Reklama

Reklama

V kriminálním dramatu se představuje Bradley Cooper jako mladý ambiciózní umělec s nadáním zmanipulovat lidi díky vhodně zvolených slov, který se spojí s psychiatričkou (Cate Blanchett), která je však mnohem nebezpečnější než on sám. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (264)

Cival 

všechny recenze uživatele

Není to dobrej film. Je výtvarně opulentní, oslnivý scénografií i nasnímáním, ale ten rozpadlý dramatický oblouk s nesmyslnými časovými skoky a malátnou charakteristikou postav stihne během přepálené stopáže mocně nudit. Postav jak na orloji, přitom živých charakterů pomálu a emocí minimum, přitom ten noirový setup měl nabito až běda. Prázdné líbivé obrázky, ale Bradley Cooper nepřesvědčivě plave v ději, který se rozpadá na dvě nesourodé storky, z nichž kdybyste hodinu vyndali, vyprávění to vůbec neublíží . 5/10 ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Opulentní retro vizuál, v jádru silný příběh i skvělí herci. Na nové Uličce přízraků je mnoho dobrého, výsledek je však překvapivě uondaný, zabíhavý a rozmělňující poselství napříč dvěma a půl hodinami krásných, ale nikam nevedoucích výjevů. Více zde. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Hezky obsazené, hezky natočené, hezké kostýmy, výprava, perfektně vizuálně vypiplaná kravina, která mě nezaujala ani v kině, ani při následující domácí projekci. Fakt jsem se snažila najít něco obsahově pozitivního, jenomže když je něco blbě napsané, to máte těžko. Nesedla mi ani Tvář vody, takže žádné zklamání se nekoná. Ovšem Faunův labyrint, na ten nedám dopustit. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

S del Torem to mám vždy hit or miss, ale tentokrát to bylo, jako kdyby sympatický Mexičan kopnul fotbalovou penaltu na rugbyovou branku, protože Ulička přízraků působí jako půhodinová povídka natažená do dvou a půl hodinové nudy, která jen marní skvělý herecký potenciál. Navíc je to celé strašně profesorsky natočené, bez špetky snahy něco zajímavě rozzáběrovat a to zrovna u del Tora mrzí dvakrát. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Raritní bizár. Del Toro konečně po letech zavřel svoje obvyklé hračkářství a natočil nejdospělejší film za hodně dlouhou dobu, ne-li vůbec. Nightmare Alley je temná neo-noir krasojízda plná zvláštních existencí, zastřených motivací i lidských útrap. To vše ve fenomenální, labužnicky střižené vizuální stylizaci, která je vypiplaná do nejmenšího detailu. Není to vysloveně příjemné pokoukání a některé pasáže se trochu moc táhnou, ovšem své highlighty to má a je jich poměrně hodně. Kupodivu násilí umí být stejně intenzivní a zážitkové, jako některé dialogy a vzájemná interakce hlavních hrdinů. Bradley Cooper v nezvyklé roli, které se chopil více než zdatně. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • V decembri 2021 Americký filmový inštitút označil film ako jeden z 10 najlepších roku 2021. (Ninfa)
  • Bradley Cooper prozradil, že spousta rekvizit použitých při natáčení bylo skutečným vlastnictvím režiséra Guillerma del Tora, který si obecně potrpí na dobové předměty. (NiWi)
  • Natáčení začalo v lednu 2020. V březnu téhož roku Disney pozastavil natáčení filmu vzhledem k pandemii COVID-19. Natáčení bylo obnoveno v září 2020. Do listopadu 2020 bylo natáčení již dokončeno a došlo k opětovnému natáčení. Výroba oficiálně skončila 12. prosince 2020. (ČSFD)

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Reklama

Reklama