Reklama

Reklama

Andor - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 9 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain, Alastair Mackenzie, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (91)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyhráli jsme a konečně tu máme úžasné Star Wars, které tu mělo být už dávno. Z Rogue One se vyklubal nejlepší film Disney éry. Z Andora je naopak nejlepší seriál. U obou projektů se moc nečekalo a kladla se spíše otázka, jestli nejsou lepší témata k prozkoumání. Ony asi i jsou, jen se jich většinou ujmou úplný břídilové a dopadá to všelijak. Tady máme Dana Gilroye, který sice asi není největší Star Wars fanboy, ale je to setsakramensky dobrý scenárista, který navíc dostal dost volnou ruku, takže tu nemáme ani kompromisy. Perfektní Luna, Skarsgård a Serkis ukazují, že předaleká galaxie může být zcela pohlcující i bez světelných mečů. Všechno tady neuvěřitelně funguje, vypadá to krásně a narozdíl od Obi-Wana to má i skvělou režii. Jestli se druhá série posune ještě víš, tak zas budou Star Wars skvělé. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Andor mě zajímal, protože celovečerák SW: Rogue One považuji za jediný podařený SW film nové éry. A i přes pro dnešní dobu typický syndrom o něco většího počtu dílu, než by stačilo k výbornému hodnocení, jsem spokojený, výtvarná stránka je prostě skvělá a přístup autorů k látce je fajn - ukazují, jak funguje totalita Impéria z pohledu obyčejných občanů i bezpečnostního aparátu, komplikovanost fungování odboje. Hlavní postava je stejně jako ve filmu zahraná tak nějak chladně, ale dá se to vydržet díky většímu množství zajímavých osudů. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně filmy ze světa Star Wars znamenaly hodně v dětství. Proto musím říct, že práce pod Disneym mi dvakrát nevoní. Sequelová trilogie měla problém v tom, že neměli plán pro celou trilogii. A celkově to působilo, jako mišmaš něčeho, co si fanoušci nezasloužili. Pak, ale přišel Mandalorian a ten zase navrátil mojí vášeň, jenom aby jí zhasl Boba Fett a Obi-Wan Kenobi. Andor nebyl pro mě nijak očekávaný projekt a ačkoliv se mi Rogue One líbilo, tak jsem i tak nevěnoval Andorovi pozornost. Při premiéře prvních tří epizod jsem tomu dal šanci a byl překvapen. Pozitivně překvapen. Andor je dospělejším projektem, který sází na pomalé tempo a budování. Postavy se nám prokreslují. Cassian Andor v podání Diega Luny je netypickým hrdinou, který se pomalu stává tím Andorem z Rogue One. Od začátku se stará o sebe a postupně si projde zajímavým vývojem, který je dobře zpracován. Z obsazení se nedá vytnout nikomu nic, všichni tady odvádějí kvalitní výkony. Za zmínku nejvíce stojí Andy Serkis (Glum z Pána prstenů), který si již zahrál ve Star Wars. Konkrétně ztvárnil Snokea, vůdce Prvního řádu ze sequelové trilogie. Tam, ale byla jeho postava udělaná pomocí CGI. Tentokrát dostal možnost se předvést bez pomocí počítačových triků. Dovolím si tvrdit, že díky svému výkonu na něho jen tak rychle nezapomenete. Co se týče technické stránky, hudby, vizuálu je seriál pěkně zpracovaný. Tony Gilroy pochopil podstatu rebelie a přinesl nám úžasný seriál, který je vedle Mandaloriana tím nejlepším Star Wars projektem, jaký jsme dostali pod Disneym. Je smutné vidět, že diváci seriál nesledují. Místo toho budou sledovat She-Hulk a podobné hlouposti, ale tomuto kvalitnímu počinu nechtějí věnovat pozornost. Je to obrovská škoda, protože tohle si zaslouží Vaší pozornost! Dejte tomu šanci a věřte mi, že to bude stát za to. 8/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow... Zrovna dokoukána posledná episoda, emoce ve mně ještě pění, nevím, zda se vrátím k editaci tohoto hodnocení, ale za mě prvotřídní střela... Žádný, ale opravdu žádný StarWars film/seriál mě nezaujal jako Andor. Občas mi to připadalo jako dokument, návrat do minulosti, než popis přítomnosti. Historické okénko se všemi zvraty, potížemi a pocity, co k tomu patřily. Je to jak koukat na Jana Žižku, pokud by byl zpracován dobře. Od začátku do konce mě Andor překvapoval a těšil. Občas byly slabší episody, ale ty jen připravovaly děj a postavy na naprosto dokonalý závěr... StarWars může být i dobrý 95 % ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým fanouškem SW a neviděl jsem jediný seriál z jeho světa na D+ (na Mandaloriana se ale chystám). To však nic nemění na tom, že Andor je absolutní peckou a jednou z nejlepších televizních produkcí letošního roku. I když mě třeba první epizoda nepohltila tak, jak bych očekával, od druhé šla kvalita prudce nahoru a já si tuhle vesmírnou jízdu neuvěřitelně užíval. Mám sice několik problémů s většími akcemi, které se odehrávají na Ferrixu (logika trochu pokulhává), ale jinak jsem doslova chrochtal blahem. Rád bych tak jen dodal, že pokud hardcore fans Star Wars nejsou schopni ocenit tento masterpiece a brblají nad tím, že tam je málo světelných mečů a různých ras mimozemšťanů, nezaslouží si nic jiného, než aby jim Disney rvalo do chřtánu jeden "kvalitní" Vzestup Skywalkera za druhým. A klidně se tím udavte, protože mě to trápit nebude (konec toxického okénka - díky za pozornost). ()

Galerie (317)

Zajímavosti (39)

  • Belsavis, ledová planeta, kde teploty dosahovaly až -50 °C. V rámci kánonu byla zatím zmíněna pouze v rámci příběhů z High Republic, tedy období 5000 až 300 BBY. Ale v rámci Star Wars Legends se jedná o velice významnou planetu z pohledu přeživších členů řádu rytířů Jedi. Zejména rok 19 BBY, kdy se na planetě prokazatelně vyskytovali dva rytíři Jedi Callista Ming a Geith Eris, kteří chránili skupinky jedijských ratolestí. (Veskoslav)
  • ISB zmiňují své aktivity na Ord Mantell, planetě, která slouží jako hlavní sídlo sektoru Bright Jewel. Planeta se stala známou pro své podsvětí, během klonových válek zde sídlila velká buňka Černého slunce a jedna z misí Bad Batch. Tento sektor je důležitý z jedné věci, je zde jedna z nejslavnějších planet ve Star Wars, Yavin 4, domov Aliance ve filmu Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje (1977). (Veskoslav)
  • Bezpečností síly se na planetu Ferixx dopravily pomocí transportérů Mobile Tac-Pod. (Veskoslav)

Reklama

Reklama