Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 13
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 13

Recenze (207)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Postupně jsem místy přihlouplému příběhu přišel na chuť  1)  navzdory křečovitým pokusům o vtip a nadsázku i nevěrohodným postavám (babička, učitelka Peštová). Ale počítá se milá atmosféra a pěkní kluci (synové)._____ 2)  14letý Marián Beník (Štěpán) po stavební průmyslovce pokračoval Vysoké škole báňské v Ostravě. Jestli ji dokončil, netuším. Jeho masturbační video pro Bel Ami (produkuje homosexuální porno) mě sice překvapilo, ale chlapec je očividně dobře vybaven._____ 3)  Zajímavý 11letý Pavel Zedníček (Matěj) mě zaujal svým roztomilým moravským přízvukem. Ve třetí řadě, kdy mu bylo už 17 (natočena 2004), vypadal fakt sexy. Bohužel však podle tvguru letos v létě zemřel._____ 4)  Věk protagonistů uvádím k prvnímu výskytu v seriálu - 1998._____ 5)  Při opakovaném zhlédnutí zvyšuji hodnocení o jednu hvězdičku. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč museli do ústřední role obsadit Slováka (nic proti Nogovi) a předabovat ho Petrem Rychlým. Mně by třeba nevadilo, kdyby mluvil normálně slovensky (předělat scénář by trvalo asi tak hodinu). To je jako když šel Vladimír Vůjtek trénovat slovenský hokejový nároďák. To snad nemají vlastní trenéry? Celkově byl seriál dost bídný, i když v dnešní době Vinařů a dalších mrdek je to pořád extratřída. 30% ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

Takovej trochu moc rodinnej, ale hlavně zpočátku dost zábavnej seriál o rodině nějakýho inženýra Kudrny, kterého Miro Noga s dabingem Petra Rychlého docela vystihli. Pár fórů a situací docela pohladí po duši, jinak ale nic, co by si člověk nahrával na video :) Postupně taky seriál trochu ztrácí dech. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ranč U zelené sedmy má trumf, který převážně v první sérii seriál katapultoval na jeden z nejlepších českých porevolučních seriálů. Postava babičky, kterou hrála skvělá Jana Štěpánková nejen, že si kradla všechny scény pro sebe, ale díky ní držel seriál pohromadě v momentech, kdy se změnil v totální nastavovanou kaši (téměř cokoliv po první sérii). Její sarkastická, moudrem ošlehaná ženská dokáže trefně komentovat cokoliv. Od dojení koz, po největší problémy lidstva. V momentě, kdy si vezme za muže pana Aloise, se ale její role v seriálu zmenšuje stále markantněji a seriál tím trpí čím dál tím více. Nechápu stejně tak rozhodnutí scénáristů přestěhovat po první sérii rodinu z ranče na jiný, tudíž celá dvojka je jen opakováním jedničky, jenže o 3 úrovně horší. A předabování Mira Nogy Petrem Rychlým? Proč by proboha nemohl být tatínek Slovák? Rychlý se své úlohy zhostil skvěle, o tom žádná, jenže tohle je prostě podraz na skvělého Nogu. Suma sumárum je Ranč U zelené sedmy pohodovým rodinným seriálem, který ale svou nejlepší formu měl v jeho začátcích. Postupem let a tím, jak byli kluci dospělejší, šel ten feeling celkem do kopru a do cíle spíše doklopýtal, než s přehledem doklusal jako Hubert. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý komediální seriál s mimořádně vtipným scénářem (Ivo Pelant) a sympatickým obsazením. Milena Steinmasslová a Miro Noga sice přece jen občas trochu ujedou a (zejména v první sérii) s dobrými úmysly mírně přehrávají,. zato Lubomír Kostelka je jako děda Jeřábek, vyjukaný z bláznivé městské rodiny, velmi dobrý a Jana Štěpánková jako trhlá babička naprosto geniální!!! Letos by se měla točit třetí řada. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Závod mezi koněm a motorkou se z velké části musel natáčet v okolí Řevnic, protože křivoklátské lesy, ve kterých se seriál natáčel, jsou chráněným územím. (Likan7)
  • Po natočení první a druhé série následovalo knižní zpracování příběhu. U třetí série kniha předběhla seriál, neboť její natáčení bylo v jednu chvíli pro nedostatek peněz odloženo. (Lkprak)
  • Filmovalo se i na nádraží Městečko u Křivoklátu, ve Velkých Přílepech, Horní Lhotě, Drnovicích, na nádraží ve velkých Karlovicích, Boskovicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno