Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer

Recenze (210)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Tenhle seriál se mi nelíbil z toho morálního hlediska už od pohledu a v podstatě byl ještě mnohem neúnosnější, než jsem si myslela. Všechno tady je tak kruté, syrové, nekompromisní, explicitní, nevhodné, ale v dnešní době naprosto reálný a dost možná i rutinní denní chleba ne jednoho amerického teenagera. Tenhle seriál vás nasaje do svých spárů a vyflusne totálně vyždímané až v poslední minutě posledního dílu. Hned po prvním díle jsem si řekla, že tohle je na mě moc real, tohle prostě nedám, to už radši budu koukat na něco, kde lidem vytahují střeva a budu z toho mít míň černé svědomí. Po delší pauze jsem se ale k projekci vrátila a už mě to nepustilo. Každý díl je prosáklý tou největšá hnusotou, kterou si lze představit. Je tu zobrazeno všechno, od toho, jaký pojem o kráse dnes mají mladé holky přes nejistotu ve vlastní sexuální orientaci,cpaní se drogami místo oběda a následné absťáky, které narušují rodinné vztahy, až po natáčení si domácího porna. Je tu násilí, je tu sex, jsou tu drogy, manipulace,je tu všechno, nad čím v televizi kroutíte očima a říkáte si, že jsou n to ty děcka ještě moc malý. Každopádně, Euphoria není pro slabé povahy a vyjebe s vámi tak, že ještě budete rádi, že máte docela nudný život. To celé podtrhnuté neskutečným hudebním podkresem od Labrintha, který brutálně sedí k veškeré zde prožitě náladě a úžasným psychedelickým vizuálem doplněným skvělým vyprávěním od Zendayi. Na tohle fakt vzpomínám a před druhou sérií si dám asi repete. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Když jsem se k tomu poprvé dostala, tak jsem si neodpustila srovnání se Sexuální výchovou od Netflixu. Má to spojitost v mládí, otázce sexu a lásky, je tu provokativní nahota, problémy osobnosti. Ale celkově se to od sebe neuvěřitelně liší. Zatímco sexuální výchova je spíš plná humoru a nadsázky, tak Euforie je temná, melancholická a překvapivě i poetická v pojetí života a drog. Seriálu bych vytkla jen závěr, který měl slabá místa, kdy jsem měla pocit "trapnosti". 8,5/10 ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Realisticky podaný seriál o dnešní digitální generaci lidí. Formou podobný 13 reasons why, ale obsahem daleko odvážnější až extrémně hraniční. Sex, drogy, podvádění, chlast, party a podobné svinstva a problémy teenagerů dnešní doby, zejména pak nejspíš v Americe. Sexuální scény byly šokující a připomínající porno, seriál měl dost depresivní, halucinogenní a melancholickou atmosféru, kterou jsem první díly hltal a věřil, ale ke konci už jsem jí měl dost, přišlo mi, že se opakovalo to stejné dokola a ztrácelo to drajv. S koncem rozhodně spokojený nejsem, je to ukončeno tak nijak a nudně až hrůza. Depresi to ve mě nezanechalo, velké body si ti připisuje za šokující sexualitu a reálné vykreslení teenagerského života, ale určitě to mohlo mít větší hloubku a zanechat silnější pocity. Postavy zajímavé a různorodé, dobře zahrané a Zendaya jako zfetovaná, narušená flegmatička tady sedla hezky. Slabší 4 hvězdy. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hovnajs přehypovaný Černobyl.. Překvapením a seriálovou událostí roku je pro mě Euphoria! Strhující, dechberoucí, srdcervoucí.. Takhle si mě kolem prstu omotali onehdá snad jen The Leftovers... Nevím z které planety Sam Levinson spadnul, ale je to neskutečnej řemeslník a empatik. S naprostou lehkostí a přehledem zvládá technicky složité scény a stejně snadno vykresluje ten křehký spletenec emocí a vztahů dnešních středoškoláků.... Už Assasination Nation napovědělo, že je to v tomhle směru neskutečnej talent.. a Euphoria dokazuje, že to nebyla žádá haluz a štěstí začátečníka..spíš naopak.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čůráčci a čůzinky ve strhující generační výpovědi další ztracené generace, kde nahota, sdílení, omamné látky, závislosti, úzkosti, rodiče co nic nechápou a videa hrají prim. Hledají sebe sama i objevují sexualitu; tedy věci, kterými si prošly veškeré generace. Akorát to hledají skrze jiné prostředky a jinak než generace před nimi. Výtečně podané, zahrané, celou dobu mrtě znepokojivé a nepříjemné způsobem ne nepodobným svého času Requiemu za sen. Místy to působí až moc literárně; speciálně sáhodlouhé monology Rue na počátku epizod, kdy stačilo bohatě informaci předat vizuálem (což se děje) a není třeba to celé minuty a minuty i popisně a nadbytečně říkat. To je však detail. Jediná skutečná výtka snad k tomu, že to záhy řekne v podstatě vše a pak se to... Ne, že přímo točí v kruhu či mlátí prázdnou slámu, ale s trochou nadsázky platí "viděli jste jednu epizodu, viděli jste všechny". Jsou do jedné stejně dobré, silné, vypovídající a bez výjimky jde o "echt silnou kávu", ale ten pocit, že to možná nemusel být formátem až tak seriál jako minisérie, ten nezmizí. | S1: 4/5 | ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Ide o vôbec prvú profesionálnu hereckú skúsenosť pre Hunter Schafer. Taktiež sa venuje profesionálnemu modelingu. (CroSsicek)
  • Každá epizoda, včetně té úvodní, nese název nějakého rapového songu. (NiWi)
  • Do výčtu tvrdých drog objevujících se v seriálu patří tlumivé psychoaktivní substance, konkrétně oxykodon (lék proti bolesti), benzodiazepiny (léky na uklidnění), fentanyl (lék proti silné bolesti), heroin nebo přírodní analgetikum – morfin. Tyto všechny v příběhu postupně zneužívá hlavní postava Rue (Zendaya), příležitostně i společně s parťákem Elliotem (Dominic Fike). Dále se v epizodě Shook Ones Pt. II (2019) vyskytne i scéna, ve které Cassie (Sydney Sweeney) a Maddy (Alexa Demie) užijí stimulant „Molly“ neboli MDMA – druh extáze. (MatyTM)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama