Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (586)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dost možná první český film o časové smyčce. Tentokrát v pohádkové verzi, která je až překvapivě povedená, svižná i zábavná. Herci se snaží, nepůsobí trapně a kdyby měl film více nápadů a v poslední třetině nejel na neutrál, mohlo to dopadnout ještě lépe. V české tvorbě takový malý zázrak, jako film, lepší průměr. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc fantasy. Ze začátku mi to připadalo jako 50x a stále poprvé. Potom se to překlopilo do Zaklínače. Vážně nevím, co z toho. Naprostý mišmaš. Navíc princ ani princezna nejsou charismatičtí a hezcí už vůbec ne. Kdyby se to odehrávalo na nějaké vesnici, tak by to možná ještě šlo, ale takhle mi to tam vůbec nesedělo. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Těžko se připojím k jásání, že jde o nejlepší českou pohádku za poslední léta. Polepšování (Pyšné) princezny už tady bylo, opisujeme (i ze zahraničí) ale mnohem mnohem víc. Temná kletba (čarodějnice Murien), která může zničit celé království, se má projevit v den dvacátých narozenin princezny Elleny. Jenže jakmile se má kletba konečně naplnit, znovu je tu narozeninový den. A ten se opakuje stále dokola. Nikdo kromě ní si nic nepamatuje. A vlastně ani já už si toho moc nepamatuju. Snad jen přepálenou délku, drhnoucí scény, rozhodně bych přidal i (aspoň nějaký) humor a nápaditost. Tradičně potěšila Eliška Křenková, povedla se sexy čarodějnice Simony Zmrzlé, Brambora ať raději zůstane na televizní obrazovce. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva, žánry - pohádka. Nechápu ty nadšené ohlasy, že se jedná o nejlepší českou pohádku za poslední léta. Dokážu si to vysvětlit u velmi mladého publika, které už tolik neregistruje klasickou a tradiční českou pohádku. Princezna zakletá v čase totiž nepůsobí vůbec česky a dokonce mi tak nepřipadají ani naše hrady, které jsou skvěle nasnímány. Kdybych neznal Křenkovou, Lamboru, Zacha a spol. tak bych měl pocit, že sleduji zahraniční pohádku. Povedla se sexy zlá čarodějnice v podání Simony Zmrzlé, sympaticky a věrohodně působil Roman Zach a jako vždy se mi líbila Eliška Křenková. Filmy využívající časovou smyčku mohou udělat terno anebo také působit zmateně či nudně. A já jsem se celou dobu docela dost nudil, přemáhal jsem spánek. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

„Čas je tvým služebníkem, využij ho moudře.“ Tak, a já si tu pětihvězdu k pohádce, kde „jen láska silnější než strach, může zlomit strašlivou kletbu“, dám. Třeba to pomůže a zlomí se ta zoufalá kletba našich současných filmových a televizních pohádek už doopravdy (no, neříkejte mi, že to není kletba, nebo přinejmenším prokletí). Vždyť naše vrcholné pohádky charakterizují slova: „bylo – nebylo, v minulém století v zemi československé…“. Na svět přišlo ještě několik málo životaschopných pohrobků po rozpadu na dva samostatné suverénní státy, ale i z těch bylo jen nemnoho opravdu dobrých, dosahujících velikostí svých moudrých a vtipných předků. Princezna v čase zakletá mi připadala jako zjevení naděje, jako ne černá, ale očistná bouře, co vyčistí vzduch a ukáže svět krásnější a barevnější. Po dlouhé době hlavní hrdinové, princ a princezna, vypadali FAKT jako princ a princezna (zvlášť s princi to bylo poslední léta opravdu špatné, nějak se nám, chlapci, zkrátka nerodili), příběh se zajímavou zápletkou, dobře, pohádkově, ne hloupě, napsaný scénář s normálními dialogy (prakticky téměř neobsahovaly jakoukoliv známku stupidity), zajímavý hudební doprovod, krásné, fakt pohádkové záběry, krásné exteriéry. Jen rozjezd se mi zdál trochu pomalý a ten vtip, na který jsme zvyklí, ten tam taky až tak není, což ovšem na druhou stranu nemusí být na škodu, neumím-li to s humorem, radši žádný než špatný. Už loni nám vysvitla Vánoční Hvězda, doufejme, že už se začíná rozednívat. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Na konci rozprávky, v scéne radujúcich sa obyvateľov, ktorá je snímaná dronom, je vidieť v pootvorenej stodole zadnú časť auta. (Frenkyt)
  • Pro scény, kdy Eliška Křenková (Amélie) jezdí na koni, byla použita dublérka. (ČSFD)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama