Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Na filmoch o zvieratkách ma zaujíma najmä akým rafinovaným spôsobom dokážu terorizovať svoje úbohé ľudské obete. No a tento krokodíl to zvláda celkom dobre. Veď predsa všetci vieme, že čím je zviera väčšie, tým je aj inteligentnejšie. A tak ľudia zrazu predstavujú len článok v potravinovom reazci a udatne proti tomu bojujú. A my bojujeme tiež, lenže sami so sebou, aby sme to vôbec zvládli sledovať. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Na jezeře zmizí pár lidí a šerif, kterému "něco" před očima sežralo jeho pomocníka se začne o to "něco" intenzivně zajímat. Po sestavení pátracího týmu v klasické sestavě ( šerif, potenciální pár, pošuk ) se dozvídáme, že v jezeře žije obrovský krokodýl, kterého si tam jako domácí zvířátko chová párek důchodců, což jsou jediní stálí obyvatelé okolí jezera. Přesněji řečeno už se o něj stará pouze panička, protože páníka před pár lety domácí mazel omylem sežral...! Uf. Poctivé béčko plné skutečně velmi svérázného humoru. Miner se evidentně baví a divák znalý věci s ním. Lepší 3*. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ať mě sežere krokodýl velký jako autobus, jestli tohle není dobrá hororová komedie/parodie. Podobně jako třeba Arachnofobie se na první pohled tváří jako další přírůstek do rodiny monstrhororů, nicméně jde hlavně o sympaticky nadsazenou záležitost s neméně sympatickými postavami, scénářem plným vtipných slovních přestřelek... A v tomto případě také s jedním naprosto skvěle vytvořeným krokodýlem (Stan Winston je/byl Stan Winston), který vytváří onu potřebnou napínavou atmosféru. Vzato kolem a kolem, nejvíc mi na Jezeře vadila ta reggae píseň na závěr. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Týjo! Tak tohle bylo absolutní překvapení! Čekal jsem béčkový podprůměrný horor, ale to co jsem dostal, mě absolutně odrovnalo! Velice povedený mix hororu a komedie, který se ani na chvíli nebere vážně. Jestli tvůrci opravdu plánovali, natočit toto tak se jim to podařilo na výbornou. Já jsem se prostě po celou dobu sledování filmu královsky bavil, a i když se tam objevil krokouš pořád to zůstávalo vtipný, což bylo nakonec moc dobře, protože kdybych se aspoň trochu bál, nejspíš bych nakonec ještě byl dost překvapenej. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje menší vysvětlivka: Nejsou 4 hvězdičky jako 4 hvězdičky!!!;-) Kdybych musela vybrat nejlepší film o potvorách pochutnávajících si na lidském mase (a nemohla vybrat Spielbergovy "Čelisti"), zvolila bych právě "Jezero". Je to sice strašné béčko, ale díky neohroženému Billu Pullmanovi, MEGAsympatickému Oliveru Plattovi, solidně zvládnutému monstru a potápěči v úvodu filmu se řadí na vrchol všech béček tohoto typu. Zkrátka film, u kterého se příjemně pobavíte.;-) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo na třech kanadských jezerech, a to na Shawnigan, Buntzen a Hayward lake. (Terva)
  • V jednej scéne sa zdá, že krava visí z helikoptéry. Živú kravu v skutočnosti zdvihol v kolikovom závese žeriav. (Arsenal83)

Reklama

Reklama