Reklama

Reklama

Marabunta: Mravenci útočí

(TV film)
  • Česko Marabunta (více)

Obsahy(1)

Aljašská sopka Mount Wupache nedaleko městečka Burly Pines dřímala celé stovky let. Nyní obnovila činnost - a geotermální aktivity probudily kolonii vražedných jihoamerických mravenců rodu Marabunta, kteří se sem kdysi dávno dostali v nákladu dřeva a nikdo o nich dosud neměl ani tušení. Ve svém přirozeném prostředí se každých patnáct let vyvalí na povrch jako smrtící temná řeka a systematicky požírají všechno živé v okruhu několika desítek kilometrů. V Burly Pines náhle mizí lidé beze stopy nebo se objevují čistě ohlodané kostry v neporušených šatech. Záhadu vysvětlí teprve entomolog James Conrad, jenž si sem zajel rybařit. Neprodleně se postaví do první linie v boji proti hrozící zkáze. Pomocníky v zápase mu budou šerif Croy a krásná učitelka Laura. Dokážou zastavit útočící šiky hmyzích zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Jak moc pitomý může být televizní horor s takovým názvem? Jenom tahle otázka mě donutila sednout si před bednu a hledat odpovědi. A hned kouzelně sterilní úvodní scéna ke mně promluvila tak jasnou řečí, že jsem vydržel sedět dál. Prakticky veškerý děj se příkladně řídí lehce modifikovaným Murphyho zákonem, jenž zní: Cokoliv se posrati může, posere se. Co se posrati nemůže, posere lidský faktor. Všechny postavy jsou navíc samy sobě daleko nebezpečnější, než nějací trapní mravenci. Krásná je scéna, v níž se chlap se ženskou brání útoku mravenců plamenometem a puškou (!), neustále stojíce na břehu řeky (!!!), společně s následným opékáním nohy jednoho z borců oním plamenometem. Tatáž dvojice později uniká hmyzí přesile na motorce (která ne a ne nastartovat) za křiku: "Dělej! Jsou za náma! Rychle!!!". A co takhle scéna, v níž ranger s pomstou v očích vyprázdní zásobník revolveru do víc než dva metry vysokého mraveniště? Ono nějakou dobu hrdinům trvá, než přijdou na to, že v destrukci nasraných Ferdů se nejvíc osvědčují solidní kanady... Kdyby tvůrci, kteří vyměšovali tenhle "film", projevili trochu víc nadšení pro věc a odstranili nudnou vatu, tu čtvrtou hvězdu bych určitě dal :-) ()

ripo odpad!

všechny recenze uživatele

To snáď ani nie je možné - natočiť niečo také. Verím, že by si tvorcovia poradili aj so sequelom s názvom Vraždiace lienky/ / Vraždící berušky ...!!! Ženská, ktorá vylezie na mravenisko a manželovo dôjdu baterky, chlapci, ktorí akoby boli priťahovaní časopisom Hustler tam v pohode strčia svoje čumáky a tak dalej atak dalej. Znôška nechutných scén z dôvodu, že ich už mozog nemohol stráviť - Tak to je celá Marabunta ()

Reklama

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

U filmu tohoto zaměření se zázraky čekat nedaly a popravdě jsem už předem tušil, že jej nebudu mít sílu dokoukat. Přesto jsem byl zaskočen - "kvalitou" provedení (plamenomet jako ze snímku studentíka hrajícího si na filmaře zkoušeje něco vytvořit v odpoledním kroužku amatérských filmařů), ale zejména mě dostala střelba do mravenců!!! Chudák slečna! Co má v hlavě?! Kdyby to alespoň byla blondýna, zasmáli bychom se - jakože dobrý vtípek. Avšak bojím se, že to autor myslel vážně. ()

Thinger odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl před léty, když jsem byl ještě na základní škole. Tehdy mě opravdu zabavil a bral jsem ho jako docela dobrý a napínavý, mizerné herecké výkony jsem bral jako ve skutečnosti velmi autentické. Když se na to však dívám zpětně, musím říct, že je to naprosto nesmyslný film. Vyjít si na mravence s brokovnicí (pravda, v některých záběrech mají mravenci velikost krysy) je v dějinách filmu asi výjimečný moment. Děj je nelogický a říkat, že ve skutečnosti mravenci a jejich nájezdy fungují úplně jinak, je asi zbytečné. ()

Slimak odpad!

všechny recenze uživatele

Jéžiš to jsou dneska filmy.Kapitální blbost ale zato pořádně nudná a primitivní.Všecko je křečovitý a ubohost je tak neprůstřelná že se jí nelze ani zasmát a pak říci že jsme se alespoň slušně pobavili.Co taky jiného než se chytat za hlavu můžete udělat když pozorujete chlapa který utíká před mravencema k vrtuníku a jeho běh je přerušen náhlým kraťoučkým zemětřesením aby spadl a pak se chvilku neuměl zvednout aby to bylo napínavější.(To vše je ale myšleno zcela vážně a v jednom kuse se na to upozorňuje)Ale jak by mohlo když se furt řve že mravenci jsou blízko,mravenci jsou už skoro tady ale furt se na ně kouká dalekohledama(v dalekohledech jsou konečně vidět...avšak bych si byl nikdy netroufl tvrdit že to co tam viděj jsou mravenci páč to vypadá jako když se odněkud leje zředěná nafta)a nikdy nedojdou na místo.Jednoduše veskrz nudný film kde se nic neděje a nic tam neni.Nevim zaco bych třeba tu jen tu jednu hvězdu dal...možná za pěkný počasí že tam je...ale to je blbost. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Heber City poblíž Salt Lake City v Utahu. (Cheeker)

Reklama

Reklama