Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažily se ho zabít, místo toho zabily ženu kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec který loví psance, lovec lidí ODPADLÍK!" Vyrůstal jsem skoro na všech seriálech, které brázdili v našich televizích v průběhu 90. let. Takže jsem samozřejmě pravidelně sledoval i odpadlíka. Všechny ty seriály nebyly tak vyumělkovaný jako dnes a každý měl své kouzlo. Ale jestli bych to i dnes sledoval to fakt nevím. Nejlepší byl stejně Bobby SixKiller :) ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Reno Raines alias Wins Black sa rozhodne po zavraždení jeho milovanej, vziať spravodlivosť do vlastných rúk a ako bývalý policajt, na ktorého je vydaný zatykač, s pomocou svojho partnera Bobbyho uteká na motorke pred slobodou a je vždy pripravený zasiahnuť tam, kde číha zlo a kde to ľudia potrebujú.. ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Psanec, který loví psance.. lovec lidí... Tu znělku si pamatuju skoro celou a vypovídá to o jediném... já se na to díval..!! :) Ale byla jiná doba, dneska by něco podobného jen těžko někdo natáčel, popřípadě úplně jinak. Ale tendy to fungovalo a myslím že Odpadlík zabíral na televizních koláčích pořádnej kus... Ale nad 40% prosím ne :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nasledováno všech 110 dílů. Nedá se říct, že by Odpadlík byl někdy nepřekonatelnou klasikou, ale narozdíl od přeplácaných Walkera nebo Kobry se v rámci žánru držel vždy v rovině slušného průměru. A díky tomu se dal bez problémů sledovat i po letech. Základní premisu "psanec který loví psance" zná každý a když pominu její totální nevěrohodnost (jeden z nejhledanějších v USA a skoro nikdo ho nepozná?), nabalují se na ni slušné díly. Příběhy nejsou úplně pitomé, většinou je to tak akorát mix vyšetřování, romantiky s nějakou tou akcí. Občas je tu až westernová atmosféra díky těm různým zapadákovým, pozdější série z prostředí pláží jako by vypadly z Baywatch. Kromě klasických epizod jsou tu i dějové epizody točící se kolem možnosti Rena se očistit, které nikdy nevyjdou, protože scénář. A pak také párkrát "přeskočíme žraloka" takže tu nechybí mimozemštani, duchové, divoký západ, upír nebo klasický díl "co kdybych se nikdy nenarodil". Postavy inu klasické devadesátky - Reno je frajer s dlouhýma vlasama, motorkou, brokovnicí a bojovým uměním, vedle něj je nepřekonatelný byznysman, manekýn a tlučhuba Bobby Sixkiller, který když na to přijde umí být i slušným lovcem odměn a naprosto zbytečná blondýna Cheynne, kterou když v poslední sérii vystřídá stejně zbytečná blondýna Sandy, nikdo si toho ani nevšimne. Akce také neurazí - občas nějaká honička, hodně vystřílených nábojů (ale v rámci přístupnosti se málokdo trefí a když tak do ramene) a bojové umění. Lamas používá zajímavý mix klasického karate a aikido chytaček a hodů a narozdíl třeba od Walkera není nezranitelný, takže to občas nedopadne. Zkrátka - bavilo mě to, žádné nadšení se nedostavilo, ale ani žádné zpruzení, prostě pohodový devadesátkový průměr. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další z akčních seriálů mého dětství (a nejen mého), který se nesmazatelně zapsal do mojí paměti, ... neohrožený bojovník silnic vyráží za nastolením spravedlnosti, hnán pomstou a odhodláním na svém Harley-Davidson. Parádní znělka. Lepší než Walker a přitroublá Kobra 11, ve svojí době 90. let měl Odpadlík to správné osobité kouzlo a i přes mizerný scénář a stále se dějově donekonečna omývající díly rád po dlouhé době podívám na Odpadlíka. Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít. Místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík. 60 % ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Reno Raines, je Harley-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989. Jeho majiteľom je Lorenzo Lamas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama