Reklama

Reklama

Moucha

Trailer 1

Obsahy(1)

Film byl natočen podle stejnojmenné povídky George Langelaana. Hlavní postavou je Helene (Patricia Owens), která svému švagrovi Francoisovi (Vincent Price) a inspektorovi Charasemu objasňuje okolnosti záhadné smrti jejího muže André Delombrea (Al Hedison). Podle jejího tvrzení vynalezl její muž jakýsi teleport, který následně vyzkoušel sám na sobě. S ním se však nepozorovaně přenesla i malá moucha. Geny se pomíchaly a výsledkem byl muž s muší hlavou a končetinou a moucha s hlavou a končetinou lidskou. I když má André muší hlavu, je stále člověkem a snaží se hrůzné důsledky experimentu zvrátit. Film se stal hitem své doby a často je považován za skvělé završení hororové éry padesátých let. (Hurley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že na rok 1958 je technická kvalita titulu a zachovalost výborná. Je to sice jenom konverzačka, ale to je skoro ku prospěchu věci ( spousta autorů si v té době neuvědomovala, že tehdejší efekty často látku akorát zkazí), jako i to, že víc jak půlka filmu je jeden "longback". Teleportace mě baví ( takže i v Mouše), stejně jako srovnávání s jedním z čarodějnických dílů rodiny Simpsonových. Směsný ten film rozhodně není, naopak je napínavý, ale jinak ničím moc zajímavý, tedy kromě miniaturní lidské hlavy v pavučině. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moucha z roku 1958 má s tou novější společnou jen hlavní dějovou linku, která i tak je velmi pozměněna. Musím, ale uznat že tentokrát je kvalitnější remake, který posouvá film do sfér horroru a atmosférické šílenosti, v kterou pokud nemáte silný žaludek možná ani nedokoukáte. Původní film hodně dojíždí na dobu vzniku a prakticky neexistenci jakých kolik lepších triků, které by mu pomohli stát se hororem, který rozhodně není. Ať se kdokoliv snaží jak chce, film nemá potřebnou mrazivou atmosférou a krom dobrého nápadu nedisponuje opravdu ničím. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Sympatické dějové schéma bohužel dojíždí na uchvátanost a psychologickou děravost. Neumann umí vybudovat solidní husinu a navodit napětí, ale posloupnost ve vývoji základních dějových motivů mu moc nevychází, takže přechody mezi jednotlivými psychickými i fyzickými etapami působí nepřesvědčivě. Přesto palec nahoru za znepokojivou auru druhé poloviny a zdařilé vypointování v samém závěru. 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je hrozně znát rok výroby. takovejhle typ filmu prostě potřebuje aspoň trochu kvalitní a reálně vypadající triky. Krabice na hlavě s podobiznou mouchy prostě nestačí a v tomhle směru film děsně ztrácí třeba v porovnání s Cronenbergovou Mouchou. Stejnětak jinak podanej děj mi taky nepřišel kvalitnější. Celkově to jako koukatelný je, ale ta pravá Moucha přišla až s Cronenbergem, tohle je v dnešní době spíš tak trochu pro zasmání ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Príbehovo sa mi táto verzia páčila viac než Cronenbergov remake. Ono hororom sa to ani veľmi nazvať nedá (narozdiel od novšej verzie). Skôr to malo bližšie k rodinnej dráme. Jediné negatívum sú masky, tie však na dobu vzniku lepšie byť zrejme nemohli. Inak sa jedná o veľmi vydarené dielo s dobrým obsadením, svižným tempom a skvelým námetom. Bavilo ma to a našťastie si z filmu neodnášam žiadne nočné mory (premeny Jeffa Goldbluma ma v detstve nepekne poznačili do konca života :) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Film byl natočen za 18 dní a vydělal okolo 6 milionů $. (Zdroj: davidhedison.net) (Chatterer)
  • Vybavení celé laboratoře přišlo produkci na 28.000 dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama