Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (537)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem to jako malej žral, hlavně díky tomu auťáku. Hajzlhóf mi nikdy nepřipadal tak charakterní a vynalézavej jako MacGyver, který běžel snad současně s tímto seriálem, možná později, ale přesto si ty dvě hvězdy z čiré nostalgie zaslouží. Ale víc už fakt asi ne :-) I když na tehdejší dobu to asi bylo něco echt... ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Ohodnotim v pohodě za tři. Není to žádná sračka, ale poctivej seriál pro správný kluky, co maj rádi auta a superhrdiny (nejlépe v jednom). David Hasselhoff nepotřebuje žádný speciální herecký nadání, když má tak parádní vlasy! Každej díl přes kopírák a spoustu dalších drobností mi vůbec nevadí. (60%) ()

Reklama

Brandon 

všechny recenze uživatele

"Er kommt, Knight Rider....Ein Auto, ein Computer, ein Mann....Knight Rider, ein Mann und sein Auto kämpfen gegen das Unrecht." Osmdesátková seriálová legenda. Oči jsem měl na ORF pokaždé přilepené i přestože jsem nerozuměl ani slovo. Svým nadčasovým designem mě ohromoval ukecanej černej skákací Pontiac, kterého řídil frajer v černé kožené bundě, "Majkl". Zdatně mým hrdinům sekundoval půvabný mechanik Bonnie. Jo, klukovské sny a vůbec láska, která nerezaví. I když dnes působí spíš úsměvně. P.S. Pamatuju si díl, kdy jeden obrněnec zdemoloval porouchaného KITTa. To byly potoky slz :-) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Hasselhoff vo svojich najlepšich rokoch, tak ešte Baywatch a uvidíme. Stačila prvá séria. Stopáž akurátna. Na ten vek to musel byť hit. Predsa len auto čo rozpráva sa len tak nevidi. Ale nič extra. Hodnotenie sedí aj keď nechápem čo robia epizody v červenych čislach. Zrejme z nostalgie od fanúšikov. 3* ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri tomto seriáli uznávam, že časť nostalgie u mňa zotrvala, aj keď po opätovnom zhliadnutí po mnohých rokoch som bol prekvapený, ako málo som si zo seriálu pamätal. Okrem úvodného pilotu a pár málo scén (alebo mikrozápletok) s KITTom ostal v totálnom popredí iba Michael Night a jeho superauto s umelou inteligenciou (alias krásny čierny Pontiac TransAm). Na svoju dobu charizmatické, svieže a veľmi pekne akčné dielko, zapadajúce do rámca obdobných akčných seriálov z 80. rokov. Trocha horšie z toho nakoniec vyplývajú jednoduché zápletky, často sa aj opakujúce (niekedy až príliš často), množstvo logických nedostatkov, zjednodušení, naivností a opakujúcich sa tých istých trikov, ktoré všetky idú prekusnúť hlavne kvôli sympatickému osadenstvu, pohodovej atmosfére (pri ktorej človek môže vypnúť a zabaviť sa), kúsku toho humoru a hlášok prevažne od KITTa a Devona a už spomenutej dostatočnej dávke akcie. Vypichnúť a pochváliť musím aj použitú hudbu, ktorá dáva priestor vtedajšiemu americkému elektropopu, čo pre predovšetkým rockové Spojené štáty nebolo vôbec bežné. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (48)

  • Pro natáčení bylo použito celkem 23 vozů, z nichž byl pouze jeden zničen během natáčení. Ze zbylých 22 vozů bylo sedmnáct sešrotováno po skončení natáčení, a tak se zachovalo pouze pět vozů. (Foxhound#1)
  • V čase 01:16:00 je Michael Knight (David Hasselhoff) na útěku z firmy Comtron, kde ho ochranka postřelí do levého ramene. Poté nasedne do auta, projede hlídkou na bráně a ujíždí pryč. Následuje střih, kde vede rozhovor s K.I.T.T.E.M. a drží si ránu na pravém rameni. (Mydlivoj)
  • Keď Michael Knight sedí na mieste vodiča a má zapnutého "autopilota", šoféruje v skutočnosti vodič na sedadle spolujazdca. V týchto scénach sa totiž používalo auto s pravostranným riadením. (m.a.t.o.)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama