Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Seriál ve kterém se musí hodně z nás poznat ikdyž jsou nepoměrně mladší a vyrůstali na druhé straně zeměkoule. Třeba jako já. Taky jsem měl svého Paula, taky jsem měl vysněnou Winnie i otravného bratra. --- První dvě série byly super, ale pak to docela šlo do nudy s občasnými lepšími díly. --- Kevin byl bovětšinou mladý a nerozvážný! - Winnie byla nádherná, ale tupá! - Paul byl mladý a vyčníval! - A další byli jací byli! Wayne kretén, taťka Jack autorita, mamka Norma pořádná a Ed Cutlip tělocvikář. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej seriálů o dospívání, jaký jsem viděl. Strasti a slasti dospívání v Americe 50. let? Hned bych tam chtěl žít a vyrůstat tam. Jasně, je to čirá nostalgie i s mravokárným ponaučením, ale některé díly byly vysloveně pouze zábavné. Navíc občasné návštěvy herců jako James Tolkan, či z mladší generace Schwimmer, Ribisi atd. dodávají seriálu další rozměr. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o dospívání, který se stal nedílnou součástí mého vlastního dospívání. Zásadní i nenápadné životní okamžiky a pravdy s nadhledem načrtnuté na pozadí obrazu přelomu 60. a 70. let, kdy v Americe doznívalo květinové hnutí, Američani dobyli Měsíc, ale nedobyli Vietnam, a podmalované dlouhou řadou dobových šlágrů. A tím vším se jako červená nit vine roztahaná romance hlavního hrdiny Kevina s jeho osudovou dětskou láskou Winnie. Byl jsem do ní tehdy zamilovaný jako všichni a když se s Kevinem rozešla, bylo to jako by se rozešla se mnou. Seriál měl výborné obsazení v čele s představitelem Kevina Fredem Savagem. S odstupem na mě ale působí hodně pateticky a humor je na jedno brdo, v podstatě to celou dobu valí jeden a ten samý fór a vy přesně víte, co bude po každé narážce následovat. A dneska mi přijde Winnie jako po lobotomii. ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, reflektující nejen trable dospívajícího kluka, ale i atmosféru raných šedesátých let v USA - příchod barevné televize, přistání na Měsíci, počátky hippies a protesty proti válce ve Vietnamu. A tohle všechno v laskavém a vtipném podání rodinného seriálu s nabručeným otcem a starostlivou maminkou. Jako by mi to připomínalo vlastní rodiče :-). ()

VN85 

všechny recenze uživatele

Seriál, o kterém se dá lidově řečeno říct, že jsem "na něm vyrůstal". Poprvé byl ČT vysílán někdy v první půlce 90. let (skončil někdy v únoru/březnu 1996), podruhé někdy cca 2001-2003 a tehdy jsem jako středoškolák měl občas pocit, že mi mluví ze života, byť se odehrával o 30 let dříve a úplně někde jinde. Navíc jako nejmladší dítě pětičlenné rodiny, kde je nejstarší dítě sestra a starší bratr je nesnesitelný, byť dneska oproti Weynnovi je to vysokoškolský učitel, jsem s Kevinem prostě soucítil. A pak ta Winney ... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Herečka Crystal McKellar, která hrála postavu Becky Slater – Kevinovy přítelkyně a pozdější rivalky, je ve skutečném životě sestrou Danicy McKellar, představitelky postavy Winnie Cooper. (Luxocculta)
  • Malého špunta s lukem a šípy, který pospíchá na střelecký kroužek, si zahrál Ben Savage, bratr představitele hlavní postavy Kevina Arnolda – Freda Savage. (Luxocculta)
  • Byly vyrobeny tři různé verze úvodní písně „With a Little Help from My Friends“, kterou nazpíval Joe Cocker, ale je to původní song od kapely Beatles. (Trajektt)

Reklama

Reklama