Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2003 byl snímek nominován na Zlatého medvěda v Berlíně, avšak ocenění nezískal. (Terva)
  • Snímek byl natáčen v Texasu, USA. Například ve městě Huntsville, dále pak na půdě univerzity v texaském Houstonu a University of Texas v Austinu. Také se natáčelo v Metro Espresso Baru v Austinu, který se v současnosti jmenuje Kafe Medici. (Terva)
  • Scéna, kdy Kevin Spacey jde opilý po ulici a oslovuje kolemjdoucí, byla zčásti improvizace. Režisér později uvedl, že většina lidí kolem nepatřila ke komparsu. (ČSFD)
  • Režisér filmu Alan Parker si zahrál malou roli jednoho z hostů na večírku na začátku filmu. Můžeme ho vidět, jak si bere ze stolu jídlo. (ČSFD)
  • Oba synové režiséra Alana Parkera, Alexander a Jake, složili vedlejší hudbu k filmu. Jeho mladší syn Alex složil a nahrál skladbu k závěrečným titulkům. (becki_tu)
  • Natáčení scény protestu proti trestu smrti v Texas State Capitol bylo krátce přerušeno příjezdem skupiny skutečných protestujících. (becki_tu)
  • Jedna z fotografií na stene v dome Dustyho Wrighta je slávny záber "Muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom v Bratislave na Šafárikovom námestí" od známeho slovenského fotografa Ladislava Bielika z čias okupácie ČSSR sovietskymi vojskami v roku 1968. (cure)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama