Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 002)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 1*, ale z hlediska komického jasných a zasloužených 5*. Opravdu jen vzácně se vyskytne něco tak neomaleně vtipného a přitažlivě idiotského, ač to tvůrci zamýšleli přesně naopak. Dokud bude ryšavec Chuck The Total Gym naživu (a jako, že to bude zatraceně dlouho), zlo (tj. pochybující mladiství, překupníci s hladkou moukou, kovbojové bez práce, dřevorubci, neonacisté a mimozemšťané v domácnosti...) se na trhu mocenského vlivu netrhne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Chuck a jeho připálenej kámoš z Afriky se nezaleknou žádného nepřítele. Když jde do tuhého tak Chuck použije svůj proslavený kop s otočkou, který pošle k zemi úplně každého. Napsal bych vám o Chuckovi nějaký žertík, ale určitě je všechny znáte, takže se nebudu vůbec namáhat. V mládí sem na to čumíval a řeknětě že vy ne? Nostalgické 2*. Aby mě někdo nanařkl z rasismu, tak jedna hvězda je pro Chucka a ta druhá pro toho odporného negra, který se mu snaží vyrovnat. ()

Reklama

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Fuck Chuck! Chuckie kolem sebe kope a rozhazuje rukama jako malé dítě, až vyroste (to se asi nikdy nestane), bude mít údy samou protézu. Pro mě jeden z těch koninskejch seriálů, u kterých jsem byl rudej trapností už jako malé dítě...a nebyl jsem sám. To mi připomíná zparodovanou scénu ze Slunce, seno, erotika, kdy Růžičková říká: "Že se trochu nestydíš." No a na to Chuck: "Já nemám za co." ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten, kdo tento seriál kritizuje pro nereálnost jeho dílů, je blázen!!! Vše je točeno s nadsázkou, poukazuje se na současné problémy, které vládnou nejen v USA, ale i všude jinde ve světě (např.: šikana, neonacisté, drogy ve školství, zneužívání dětí, rasismus, lidská chudoba atd.) ... Celý seriál je jakýmsi obrazem skutečného života Chucka Norrise: a) sám Ch. Norris je stejně jako Cordell Walker poloviční indián; b) jeho bratr zahynul ve Vietnamu během války, Cordell Walker se v některých dílech vrací ve vzpomínkách právě do "zeleného pekla"; c) pracuje na projektu KICK DRUGS OUT OF AMERICA; d) osobní názory a postoje Chucka na víru a soudobé problémy; e) v dětsví měl Norris v oblibě weterny, kde zpravidla vítězilo dobro nad zlem, proto je tomu tak i zde a v mnohých epizodách záměrně posazuje děj do prostředí divokého západu .... Seriál má být odlehčením (proto ty nereálné díly o zvláštní DNA nebo rvačky při zatýkání), o čemž svědčí i humor v každém díle (je různorodý x Komisař Rex - jiný humor než houska se salámem není!). Touto jednoduchou formou se pak pokouší ovlivnit mládež, ukázat jim správnou cestu a naučit je rozeznávat dobro od zla, ke kterému je mnohdy velmi snadné sklouznout. Snaží se poukázat na upadající víru a ochotu pomáhat druhým, narůst kriminality mladistvých a nasměrovat děti s nízkou sebedůvěrou ve víru a pevné přesvědčení o sobě samém. Dopis Chucka Norrise fanouškům Walkera. P.S. Porovnejte 1. a poslední řadu seriálu. Jaký je závěr? (pro pochopení není špatné si o jeho životě něco přečíst) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď sa raz Walker rozhodne, nič ho nezastaví. Ani vôľa Božia.“ Najvtipnejšie na tomto legendárne zlom seriáli je... že prvé dve série vôbec nie sú zlé! Pametám si, že som si k nim ako tínedžer rád sadal a dostal som pestrú galériu sympatických charakterov, vtedy ešte charizmatického Chucka Norrisa, prekvapivo dobré (na tú dobu) akčné scény, jednoduché, ale nie vyložene primitívne zápletky a chytľavé intro so skvelým univerzom "texaských rendžrov". Treba ale dodať, že potom to išlo skutočne do prde... hlboko do temnoty. Hlboko a ešte hlbšie. Približne počas tretej sezóny sa Chuck vymkol spod kontroly -a nastalo peklo. Priviedol do projektu syna a nechutne nakrútené charitatívne prvky a to bol začiatok konca (a cameá typu Sammo Hunga a Michaela Ironsidea to nezachránili). Nakoniec seriál zmutoval do... do... čohosi. V jednej chvíli Gary Busey predtým, ako má zabiť paraolympijskú športovkyňu (v poslednej chvíli mu v tom Walker zabráni, nebojte sa) vytiahne nôž a povie: „Teba rád zabijem“. Možno nie je sám. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (55)

  • C.D. Parkerova prezývka bola "Big Dog". (rador)
  • Ve 20. epizodě 4. série s názvem Odznak řekne starostův synovec Walkerovi (Chuck Norris), že jeho práce je legendární, což Cordell pokorně odmítne zmínkou o skutečných věhlasných Texas Rangerech: Franku Hamerovi (1884–1955) a Osamělém vlku Manuelu T. Gonzaullasovi (1891–1977). (cheyene)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama