Reklama

Reklama

Atentát

(seriál)
Trailer 3
Česko, (2015–2016), 18 h (Minutáž: 60 min)

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Kraus, Anna Šišková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Jan Dolanský, Andrea Opavská, Miroslav Táborský, Michal Slaný (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Atentát volně navazuje na příběh postav, které diváci znají ze seriálu Expozitura. Od té doby, co se Dan Chládek a Tereza Hodačová rozešli, stal se z Dana samotář. Snaží se upozornit na řadu podezřelých případů, které mají vztah k prezidentovi Václavu Wolfovi nebo lidem kolem něj. Nikdo ho však nebere vážně, ani Tereza, která získá místo v osobní ochrance prezidenta. Po pokusu o atentát na hlavu státu Tereza zjišťuje, že v něm Dan může mít prsty. Vydá se proto po jeho stopě a mapuje případy, které řešil v minulosti. Střípky těchto kriminálních kauz, vyprávěné zpětně, pak přinesou klíč k pochopení aktuálního dění a přinesou překvapivé rozuzlení.

Hlavní hrdiny seriálu Terezu Hodačovou (Hana Vagnerová) a Dana Chládka (Robert Jašków) doplní prezident republiky Václav Wolf (Jan Kraus), jeho žena Ester Wolfová (Anna Šišková), prezidentův poradce Jiří Forestek (Marek Taclík), majitel bezpečnostní agentury Stín Bronislav Miler (Jiří Dvořák), na základě prezidentské milosti propuštěný Ota Kofčín (Jan Dolanský) a Danova nová parťačka Eva Jánská (Andrea Opavská), se kterou vyšetřuje všechny případy vyprávěné v minulosti. Seriál představí i řadu dalších postav, jejichž prostřednictvím vypráví příběhy různých kriminálních případů, například přípravy zbrojních zakázek na míru, obohacování se na předražených stavebních zakázkách, vzájemného prodeje vysokoškolských diplomů, nelegálního financování politických stran a další. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (137)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Oproti Expozituře je tento seriál jenom snůška nudných a zmatečných blábolů. Na akční seriál příliš utahané a měkké, na drama málo dramatický a hlavně příliš fiktivní a na mysteriózní málo mystický. Směšná slátanina, kterou nezachránilo ani skvělé obsazení, zajímavá hudba či pár vtipných hlášek Miroslava Táborského. Na definitivní dno tento počin poslala role, jenž nejspíše dostal za trest Jirka Dvořák a jeho falešná babička. ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Atentát to každopádně je. 100% na diváka. I když je zábavné zahlédnout hérečku na místě první dámy, které se stýská po hraní, tak aspoň píchá s mladýma, aby, až se slinty zbaví, kolem jeho kremace se národ vyblbne, jako při skonu Jožky Stalina a pak po něm pojmenují nějaké to letiště, bude si konečně moci užívat svou investici, že se i nějakou dobu oslintávat nechávala, tak i to, jak je říznutá Slovenou jako byla ta tvůrce "podvodu vesmíru", jakého by jinde veřejně na stadionu střelili do palice, tak i to, že je president Vašek šašek, jako dva jeho jmenovci a jeho představitel to ani nemusí hrát, role mu sedí, ale jinak na tom seriálu byla zatím pěkná jen bunda Hanky Vágnerový, tak by asi pan Klíma a pan Kroupa měli fofrem navštívit narcise Klause, který by jim šlohnul propisky, protože rozkradení všeho ostatního už zařídil a požehnal to i svým kamarádíčkům, nyní je tedy na odpočinku, tak už dělá jen menší věci a ti dva postižení by tak snad už další píčoviny nepsali. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem si myslel, že jsi vůči Danovi imunní, ale teď se chováš fakt jako ta poslední kráva, která si jenom vzpomene na bejka a hned ztrácí vědomí." O propojení policejních elit, politiků, exekutorů a organizovanýho zločinu se tu a tam něco napíše, ale už bylo na čase ukázat ten náš demokratickej absurdistán v celý svý kráse. Tohle se povedlo hodně dobře, ale často se do toho vloudil nějakej ten logickej nesmysl, pitomý dialog nebo "televizní verze" policejního výslechu a to holt musí hodnocení trošku srazit. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Začátek je teda opravdu šílený - politikové jako parodie se jmény velice podobnými jako ti skuteční, a Krauzovo hraní Klause je opravdu parodie a k tomu bláznivé téma atentátu na českého prezidenta. po prvotním šoku asi od pátého dílu začína hodně supr popis toho jak to tady funguje - uplácení politiků, ovlivňování případů přes znalecké posudky, moc šmejdskech exekutorů, fungování bezpečnostních agentur atd. Bohužel pak to přejde na x dílů do hrozně nudné linie ( kterou Nova při premiéře asi na dva měsíce nelogicky přerušila ), takže zbyli jen skalní příznivci Expozitury, kteří mohou konstatovat, že tahle série nešáhá té původí ani po kotníky. Negativa: velký počet dílů, menší rozpočet, nadpřirozené síly Pozitiva: kdyby se udělalo the best of do šesti dílů, vynechali se některé nelogičnosti ,tak to mohl být serál do top deset. Dvě hvězdy navíc dávám za poslední díl, protože mi to nahradilo to nudné čekání na konec. Kraus nakonec toho prezidenta zahrál hodně dobře. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

To si z nás páni scénáristé dělají pr... Expozitura byla výborná, u Atentátu byl zajímavý námět a nevadilo mi, že se tam snaží naroubovat naprosto všechny aféry porevoluční České republiky. Nekvalitní kameru hlavně co se týče akčních scén, bych také odpustil. Ale tak slátaný scénář byl snad na celý seriál spíchnutý za dvě hodiny... Přitom, kdyby si dali tu práci, logicky uvažovali, jistě mohlo vzniknout něco zajímavého (sám jsem byl na další pokračování a vývoj vždy zvědavý)... ale ten závěrečný díl asi vymýšleli při samovznícení a totálně srazili mé hodnocení! Lituju herce, kteří nebyli špatní... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Ve 2.epizodě "Veterán" zhruba v čase cca 0:31:00 Tereza Hodačová (Hana Vagnerová) odzbrojí neznámého muže, který má zájem o Danův dům.Nůž spadne na zem ostřím směrem k domu a celkem daleko od pistole, kterou Tereza předtím položí. Když Tereza běží pro zbraň, tak nůž evidentně leží blíž vedle pistole, než kam dopadnul a ostřím směřujícím od domu. (PatrikP4)
  • Obsah epizody je inspirovaný skutečně existující neonacistickou buňkou „Blood & Honour“, která plánovala útoky na státní činitele, sídlo KSČM a mezi svými cíli měli například vytipovanou i jadernou elektrárnu. (Nick321)
  • V roce 1989 při vyjednávání zástupců Občanského fóra s předsedou tehdejší federální vlády, Ladislavem Adamcem, Václav Havel chybně představil svého budoucího nástupce na postu prezidenta republiky, Václava Klause, jako Václava Volfa (Wolfa). (kulyk)

Reklama

Reklama