemá vypadat filmová adaptace knižní předlohy. Možná byla chyba si prvně přečíst Hájíčkův román a pak se podívat na toto, pač i když je knížka rozsahem útlá, je velice čtivá, správně zasněná, no prostě super. Ve filmu z toho ale nic neuvidíte. Atmosféra zůstala někde za hranicemi jižních Čech, při výběru herců taky nebyla ruka z těch nejšťastnějších, prostě nic, co by mě zaujalo, nebo co bych si snad ještě za týden pamatoval. Jeden z mnoha případů, kdy je knižní příběh jen tak bez ladu a skladu naházen na plátno/obrazovku, aniž by se byť jen snažil to gró knihy uchovat a přenést. Nevadí, příště to určitě (ne)vyjde. (A otázka na závěr- víte, jak se pozná fakt špatný film? Má víc jak jednu zatmívačku ;-). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kačmar has to die.. Až do samého konce se ukrutně napíná, jaké je tajemství mezi Kačou a tou Káčou a vy si říkáte, že ti dva prospektoři klidně mohli po nocích krást poklopy od kanálů, přepadávat benzinky či pytlačit jeleny a na výsledek by to nemělo vliv. Když pak kolem sebe začnou u výkopu kroužit jak Frank s Harmonikou, musíte chtě nechtě uznat, že pokud se k easternu přistoupí lehkovážně, nedopadne to dobře.. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Netradiční téma filmu (kopání vltavínů) mě zaujalo, trailer už tolik ne, přesto jsem se na zelené koně těšil. Celkově ve filmu nejsou vltavíny tím hlavním, i když jsou samozřejmě důležité, ale prioritně tu jde o něco jiného... Scénář je občas poněkud zvláštní a tak mnohé zachraňují herci, kamera a hudba, či zvuk. Herecky nejvíce zaujal výborný Pavel Liška v roli Kačmara, ale velice dobrá byla celá ústřední trojice. I přes zajímavost a zábavnost celého dění tu nemuselo úplně všechno být. Filmu by zkrácení jen prospělo, spád by byl větší a celé dění snad rozumnější. Takhle jsem musel hodně přemýšlet nad Pavlovým autem a Kačmarovou novou televizí... nebo jsou na tom mladí geologové tak zle? Minimálně po kopání vltavínů těžko, i když byl Pavel spíše sběratel. 70% ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem četl báječnou předlohu a tady jistě tušíte, že film mne dost zklamal. Pravda, docela báječně vykreslil propletenec charakterů a jejich vzájemné ovlivňování, ale něco mi tam chybělo. Mladý pár byl docela prímovní (Jenovéfu dost mohu), Lišák byl na přeshubu či něco víc. Užili jsme si, jak podobní exoti manipulují okolím, samosebou k jeho velké škodě. Docela mne překvapil kásting na profesora. Ten štěk by za Bolka zvládl kdokoli a ještě by jistě vypadal víc jako profesor. Nejspíš zapracovala charita, jinak mi to nedává smysl. Nemýlím-li se v knize jeden z hlavních aktérů dopadl o dost hůř, ale i když si již podrobnosti nevybavím, byl to silný příběh. Škoda, že se zcela nepodařilo přenést ho i do filmu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama