Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (754)

somnar 

všechny recenze uživatele

Rodinu líp pořešili Strážci Galaxie, zabijácké komploty druhý Kapitán Amerika a ten padající helicarrier už taky někde byl, ne? Nová je snad jen ta popíková emancipační message o znovuzískání vlastních těl, která by ještě před pěti lety byla big deal, dneska už je ale prostě příliš průhledná. Herečky a herci ale moc fajn, úplně jiná liga než třeba košťata ve Falcon and the Winter Soldier. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečná škoda, že se nepovedlo nasadit Black Widow měsíc po Wonder Woman 84, mohlo to být skvělé ženské combo. Takhle už to tolik nevyzní. Takto v mezičase prošuměla Captain Marvel i seriálová WandaVision, protože začátek 4. fáze MCU přichází v době nedůvěry v covidem narušený svět médií. Přesto je setkání se sólovkou Scarlett Johansson za vydatné podpory Florence Pugh a Rachel Weisz vysloveně příjemné. Akce je tradičně ironicky přepálená, fanoušci studené války jsou spokojení a bedekr tentokrát doporučuje Budapešť. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[73%] Viděno v kině a to v CZ dabingu. Co se týče dabérů, tak jsem celkem spokojen, až na Florence Pugh – ta mi přišla trochu jak přiožralá, ale co už … ;) Nyní k filmu. Rozhodně to mohlo dopadnout o ždibec lépe, ale také i mnohem hůře. Ve finále jsem s touto rádoby vsuvkou do světa MARVELU spokojen. Natasha ve své sólovce a ještě bych klidně uvítal ještě jeden obdobný film. Marvelovky to až tak zřetelně nepřipomene, ale má to i světlejší stránku. Akční sekvence jsou rozložené po celém rozsahu filmu a není jich vyloženě moc. Finále s řítící základnou ve vzduchu je klasicky, marvelácky přehnané, ale jinak tu máme docela dobře natočené scénky, které sice v hlavě moc neutkví, ale neurazí. Najdou se tu i nějaké ty fighty, které jsou místy méně přehledné, ale není to tak hrozné. Příběh není moc zajímavý, ale svoji logiku a pointu to má, takže super. Scarlett je úžasná jako vždy, stejně mě bavila i její filmová sestra Florence Pugh nebo David Harbour, který byl vtipný jako vždy, i když ty vtípky byly občas trochu přestřelené. Rachel Weisz mě zde vůbec nebavila, ani se sem moc nehodila. Zato Ray Winstone mi zde docela pasoval. Hudba byla taková optimální. Od tohoto typu filmu bych více očekával emocí, doladit příběh, zpestřit akci apod, nebyla to žádná velká pecka, ale propadák taktéž ne, já se bavil. Nebudu to sledovat opakovaně, ale někdy se k tomu jistě vrátím. PS: Po titulková scénka mi přišla vcelku zajímavá. Jsem zvědav, v jaké části tohoto MARVEL universa se ta scéna projeví (jestli vůbec). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Je to celé sympatické a Florence Pugh dobre hrá. Nechal som si to od včera rozležať; pôvodne som chcel dať aj piatu hviezdu, a po návšteve kina ju tam možno ešte doplním. Bolo to skrátka presne to, čo som od toho chcel. Akcia ma nenudila a prekvapivo to na mňa najviac fungovalo po rodinnej, emocionálnej stránke. 85% ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Marvelovka se smysluplnou feministickou nadstavbou? Captain Marvel se může jít zahrabat, o konkurenční Wonder Woman nemluvě. Emancipační přesah je u Black Widow výrazný a dokonce i vcelku vrstevnatý, zároveň však neurazí ani diváky, kteří nic řešit nechtějí. V tomhle ohledu zamrzí jen opět nestřídmá délka, což už ale nikoho nepřekvapí. Není to špičková, natož revoluční podívaná, ale jako komiksový post-mortem-origin bez problémů šlape. Florence Pugh vnáší do marvelovské vzletnosti sympatický pohled člověka, pro něhož jsou bitky namáhavé a bolestivé. Svou postavu navíc podává s adekvátní mírou nadhledu, což naopak obtloustlý David Harbour s množstvím humoru přehnal. Akce je rutinní, ačkoli finální bitka trochu přestřeluje měřítko. Black Widow si však ode mě vysloužila palec nahoru - funguje totiž jako oddychová komiksovka i rodinné melodrama se sebevědomými rýpnutími do weinsteinovských praktik. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Vrtuľník Mil-8, ktorý bol použitý vo filme, bol zapožičaný z anglického Helicopter Museum vo Weston-super-Mare. 25 metrové lietadlo, ktoré váži 7 000 kg, bolo rozobrané a prevezené do Pinewood Studios a na iné miesta. Interiér bol zmenený, okná prerobené a kompletne premaľovaný pre film. (Pat.Ko)
  • Natasha (Scarlett Johansson) používá ve filmu telefon značky Nokia Lumia se systémem Windows 10, který byl aktuální v roce 2016, kdy se příběh odehrává. (TheSlezy)
  • Na kubánskom letisku v roku 1995 má vojak, ktorý ošetruje zranenú Melinu (Rachel Weisz), batoh s MOLLE systémom. MOLLE bol predstavený v roku 1997 pred 11. septembrom a začiatkom vojny proti terorizmu sa bežne nepoužíval, čo si vyžiadalo profesionálnejšie vybavenie. (Pat.Ko)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama