Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto nemalo podľa mňa ani hlavu ani pätu. Uvažoval som dokonca na dvoma hviezdičkami. Pár príbehov, ktoré sa nikde nezačínajú a nikde nekončia, aký to malo zmysel? Veď to mohol byť kľudne nejaký seriál...tie hviezdičky sú len za grafiky a efekty, pretože to uznávam, toto bol grafický orgazmus. Prvá časť bola nádherná! 60%. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

většina dílek je bezchybná, pár epizod mi úplně stoprocentně nesedlo, ale i přesto jde o impozantní sérii příběhů volně navazující na myšlenku filmu (filmů)... jako celek: super! 80% (jednotlivé epizody: LAST FLIGHT OF OSIRIS 100%, SECOND RENAISSANCE I &II oboje 100%, PROGRAM 70%, DETECTIVE STORY 90%, BEYOND 70%, MATRICULATED 60%, WORLD RECORD 50%, KID´S STORY 90%) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Díky vznešenému a takřka hypnotickému způsobu vyprávění ani příliš nevadí, že Animatrix není tak obsahově podnětný a nepřináší mnoho nového, stále dokáže diváka hluboko ponořit do takřka bezedné studnice ohromného světa Matrixu... Myslím, že Animatrix je spíše záležitostí pro fajnšmekry, přestože znalost posledních dvou dílů trilogie není pro pochopení nutná, Animatrix z emocionální roviny hraných filmů těží, aneb čím více se člověk v Matrixu orientuje a hlavně čím více si jeho svět užívá, tím spokojenější bude i s tímto nostalgickým návratem oblíbeného prostředí... 9/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zase som sa asi priveľmi tešil. Trailery aj galéria vyzerala vábne. Polovica poviedok je celkom zaujímavá a pomerne dobre doplňuje prvý diel tejto známej trilógie, druhá polovica je skôr na doplnenie a nie je nijako chytľavá. Zaujímavý doplnok k sérii Matrix, ktorý ale minimálne rozvíja toto univerzum. Avšak jednotlivé príbehy dosť kolíšu po kvalitatívnej stránke a táto kolísavosť mi celkom narušila dojem z tohto "filmu". Trochu netradičný výlet do sveta anime. Horšie ako pôvodný Matrix, ale pomerne zaujímavé v niektorých momentoch. Avšak po pár týždňoch si na to už ani nespomeniete. Nieje tam jediná pamätná scéna. Animácia neohúri. Raz pozriete a zabudnete. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přestože první Matrix považuji za výborný film, který mě svého času nadchl, jeho kouzlo bohužel vyprchalo s druhým dílem a už se ho nepodařilo resuscitovat. Ani této povídkové sbírce, ve které jsem ocenil několik nápadů, občas animaci, ale jinak mě to nechalo víceméně chladným. Nenašel jsem v ní totiž nic, co bych mohl označit za přidanou hodnotu k původní filmové trilogii. Jen další a další variace známého, většinou na úrovni fanfiction. Vyjímkou jsou snad jen povídky Za hranicí, Druhé znovuzrození a Matrikulován, které měly své kouzlo, nápad, silné emoce a působivou atmosféru. Ovšem ani ty nejsou tak silné, abych měl potřebu si je někdy zopakovat. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama