Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Perfektní animák. Spojení různých animačních postupů, stylů je v případě (Ani)Matrixu k věci. Jednotlivé příběhy dovypravující některé drobnosti z Matrixu 2 a 3, případně rozvíjí některé motivy a říkají, jak to všechno začalo a kdo zmazal a co nejvíc. Geniální Renesance je skvělý úvod k tomu, co předcházelo katastrofě a Osirisův pád je brutálně brilantní. Mísením vizuálních stylizací, akce atd vznikl geniální kousek... ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Vlastně se jedná o kompletní soubor všech krátkometrážních Matrixů. Mé dojmy jsou asi takové... Celý Matrix by byl slušný, nebýt toho pošahaného virtuálního megakreténského hraní si na nejlepší samurajské bojovníky. Létaní, skákání, hopsání.... To mě třeba ukamenujte, prostě tohle může nadchnout jen haranta. Je to pěkně trapný. Obzvlášť pak v posledním letu Osirie. Jinak to není nejhorší. Oproti hlavnímu filmu je to lepší. Nebýt dílů renesance 1 a 2 a i Dětského snu, dal bych za 2 hvězdy. Jinak dám o stupeň lépe. Ale opravdu jinak mě Matrix nerajcuje. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Celkovo The Animatrix hodnotím na 75%. Vizuálne je to skvelá podívaná, ktorá má dobré i zlé časti. Len je škoda, že celý film nebol počítačový ako prvá poviedka. Final Flight of the Osiris - 100% The Second Renaissance Part I - 90% The Second Renaissance Part II - 80% Program - 90% A Detective Story - 80% Beyond - 60% Matriculated - 40% World Record - 70% The Kid's Story - 90% ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Obsahem i formou výborně zpracované příběhy, které nabízejí nové a netradiční pohledy na téma simulace, manipulace, vztah: člověk versus umělá inteligence atd. Zvláštní pozornost si zaslouží vizuální stránka snímku, z níž jde mnohdy cítit „comicsový feeling“. Poznámka: nutno vidět pro hlubší pochopení „historických souvislostí“, důležitých událostí i drobných detailů, které se dějí v simulaci i mimo ní. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je snáď najlepší animovaný film, čo som kedy videl. Nie som fanúšikom tohto žánru a ani sa v ňom nejak výrazne neorientujem, ale toto dielo ma mimoriadne zaujalo. Rovnako nepatrím ani ku skalným obdivovateľom paranoidného cyber sci-fi Matrix, ale i tak ma "Animatrix" nadchol. Deväť poviedok, ktoré tvoria tento video film, som sledoval so zatajeným dychom. Nemôžem inak, ako dať plné hodnotenie. ***** ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama