Reklama

Reklama

Forman vs. Forman

Trailer
Česko / Francie, 2019, 78 min (Televizní verze: 55 min)

Obsahy(1)

Snímek, který vznikl v česko-francouzské koprodukci společností Negativ, Alegria, České televize a ARTE, je uceleným životním portrétem jednoho z předních českých režisérů Miloše Formana, sumarizuje jeho životní cestu, na níž se prolíná přízeň s ranami osudu, osobní pátrání i tápání. Snímek je koláží často neviděných soukromých oficiálních archivů i autobiografického vzpomínání, které namluvil režisérův syn Petr. (Negativ Film Productions)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

nascendi

všechny recenze uživatele

S dokumentom o Milošovi Formanovi som bol veľmi spokojný. Nie je nudný, ale tiež neobsahuje nič bombastické. Plynie si takým príjemným tempom a dokumentuje život a tvorbu tohto najväčšieho českého filmového režiséra. Páčila sa mi snaha tvorcov nájsť leitmotív, ktorý Formana hnal dopredu. Rovnako zaujímavé bolo aj odhaľovanie momentov, kedy sa zo zdanlivého konca dovtedajšieho života a tvorby dokázal vymaniť. Dokument ani zďaleka nie je komplexný a úplný, ale vôbec mi to neprekážalo, aby som si ho užil. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Tento dokument si nezaslouží nízké hodnocení, pravdou je, že spoustu informací již známe z obsáhlého dokumentu Co tě nezabije..., ale i zde je mnoho věcí nových a hlavně, poslouchat Miloše Formana je vždy zajímavé a poučné a sledovat jeho cestu životem je vždy pro mě ohromující a jsem ráda, že zde jsem to viděla zase z trochu jiného pohledu. Jsem dojatá a opět jsem si uvědomila, jak moc filmu Miloš Forman bude chybět, zanechal tu nesmrtelné dílo. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadí absence ukázek z novějších filmů, na ty se můžu podívat sama, k tomu nepotřebuju ani Formana, ani Třeštíkovou. Dokonce se smířím i s tím, že Třeštíková si evidentně těch novějších filmů zatím nevšimnula. Při natáčení časosběrných dokumentů se naučila trpělivosti, tak trpělivě čeká, až na ně dojde řada. Seskládala zajímavě vypràvění Miloše Formana o sobě, svých pocitech a názorech. Naštěstí jsem neviděla tisíce dokumentů o Miloši Formanovi, tskže nemám pocit, že všechno už jsem někde slyšela. Ráda bych škarohlídy upozornila na komentář, který za svého tátu četl Petr Forman. Dovolím si předpokládat, že tyto informace v žádném dokumentu nezazněly. Třeštíkovou mám ráda, bála jsem se, že tento typ dokumentu pro ni bude náročně tenkou ledovou plochou, ale vybruslila z toho se ctí. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Mega osobnost Miloše Formana bych mohl poslouchat celé hodiny, celé dny. Neskutečně silné osudy a srdce na pravém místě. Dokument je výborně sestříhaný, doplněný záběry z natáčení jeho filmů jak u nás, tak v Americe, spoustou archivních záběrů z Formanových soukromých videí a obsahově nabitý informacemi, které leckrát už zazněly jinde, ale o to tady nejde. Jako ukázka charakteru Miloše Formana je to skvěle odvedená práce. Pár jeho vzpomínek v dokumentu namluvil Milošův syn Petr. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Velice povedený střihový koprodukční dokument bilancující život a tvorbu Miloše Formana. Působivě sestříhaný (víceméně chronologicky) soubor ukázek ze stěžejních filmů, velice zajímavá vyprávění Miloše Formana odhalující jeho motivy i názory na život i jeho kariéru a filmovou tvorbu, zajímavé komentáře interpretované Petrem Formanem. Vůbec by mi nevadilo, kdyby to bylo ještě delší a obsažnější, uteklo to jak voda, jen ty titulky na (většinou) světlém pozadí nebyly zrovna to správné ořechové. ()

Galerie (9)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama