Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Morholt 

všechny recenze uživatele

-MOŽNÉ SPOILERY- Ono to dost dlouho působí jako klasická podvodnická záležitost, ve které si starý podfukář vyhlédne bohatou vdovu zralou tak akorát na obrání. Hraje se vlastně jen o to, jestli to skončí romantikou a kriminálník se do své oběti zamiluje, anebo se ze zdánlivě naivní vdovy vyklube intrikánka, která má podobné zločinné plány. Pro obě dvě možnosti svědčil i relativně odlehčený tón, který vydržel i několik docela drsných momentů. Nicméně ve chvíli, kdy se film ponořil do hluboké minulosti, získal příběh thrillerový nádech a především úplně nový rozměr a Condonovi budiž ke cti, že ten přechod zvládl naprosto přirozeně. Závěr, který úplně odkryl karty, byl sice malinko překombinovaný, ale mohlo to být horší. Nicméně poslední multikulti sekvenci si tvůrci mohli odpustit. Co se herců týče, tak tady byla všechna očekávání naplněna do mrtě a dívat se na Helen Mirren a McKellena je prostě zážitek. 80% ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že herecké duo Helen Mirren a Ian McKellen pro mě bylo dostatečným lákadlem k tomu, abych si tohle polo thrillerové drama pustil. Ale po zhlédnutí mi bylo hned jasný, že i kdybych to vynechal, nakonec by to zas až tak velká škoda nebyla. I přestože oba hlavní představitelé byli jaksepatří skvělí, tak první polovina se nejen extrémně táhne, ale zároveň se ji ani moc nedaří divákovi prodat nějakou ucelenou expozici, díky čemuž tak divák trochu tápe a může být zmatený. Nedopomáhá tomu ani fakt, že duch filmu se na mnohým místech nečekaně změní. Nejdřív to působí jako romantická komedie, pak zas jak kriminální thriller. V druhé polovině se to naštěstí zlepší, jelikož motivy postav jsou jasnější, jejich charaktery vykreslenější, tudíž to diváka i více chytne. Ale během té první jsem fakt víc myslel na to, proč naše kočka, která mi během sledování ležela na klíně, je tak rozmazlená a žere jen filé se žloutky. Samotný závěr je pak jak něco s Dannyho parťáků, ovšem postrádá to jejich švih, eleganci a vlastně i logiku. Ve výsledku dost průměrná podívaná, ale hodně ji zachraňuje jak Gandalf, tak i Morgana (holt ještě pár těch čárů umí). Plus i vlastně celá ta pointa by se mi víc líbila, kdyby byla konzistentnější s tempem celého snímku. Chjo. Lepší 3* ()

Reklama

solisoli 

všechny recenze uživatele

Dráma s očakávane priehľadným dejom, navyše seniorskými hlavnými postavami, bolo ale príjemným prekvapením, vďaka výkonom hlavných postáv. Komótny dej, ktorý sa trochu vliekol, sa nakoniec zvrtol do inej polohy, nedá sa povedať, že výnimočnej, ale vďaka slušne rozpracovaného scenáru, zaujal. Je pravda, že podobného už bolo hodne, ale predsa nie, to iste, ako sa dá usúdiť o tomto projekte, ako pozerateľnom za 3 ½. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Důchodce a podvodník (McKellen) se seznamuje s důchodkyní (Mirrenová). Škoda, že od začátku víme, že hlavní "hrdina" chce připravit o svoji milou o úspory, a že to nebude jen tak. Herci jsou dobří, děj je podprůměrný. (CZ dabing) Rozpočet: $10 miliónů, Tržby: $33,856 miliónů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozvrstvilo sa nám to nakoniec do zaujímavého rozuzlenia. ústredná dvojica ukazuje svoju profesionalitu a hoci ja filmy s überdôchodcami veľmi nemusím, ten príbeh uniesol veľa a udržal pozornosť, keďže divák naozaj musí čakať, ako to celé dopadne. Možno komplikovaná zápletka nakoniec končí zvratom, ale pre niekoho neuspokojivým koncom. A celé to možno nepripadá až také vierohodné, ale ako fikcia celkom fajn. Problém je, že vlastne celý čas tušíte, kto koho nakoniec preští. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Britský denník The Guardian zaradil film do zoznamu najviac podceňovaných filmov roku 2019. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 23. dubna 2018 v Londýně, probíhalo také v Surrey a v Berlíně. (bianci)

Reklama

Reklama