Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když nehoda zanechá právnické eso Henryho Turnera (na Oscara nominovaný Harrison Ford) zcela bez paměti, musí on i jeho žena (na Oscara nominovaná Annette Bening) čelit obrovské výzvě a znovu vybudovat svůj vztah a začít znovu. Společně zjistí, že druhá šance na život může být druhou šancí na lásku. (Magic Box)

Recenze (59)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, že všechno špatný je k něčemu dobrý. Navíc to mělo zajímavý konec, sice jsem to z jeho strany trochu čekala, ale z její vůbec. Místama hodně dojemný, místama kapku moc sentimentální. Ale jinak zajímavý herecké výkony, Harrison Ford je prostě geniální, a Annette Bening se na tuhle roli výborně hodila. Fakt jsem jim to všechno věřila, a dost dobře jsem se bavila. Mike Nichols to natočil mírně divadelně, a svým vlastním stylem. Docela pěkný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Očekávaně se vyvíjející, ale neočekávaně hřejivý, milý, příjemný a tu a tam i vtipný snímek s perfektním Harrisonem Fordem, jemuž člověk věří původního Henryho i toho, který přišel "pak". Z filmografie Mika Nicholse, pravda, Myslete na Henryho nijak zvlášť nevyčnívá, ale jedná se přinejmenším o zajímavý film, u něhož jsem si díky tomu, jak nekomplikovaný byl, hezky odpočinul. "Já jsem Rudy. Ruu-dyy."-"Co se stalo jemu?"-"Je to osel.". ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka. Má asi hodinový a něco rozjezd a úvod (do 15 minut dojde k prostřelení hlavy a pak se věnujeme v detailu rehabilitaci zhruba hodinku), a když už tedy čekáme, že Henrymu docvakne, co dělal a začne dělat v právnické firmě pořádný bugr, tak k ničemu takovému nedojde. V podstatě je to celé takové uhlazené, bez větších konfliktů a konfrontací, k nimž to svádí a láká, ale nedojde na ně. Henryho "prozřením" je zde možnost krásné konfrontace dvou odlišných světů, ale tvůrci je trestuhodně nevyužita. Nebýt Harrisona Forda a hlavně jeho rehabilitačního bratra v podání Billa Nunna, tak tuhle báchorku není problém poslat do odpadu. A jak je u pohádek zvykem - nedozvíme se, z čeho budou dál žít, kde si vydělají na živobytí... hlavně že rodina je spolu. S tím vyzněním nemám problém. Ale až dolehne na rodinu tíže chudoby, pak bych chtěl vidět, jak jim budou držet dál jejich ideály. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych menej znamych Fordovych filmov, ktory nepravom zapadol medzi jeho ostatnymi hitmi. Drama o tom ako sa z klasickeho slizkeho pravnika po par gulkach do xichtu a naslednej straty pamäti stal lepsi clovek, manzel a otec. Proste zas jeden z filmov v ktorom Ford dokazuje, ze vie aj hrat a ked predvadza vystraseneho bezbraneho chlapika, ktory sa absolutne v nicom neorientuje, tak je neskutocne roztomily. Najkrajsie je jeho postupne zblizovanie sa s manzelkou a dcerou s ktorymi bol uz aj predtym dost odcudzeny. Manzelku hra Annette Bening v jednej z mala uloh v ktorej mi je sympaticka. Okrem nich este zaujme postava pohodoveho ukecaneho osetrovatela (Bill Nunn), ktory pomaha Fordovi sa zotavit. Je pravda, ze tento zaujimavy namet je spracovany idealisticky a vsetko sa skonci skoro az rozpravkovo dokonale, ale kedze to po kazdej stranke funguje, tak s tym nemam najmensi problem. 8/10. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Ohavne bezcitny pravnik (Harrison Ford) je nebezpecne postrelen, coz mu obraci zivot vzhuru nohama, protoze se znovu musi naucit chodit, cist, mluvit a vzpomenout na minulost, jez se mu po nestastne nehode cim dal vic nelibi, kdyz se detaily ze sveho zivotniho stylu doslycha ze sveho okoli. Typicky americka cesta vykoupeni a najiti perfektniho modeloveho rodinneho souziti podle doporucene osnovy. Zli a hrabivy lide nepatri do americke spolecnosti 60% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Malé cameo si zahrál JJ Abrams. Dělal poslíčka, co donesl do Henryho domu jídlo. (Terva)
  • Nechybělo mnoho a Harrison Ford úlohu Henryho odmítl. Důvodem byla obava, aby nebyl zaškatulkován do role právníka, kterého ztvárnil již ve snímku Podezření (1990). Když ale zjistil, že postava Henryho představuje právníka jen okrajově, na nabídku kývl. (oje)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York ve městech New York, White Plains a Millbrook. (Terva)

Reklama

Reklama