Reklama

Reklama

Odkaz

(seriál)
  • USA Legacies
Trailer
USA, (2018–2022), 48 h 4 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Danielle Rose Russell, Jenny Boyd, Kaylee Bryant, Matthew Davis, Steven R. McQueen, Zach Roerig, Aria Shahghasemi, Demetrius Bridges, Lulu Antariksa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(68)

Obsahy(1)

V posledních deseti letech uchvátili kultovní hrdinové a padouši ze seriálů Upíří deníky a The Originals diváky po celém světě. Zanechali po sobě přetrvávající odkaz lásky a rodiny, který znovu ožívá v novém napínavém dramatu Odkaz. To vypráví příběh další generace nadpřirozených bytostí na škole pro mladé a nadané. Právě tam se sedmnáctiletá dcera Klause Mikaelsona Hope, dvojčata Alarica Saltzmana Lizzie a Josie a mnoho dalších mladých lidí snaží dospívat tím nejméně konvenčním způsobem a stát se tou nejlepší verzí sebe sama... navzdory nejhorším vnitřním nutkáním. Stanou se z těchto čarodějnic, upírů a vlkodlaků hrdinové, kterými chtějí být – nebo záporáci, jimiž se narodili? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Haide odpad!

všechny recenze uživatele

Přetrpěla jsem necelých 7 dílů. Možná je to tím, že mi chybí návaznost (z Upířích deníků jsem viděla asi 3 série, z Originals asi 2 díly), ale čekala jsem prostě jednoduchou oddechovku, kde nějaký kontext nebo přemýšlení nebude moc důležité. To jsem sice dostala, ale k tomu je to navíc dost velká nuda. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál navazuje bezprostředně na období po smrti Hopiina otce, Klause Mikaelsona, a jejího strýce, Elijaha Mikaelsona, a sleduje ji samotnou a její příběh. Jak se dostala na Salvatorovu školu, to už víme, jak se ovšem znovu střetla s landonem Kirbym, do nějž se ´bezhlavě zamilovala, jaké potíže přináší blížící se stvůry a jejich hlavní vůdce, to je nám ještě skrýváno.    1.série sleduje jakési počátky. Landon nastupuje na školu, kde je hlavní osobností Hope coby hybrid, Alaric Saltzmann coby její ředitel, a jeho dvě dcery, Josie a Lizzie coby průvodkyně. Jenže, ne vše je tak snadné. Landon je přeci naprosto obyčejný člověk, a ten nemá na škole co dělat. I tak, láska mezi ním a Hope roste.    2. a 3.série jakž takž navazuje na tu první. Víme o hlavním zdroji všech příšer, Malivorovi, jak ho ale porazit, to není snadné. Někteří hlavní hrdinové bohužel umírají, a Hope samotná se musí konečně rozhodnout, jestli přijme i svoji upíří stránku, či ne. Lizzie a Josie může potkat každou chvíli Sjednocení, a navíc, v jedné z nich se probouzí temná stránka, a ta se s ničím nemaže.    4. a poslední série se zaměřuje přímo na Hope. Ani ona není připravená o svoji krutost a bezcitnost, když dojde rozhodnutí a těžké zkoušky. Jak si s ní poradit, toť úkol Superoddílu. Vše ale musí jít stranou, staré nesváry se musí vyrovnat, když se na obzoru objevuje samotné božstvo. Jeho cíl je jediný: Zabít toho, kdo narušuje řád přírody. Právě Hope je jednou z nich. Seriál se mi moc líbil, i přes nepříjemné ohlasy ho zařazuji na úroveň Upířích deníků. Jako The Originals samozřejmě není, ale má svoji úroveň, a to se mu musí uznat. Vše táhne poslední série, a Hope. Bez obojího by ani z jednoho dílu nic nebylo. 95 procent, doporučuji! ()

Reklama

ilca1710 

všechny recenze uživatele

První dvě série byly příjemné, nápadité a hlavní hrdinka Hope je velmi sympatická. Vyrostla jsem na upířích denících a tak mě spin off pohltil. Co se třetí série týče, se to už až tak říci nedá, buď jsem konečně dospěla, nebo mě už zkrátka nebaví pořád stejný příběh - monstrum, nevíme jak na něj, ale máme nápad, ten napřed nevyjde, ale přijde geniálnější plán a bum, výhra. Za mě zatím první 2 díly 3. série velmi repetitivní, nic nového pod slunce. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hope je moje favoritka, krásná mladá žena, příběh je velmi dobře proveden, každým dílem blíže k pravdě a po každé jinačí démon. Efekty nejsou dokonalé ale uspokojivé, herecky slušně a dobře vybráno. Je sice pravdě že to má jiný směr ale já jsem po první sérii velmi spokojen, poslední díly byly napínavější a zajímavější, takže vylepšit drobností a bude to možná i top. Přesto mi chybí stáří známý. ()

DK197 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím že jsem sama zestárla, ale tenhle seriál mě z celé své rodiny baví ze všeho nejméně. Ale člověk na to pořád kouká tak nějak z nostalgie a setrvačnosti. Ale kdyby to po čtvrté řadě zrušili, tak bych se vůbec nezlobila. Herci nejsou zdaleka tak sympatičtí jako v předchozích seriálech a upíři a vlkodlaci jako tématika tomu dávno nestačí, takže motají dohromady další a další věci, až toho začíná být opravdu moc... (A závěr ze všech seriálů také nejslabší. Ačkoli nejpozitivnější. Na závěr celého univerza ovšem fakt slabé.) ()

Galerie (411)

Reklama

Reklama