Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (165)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Samota ubíjí, láska dusí. Vybrat si můžeš, žít se musí." Chudinku Frankie, samotářku s okoralým srdcem, zbrklý Johnny svou láskou přímo dusí a ovíjí se kolem jejich vztahu jako nějaký DIVOKÝ CITOVÝ BŘEČŤAN. Docela poučné. Břečťan je popínavá cévnatá rostlina, třída dvouděložné (Frankie promine, info z wiki, nikoli narážka na její neplodnost), řád miříkotvaré, čeleď aralkovité. Rostliny zůstávají na zemi plazivé a nepřekračují výšku 5–20 cm. POUZE je-li k dispozici strom, skalka, budova či jiný pevný povrch, například partner, může tato rostlina lásky šplhat, dle wiki až 30 metrů do výšky. Nebo až ke hvězdám a k nebeské romantice, samozřejmě. Z podstaty břečťanu ovšem plyne, že potřebuje partnera typu strom, skála či zeď. Pokud by ve vztahu muž a žena byli oba břečťanem, sice by se mohli plazit po sobě navzájem, ale zůstávali by jen 20cm nad zemí. Poučení: milujete svého ovíjívého Břečťana nebo svou Břečťanku? Zůstaňte pevnou skálou (stromem, zdí), aby se měl/a po čem popínat vzhůru, a bude vám to klapat. Romanticky ideálně i pragmaticky animálně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Johnny trpělivě a s neodbytností čekatele na druhou šanci ztéká hradby kamenného hradu Frankieburg a až na konci spadne padací most přes příkop traumatu a pootevře se brána, je jasné, že bude chtít ještě více dovnitř.. Sázka na obyčejnost postav (redaktorka lifestylového časopisu a milionář na bílém Lamborghini mě nezajímají), všední problémy rodícího se vztahu, pracovní kolektiv starající se o humornou složku a precizní výkon dvojice Pfeiffer a Pacino. Co na tom, že tomu prvnímu moc nešlo změnou v držení těla zakrývat vlastní atraktivitu a ten druhý francouzsky líbá, jak kdyby chtěl z protějšku vysát všechny vnitřnosti.. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

První, spíše komediálnější část snímku mě bavila, druhá část, více dramatická, mě spíš nudila. Ovšem pár Al Pacino a Michelle Pfeiffer se k sobě hodil, to se musí nechat. Jinak díky dramatické složce trošku specifický snímek z žánru romantických komedií, který má do sebe něco více, než dnešní výtvory v obodobném žánru. I přesto dávám tři hvězdy, zase tolik mě to nezaujalo a občas jsem se při sledování nudil. Hádal bych, že se u filmu bude bavit spíše něžnější pohlaví. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná a romantická drámička o potrebe mať pri sebe niekoho blízkeho, hlavne nebyť sám. Našlo by sa tu aj zopár úsmevnejších momentov, ale snímok ladí prevažne do tej drámy, na diváka tu stále číha niečo smutné v pozadí. Čo to je sa divák dozvie na záver. Bohužiaľ, je tu aj dosť nudných pasáží, takže celkovo to na mňa nezapôsobilo tak, aby som zdvihol hodnotenie na nadpriemer. 65/100 ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která sice nění nijak objevná, ale Al Pacino a Micehlle Pfeiffer jsou naprosto výborní a myslím, že kdyby se před každou ženou objevil takový muž, jako Frankie, tak by musela jeho kouzlu prostě podlehnout. Přestože jde o přímočarý příbeh s dopředu jasným koncem, krásně se na něj dívá a je tak pohodový a uvěřitelný, že každá romantická duše musí podlehnout. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V jedné scéně režisér po Al Pacinovi vyžadoval, aby po otveření dveří a vstupu do pokoje vypadal překvapeně. A protože se nedaleko natáčel Star Trek VI: Neobjevená země (1991), poslal Garry Marshall pro Kirka a Spocka, které postavil za dveře pokoje, kam měl Al Pacino vejít. Hercovo překvapení je tak naprosto autentické. (D3VIL)
  • Ve scéně, kdy Johnny poprvé vchází do restaurace, je na plakátě za Nickem řecký fotbalový tým PAOK Thessaloniki s dvojhlavým orlem ve znaku klubu. (D3VIL)
  • V původní divadelní hře hrála hlavní roli Kathy Bates. Čekala, že dostane roli i ve filmu, avšak vybrána byla Michelle Pfeiffer. (Terva)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama