Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vynikající projekt, celý svět Matrixu tímto dostává novou dimenzi. LAST FLIGHT OF OSIRIS (***) - Úvodní a pilotní díl je ale spíše zklamání. Tenhle snímeček trpí podobnými neduhy jako Final Fantasy. Animace je výborná (ještě lepší než FF), ale je to chladné, bez emocí, ničím to nezaujme. SECOND RENAISSANCE I&II (*****+*****) - Předčasný vrchol celého pásma. Strhující a velmi temné vylíčení událostí, které vedly k zotročení lidstva. Nic není černobílé, ukazuje se, že lidé nejsou tak docela bez poskvrnky a svůj osud si vlastně zasloužili. KID´S STORY (****) - Zajímavé výtvarné zpracování, ale tenhle příběh nepatří mezi ty, které se vám v hlavě udrží po delší dobu. PROGRAM (*****) - Další mistrovský kousek, výborná studie na téma pokušení a síla vůle. Skvělé rozuzlení. WORLD RECORD (***) - Určitě nejhorší díl, který bych tam klidně mohl postrádat. Nehezké výtvarné zpracování a uhozený příběh. V závěru jsem se přistihl, jak volám "Run, Forrest, run!":) BEYOND (*****) - Druhý vrchol, originální a úsměvný, až roztomilý příběh a vskutku krásné zpracování. DETECTIVE STORY (*****) - Stylová noir detektivka. Kreslená Trinity je hezčí než živá:) MATRICULATED (****) - Trochu rozpačitý závěr. Spíš než o příběh je o přehlídku psychedelické virtuální reality (takový AniTrávníkář). Ale hezky se na to kouká ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých fanúšikov možno iba ďalšie dojenie už dávno vydojenej kravy. Nápad je to ale zaujímavý a je sympatické, že sa nedočkal kinopremiéry a bol múdro distribuovaný iba na dvd. Skôr ako podrobne vysvetlujúci mi Animatrix prišiel viac doplňujúci svet Matrixu. Musím po rokoch pozrieť ešte raz a napísať viac aj k jednotlivým epizódam. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Animace mě opravdu uchvátila. Opravdu příjemná různorodá koláž, za kterou ovšem je třeba platit. Příběhy jsou příliš krátké. Než se zakoukáte, už je tu další - jiný. Jednotlivé povídky jsou více či méně zajímavé, ale informativně nejpřinášejí extra nic nového. Nejslabším článkem byly pro mě obě části Druhé renesance. Jednak se mi příliš nelíbila animace a výpovědní hodnota nebyla větší, než co řekl Morpheus v prvním Matrixu. Ostatní povídky jsou ovšem dobré až výborné. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto nemalo podľa mňa ani hlavu ani pätu. Uvažoval som dokonca na dvoma hviezdičkami. Pár príbehov, ktoré sa nikde nezačínajú a nikde nekončia, aký to malo zmysel? Veď to mohol byť kľudne nejaký seriál...tie hviezdičky sú len za grafiky a efekty, pretože to uznávam, toto bol grafický orgazmus. Prvá časť bola nádherná! 60%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

geniální, každej díl má svojí specifickou poetiku, jak díky odlišnosti výtvarna, tak scénáře, každá část je něco jiného, žánrově nečekaného a obohacujícího celkovej Matrix filmovej kánon. Užíval jsem si každou povídku, některé víc, některé méně, proto jsem rád, že zde objevují i samostatně ________ Ps: každý kdo dá odpad a k tomu dodá slovní průjem jako Hem.m je částečně dementní a žere žížaly. pps: a i když si ho potom upraví do snesitelnější formy, nic to na faktu nemění. Alláh akbar! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)
  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama