Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená parodie na veškeré Mayovky a westerny (Tenkrát na západě, ...). Moc nerozumím, co Vám komu na tomto přišlo trapné, ale Váš problém, ne můj. Komedie se maximálně vyhýbá, jak je teď moderní, fekálnímu a sexistickému humoru, což u mě zvedá o 2*. V porovnání většiny "vtipů" ze Scary movie či Disaster movie a podobných trapáren jde o skvost a film o dvě až tři třídy výše. Doporučuji, opravdu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet DEM 7miliónovTržby Celosvetovo $75,805,000║ Nie je to zrovna taká zbesilá jazda aká by sa po veľkom úspechu v Nemecku($64,221,213) dala čakať ale ten svoj účel parodovať Winnetua a iné westernové počiny, si to v určitom hladisku spĺňa. Vtípkov tam je pomerne dosť ale tých čo skutočne rozosmejú či potešia len za hrsť, určite by bolo čo ešte na tom zlepšovať ale čo môžeme čakať od dosť priemerných Nemcov, čo sa produkcie filmov týka. Michael Herbig nie žiadne zázračné dieťa, ktoré by spravilo prielom do sveta, aj keď nápady to teda má len bolo by fakt treba k tomu aby to bola smršť svižnejšieho režiséra, on nech radšej ostane na scenáristickej stoličke, tam mu to viac pristane. /55%/ ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

ze začátku velmi vtipné, ke konci už moc ne, ale určitě to nenudí a nezavání trapností. Obdivuji odvahu tvůrců zparodovat klenot domácí kinematografie. U filmu v němčině určitě stojí za zmínku velmi podařený český dabing, teplý Vinnetouch se petrovi rychlému opravdu povedl. BTW herec hrajicí lstivého mloka by měl se svým démonickým vzezřením zkusit kariéru v hollywoodu, imho by se tam určitě neztratil:) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale, tak tohle bylo docela zklamání. Po televizní upoutávce a zdejších recenzích jsem očekával skvělou westernovou parodii, ovšem tvůrci nakonec zdaleka neproměnili v zisk vše, co jim zásluhou námětu připadlo v sázku. Abahachi a Ranger byli super, hlavní záporák si střihl svůj part také s velkou chutí a bylo tam několik vtípků, kterým se musím smát pokaždé, když si na ně náhodou vzpomenu. Bohužel tam ale byla místa, kdy jsem se podezřele nudil, a také pár vtipů, které se úplně minuly účinkem a nastavenou laťku srážely na mnohem nižší úroveň. Přesto ale klobouk dolů za to, že i někdo jiný než bratři Zuckerové a Mel Brooks dokáže natočit velmi příjemnou a svižnou parodii, která má sice k dokonalosti hodně daleko, ale ty světlé momenty problýskávají výrazně častěji než ty špatné. 65% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Náčelník Apačů Abahachi si chce splnit svůj dávný sen, a pořídit si pravou indiánskou putyku. K tomu si půjčí zlato od kmene Šononů, ale je obelstěn padouchem Santa Mariou, a dokonce je zabit syn náčelníka Šošonů. Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger jsou ale čestní muži, takže chtějí Šošonům jejich peníze najít, a pomstít se hlavnímu padouchovi. K tomu potřebují ale najít bájný poklad... Postupem času se k ním připojí snůčka různých individuí (homosexuální bratr Abahachiho, řek, který chce být indiánem, barová tanečnice) a bitva o poklad může začít... Německé westerny byly vždy oblíbené, a vzhledem k tomu, že dneska se všude točí parodie tak proč nenatočit parodii i na tyto westerny ? Oproti různým holkám, klukům to indiáni sice chtěj taky, ale kvalitativně se celý film pohybuje v jiných úrovních. Neříkám, že zde nejsou trapné fóry, ale oproti výše zmíněným je jich mnohem méně, a ty opravdu zábavné převládají ... Skvělé... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Celá scéna v jeskyni u konce je dabována, původní zvuk byl znehodnocen zvuky z ulice. (KucC)
  • Kůň "Jacqueline" je ve skutečnosti hřebec. (dinamit_1)
  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)

Reklama

Reklama