Reklama

Reklama

Horor Kočovníci smrti je celovečerním debutem známého amerického scenáristy a režiséra Johna McTiernana (PREDÁTOR, SMRTONOSNÁ PAST, HON NA PONORKU). Francouzský antropolog Pommier (PIERCE BROSNAN) před svou záhadnou smrtí v nemocnici „vdechne“ vlastní duši lékařce Henleyové. Žena pak v halucinacích prožívá jeho vzpomínky a vydává se na místa, která Pommier navštěvoval. Zjistí, že muž objevil v ulicích Los Angeles tajemné mladé lidi, kteří nepotřebují spát ani pracovat a kteří se zabývají výhradně zločinností. Jde o zlé duchy z nomádských pověstí, o jejichž existenci se antropolog dozvěděl při svých výzkumech. Bytosti zvané Inuádi se zhmotňují do lidské podoby v ulicích moderního velkoměsta a likvidují každého, kdo odhalí jejich pravou identitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

obitus 

všechny recenze uživatele

Antropolog Jean Charles Pommier umira sileny v Los Angeleske nemocnici a pred svou smrti pouze stihne poseptat sestre nekolik francouzskych slov. Od teto chvile se sestrin zivot zcela meni, neustale ji pronasleduji vyjevy z Pommierova zivota a ona pomalu zacina zjistovat, ze muz, ktery ji zemrel v naruci nebyl mozna silenec. Debut Johna McTiernana je prekvapive skvele dilo, kde skoro neni misto pro nudne chvile. Pribeh vypraveny ve dvou casovych rovinach zaroven je postaveny na opravdu originalni myslence a je velka skoda, ze jde o jediny realizovany McTiernanuv scenar. Prekvapive skvely je i Pierce Brosnan, francouzsky antropolog Pommier je jednoznacne nejlepsi role, ve ktere jsem ho dosud videl. Skoda, ze je film (nejen u nas) nedoceneny a prakticky neznamy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nejsou tu, jsou to Inuádi!" Zvláštně ponurý a zneklidňující film, který nepřináší nijak převratný nápad, ale jehož zpracování je působivé. Hlavní hrdina, zcestovalý antropolog, se žene za tajemstvím podivné skupiny lidí (kteří vypadli z klipů 80.let), což ho nakonec stojí...život? Nesouhlasím s textem distributora, že svoji duši před smrtí vdechne mladé lékařce, spíše jen jakési vize či stopy z konce svého života, což potvrdí i samotný konec filmu. Místy syrová kamera nás vede po stopách posledních okamžiků antropologova života a vy cítíte, že dělá jednu chybu za druhou, ale nemůže si pomoci, jelikož tíha tajemství je tak veliká, že se už nelze zastavit, natož pak obráti a prchat... Výbornou hudbu B.Contiho doplňují excelentní sóla kytary, kterou ve svých pařátech třímá Ted Nugent. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

John McTiernan. To je to jediné, čo na tomto filme obdivovať ( a ešte tak osemdesiatkovú hudbu od Billa Contiho ). Jeho režijné kvality sú nespochybniteľné, scenáristické vlastnosti tu ale pohoreli. Ono samotný námet nedával veľa priestoru na nejaký progres. Takže tu máme žánrovku, skvelo natočenú ale nudne napísanú. Herci, si v tomto prípade len ´´odbili to svoje´´. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

konecne som sa dostal k prvotine svojho oblubenca mctiernana a musim povedat ze som bol prijemne prekvapeny po zhliadnuti tohto temneho hororoveho thrilleru. mctiernana som mal vzdy za akcneho rezisera ktory dal svetu dva najlepsie akcne filmy vsetkych cias (die hard a predator samozrejme), ale v nomads dokazuje ze vie pracovat i so strasidelnejsou a temnou atmosferou, ktora mi miestami dost pripomenula talianske hororove klasiky od soaviho alebo fulciho a to hlavne aj vdaka hudbe ktora je prijemne minimalisticka (film je vsak obcas naburany nejakou rockovou pesnickou, no co uz to sa v 80. rokoch nosilo). film slusne odsypa a dokaze vas hned od zaciatku vtiahnut do deja (mctiernan dobre pracuje s prelinajucimi dvomi liniami filmu) aj vdaka pribehu ktory je postaveny okolo jednej "urban" legende (teraz si niesom isty ci nieco o nomadoch extistuje, alebo si to mctiernan sam vytvoril). cely film ma skvelu atmosferu ktora graduje pri nocnom foteni nomadov a hlavne pri rozhovore s mniskou a vsetko je zavrsene prijemnou mrazivou pointou. treba pochvalit ako vsetci naokolo vykon pierca brosnana (i ked jeho francuzsky prizvuk mi miestami liezol na nervy) ale aj lesley-anne down!!! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ocenil som, že to nie je o skupinke teenagerov a šialenom vrahovi, no to je asi tak všetko. Slušný výkon, zopár drobných príjemných prekvapení, ale ako celok žiadna veľká sláva. Za čo môže hlavne pritrúble vyústenie, ktoré je pre tento síce slušne, ale inak štandartne natočený film hotovou pohromou. Ale už len tá ojedinelosť námetu stojí za zoznámenie. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Hlas profesora z Bostonu v telefóne patrí režisérovi Johnovi McTiernanovi. (m.a.t.o.)
  • Ťažkú metalovú časť vysoko atmosférického soundtracku filmu zložil známy rockový hudobník Ted Nugent. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v meste Santa Monica (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama