Reklama

Reklama

Clara

  • Kanada Clara
Trailer

Obsahy(1)

Isaac Bruno (Patrick J. Adams) je astronom, který je zcela pohlcen hledáním důkazu o existenci života ve vesmíru. Jakmile tato posedlost začne ohrožovat jeho kariéru, Isaac nedbá na rady přátel, aby si dal život zase do pořádku, a místo toho se noří ještě hlouběji do svého výzkumu – částečně i proto, aby unikl tragédii z minulosti. Když potká umělkyni jménem Clara (Troian Bellisariová), která sdílí jeho fascinaci vesmírem a má skvělé oko na odhalování důkazů, oba uzavřou nesourodé spojenectví a společnými silami se začnou prokousávat hromadou nově získaných hvězdných dat v naději, že se jim podaří učinit monumentální objev. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (13)

Heywood 

všechny recenze uživatele

Romantické, lehce mysteriózní sci-fi, které se tváří, jako realita a tím diváka naprosto kouzelně doběhne. Patrick J. Adams mě zaujal už kdysi v jedné romantické vánoční komedii a sázka na něj se vyplatila. Troian Bellisariová byla přesvědčivá a zvládl jsem i to, jak příliš připomínala Cher, ale je to jen osobní pocit. Přidal jsem protekčně hvězdičku za ty úžasné snímky vesmíru, které film okořenily a navodily tu mysteriózní atmosféru, ve které čekáte, když už už se dozvíte více. Žádné komiksové a supermanské triky, žádné kopance a vulgarity. Konečně někdo také točí jiné filmy, než podbízivé a duševně laciné. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Prakticky jediný problém, co s tímto filmem mám, je fakt, že svým stylem a dějovou premisou velmi připomíná o čtyři roky starší Výchozí bod. Opravdu velmi. Jako by do stejné dějové kostry bylo jen dosazeno jiné téma a postavy. Jinak je Clara v principu příjemný a nekonfliktní zádumčivý snímek, na nějž se dobře kouká a jenž je po technické stránce bez chyb. Předpokládám, že nadšené publikum si najde snadno. [Sitges 2018] ()

Reklama

marganka 

všechny recenze uživatele

Tento film bych označila jako nedělní odpolední pohodovku. Příliš od něj nečekáte ani na druhou stranu neurazí. Když si budete chtít pustit film, u kterýho nemusíte moc přemýšlet, tak tento by byl pro Vás dobrou volbou. Zase na druhou stranu oceňuji zajímavý námět, který Vás udrží u obrazovky až do konce filmu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filozofické science-fiction, je dosť rozporuplný žáner. 2001 : VESMÍRNA ODYSEA, či ARRIVAL sú uznávané filmové diela, komerčne úspešné, ale pre konzumentov nuda ako hrom. Podobne je to aj pri tejto Klárke, pričom tu badať niektoré styčné body s druhým menovaným snímkom. Ako v melancholickej atmosfére, tak v príbehu postavy, ktorá stratila význam života. Je to príjemný, ale zároveň aj dramaticky hutný film a je o trošku inom Blízkom Stretnutí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silne filozofický film, ktorý ja môžem. Východiskový bod, ktorému sa trochu podobá bol v tomto smere tutovkou a mal aj lepších hercov, to je jasné. Ale svojim zameraním tento film, hoci kanadskej produkcie, stačil priniesť nejakú myšlienku. Veda vs viera, argumenty z oboch strán a nenásilným spôsobom. Prvá hodinka je výborná, ale finiš je slabší. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama