Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (164)

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Lidem asi hrabe z korontény, že si karanténně laděnej film podobnýho ražení zasluhuje tak mrzký hodnocení. Tohle byla ujeťárna, jak se patří. Na chvilku jsem začal k smrti nenávidět děti a ani sekundu jsem se nenudil. Skvělá záležitost, vymykající se mainstreamu přesně tím stylem, kterej já můžu za všech okolností... pátá hvězda jako kompenzace za všechno to chudý hodnocení, co sráží snímek naprosto zbytečně do zdejších modřin zapomnění! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, který vás vtáhne do děje a nepustí. Neskutečně ponuré a děsivé zároveň. Kdy je dvojice nedobrovolně uvězněna v jakémsi si experimentu. A to si jen chtěli zajistit a prohlédnout bydlení, jenže už není cesty zpět. Do toho dostanou mimino, které velice rychle roste a jim dojde že to nebude lidská bytost. Jenže jak z toho ven? Chlápek kope hlubokou díru (mimochodem na to jak je to hluboké, je okolo strašně málo hlíny) a to se mu stane osudné. Plný počet nedám jen pro to že se vlastně nedozvíme nic, jen je to takový bludný kruh. Ale okolo nic! Kdo za tím stojí, smysl toho celého prostě nic? Jasně nutí to vás to přemýšlet, ale i tak nic ne vymyslíte. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad nutně neznamená totéž, co zábavná podívaná. První třetina bez výhrad, realisticky napsané postavy vhozené do WTF prostředí, nebo konfrontované s WTF týpky. Realitní agent...paráda, satelit jakožto novodobá králíkárna pro spořádané ovčany, dobrý. Jako půlhodinový kraťas by to byl hezký satirický šleh. Jenže tvůrci měli nejspíš obavy, že by si rozvedením toho jednoho nápadu nevystačili, takže do toho zakomponovali ...nebudu spoilerovat, ale Krajní meze... . Čímž ovšem přesouvají vyznění Vivária jakožto "artové alegorie koloběhu konzumní společnosti", spíš do nezáživného sci-fi. Na podobnou notu jsem kdysi četl povídku. Nevadí mi, když mě tvůrci nějakou chvilku povodí, skládají jednu otázku za druhou a odpověď si nechají na závěr. Ale pak tedy očekávám něco WOW, nebo aspoň velmi uspokojivé potvrzení nějakého podezření. A to se tady vlastně nestalo. Pár momentů bylo fajn, ale jako celek neuspokojivé. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prozreteľnosť nedovolila, aby som si prečítala obsah, totiž keby som vedela, že sa chystám na "artovú alegóriu kolobehu konzumnej spoločnosti", zvolila by som si inú náplň voľného večera. Teraz k dielu. Predstavte si, že ste mladý pár a snažíte sa vytvoriť si bezpečný, láskyplný domov ako základ pre ideálny rodinný život. Predstavte si, že vám niekto ten domov vyberie, nanúti a navzdory protestom a nesúhlasu nemáte absolútne žiadnu možnosť voľby. A na záver si predstavte, že vám do toho nového, vnúteného hniezda niekto hodí extrémne hnusnú kukučku, z ktorej sa vám zdvíha žalúdok. Samozrejme, Vivarium je načisto celý artovo alegorický snímok a vďakabohu, ja som strašne hĺbavý intelektuál. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vivarium je zvidavy nemilosrdny sci-fi horor o tom,jak muzete byt uveznen ve svem vlastnim dome,coz je muj pripad. Nauvne jsem se domnival,ze behem pandemii jsou doma izolovani nemocni a oni ejhle naopak zdravi. Ustredni par jen aniz by k tomu vyvijel usili empaticti a presvedcivi. Vykonali na filmu zasadni praci. Pripominalo mi to analogii na nekonecna americka predmesti s izolovanymi rodinami, kde by prece chtel zit kazdy. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama