Reklama

Reklama

Pomsta mravenců

(TV film)

V asijské vesnici Ban Tao se náhle objeví obrovské množství agresivních mravenců, kteří útočí na vše, co se jim postaví do cesty. Právě napadli mladou domorodku s maličkým dítětem...Entomoložka Claire Duboisová v televizi vysvětluje chování mravenců a zdá se, že jim přisuzuje jakousi inteligenci. S tím ale nesouhlasí její známý doktor Horys Lenert zvaný Len. Není se co divit, je pověřen ve spolupráci s armádou ohroženou oblast evakuovat a mravence zničit. Dělá to už léta a disponuje speciálním postřikem, který všechnu druhy mravenců spolehlivě zabíjí.První vlna hubení nebezpečného hmyzu je úspěšná a prezident velmi spokojený. Dorazí však zpráva, že se mravenci objevili znovu. Velitel armádní jednotky Cortez a jeden z jeho mužů se navíc stali svědky podivného jevu: Mravenci vytvořili jakési organizované řetězce a zaútočili na ně z větví stromů. Jeden se Billovi dostal pod ochranný oblek a uchem mu vnikl do těla. Od té doby se Bill chová velmi podivně... (TV Prima)

(více)

Recenze (66)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce, co chce, mně se Pomsta mravenců líbila:) Dostalo mě, jak to měli hrubě vymakané a gigantický mravenec tvořený celou kolonií jedinců mě odrovnal totálně:) Hudební melodie, která zněla vždy při blížícím se nebezpečí, se mi také líbila. A Elizabeth Healey, která ztvárnila Claire, je patrně dvojnicí Olivie Hussey. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MOŽNO SOM BLÁZON, ALE MNE TO PRIPOMÍNA KÁBLE NA POČÍTAČ." __ To, že naša distribúcia sa obyčajný názov ,,Úľ" rozhodla po zrejmom ,,megaúspechu" Marabunty prekrstiť na jej akože pokračovanie ma zo začiatku iritivalo, nakoniec ale majú tieto filmy nemálo spoločného (obidva u mňa 1*) a ak by som mal ,,dvojke" vyčítať len toto, bolo by ešte dobre. Ináč mám tieto filmy rád, no tu som mal naozaj čo robiť aby som to dopozeral. Hlavne zamrzí, že sa všetko tvári neuveriteľne vážne, pritom je to tak dementné, že by im to nezhltlo snáď ani 5 ročné decko. Oproti Marabunte sú to o niečo lepšie efekty, i keď zrejme robené na tom ,,mravčom počítači", ale čo už, miestami sa celkom drží hudba. Tak ma napadá, či sa tvorcovia neinšpirovali Anakondou a tiež aj Chobotnicou (inak tiež v originále Deep Rising)...hmmm... (5. komentár k filmu) ()

Reklama

JohnMiller odpad!

všechny recenze uživatele

Nič moc scenár tak isto herci. Dokopy dosť slabý Céčkový Eco horror. Avšak mravce s ultravyspelou inteligenciou ktorý pochopili že sú ako jedinci slabý tak sa formujú do chápadiel ma úplne "zničilo" tak isto aj zbrane ktoré proti nim použili. vyzeralo to ako zbraň z pc hry Portal. No to najbrutálnejšie je iba pred nami . Mravce zo seba sformovali binárni počítač ktorý prenášal dáta a komunikoval s ľudmi tak že ukazoval obrázky ako cez monitor. A nakoniec z nich vznikol obrovský super mravec.... Nič čudnejšieho som ešte nevidel. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tohle by evoluce nikdy neudělala !!" Tak si říkám, jestli by nebylo lepší mravenčení v nohou než tohle laciné mravenčí filmové zoufalství upoceného mravenečníka Manuse, které však není vlastně ani zvráceně zábavné, jak často podobná céčka bývají.. Scénář také příliš nadhledu nepobral, což bych zrovna od T.S. Cooka, který se podepsal třeba pod skript Čínského syndromu, nečekal, a tak snad zaujme skutečně jen Tom Wopat, co s luxusním tikem v oku navrhuje atomovku.. Tomu se říká dobrej plán !! ;) Mimochodem jsem si při sledování tohohle řídkého průjmu vzpomněl na stejně zrůdný český skvost s dost podobným názvem, totiž Mravenci nesou smrt, u něhož hrozí také smrt, ale divákovi, který by si lehce mohl prostě hlavu ukroutit.. ()

psychous3 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film u mě spíše vzbuzoval smích než strach. Při prvních scénách jsem si sice říkal, že by to mohl být dobrý film, ale rychlost, kterou mravenci požírali, a to, že neodnášeli nikam zbytky, mě velice překvapilo. Střední část mne vůbec nenadchla, a místo "hororových" prvků, jsem spíše vypozoroval prvky parodie na nějaký normální film. Závěr tomu dal "korunku", když se krvelační mravenci rozhodli vyjednávat s "armádou", ve které umí všichni vojáci perfektně anglicky. Pokud tedy pominu ty americké vozidla, angličtinu a rychlost přemisťování mravenců, byl tento film o ničem a nezaslouží si víc, něž jenom uložení do spodních regálu žebříčku filmů. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Filmovou lokací, kde se natáčelo, se stala thajská provincie Krabi. (SOLOM.)

Reklama

Reklama