Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to triková podívaná jedna báseň, a kvůli hudbě bych si pořídil domácí kino, protože soundtrack James Hornera má stejnou monumentální a démonickou sílu jako Dokonalá Bouře, kolem které se točí celý film. A skvělé herecké výkony celkový dojem jen umocňují. Tahle Bouře je prostě Dokonalá a krásná... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem trošku více, takže na 5* se nedostanu. Nedokázal jsem se patřičně sžít s postavami a tudíž mi jejich osud byl tak nějak ukradený. George Clooney v roli kapitána potěší, podobně jako Mark Wahlberg se svým ztvárněním postavy. Některé scény v bouři mají atmosféru, vizuálně se na snímek příjemně kouká a tudíž dávám pěkné 4*. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné řemeslo s výbornými triky a podařenou hudbou. Civilní seznamka s posádkou je fajn, scény z rybolovu pro změnu zbytečně dramatické - OK, nenudí to. Přešlapem tak zůstává spíše scenáristická berlička v podobě vedlejší linky s jachtou a helikoptérou. Myslím, že pokud by se story ve své druhé půli držela jen ústředních rybářů, došlo by navzdory nebohaté psychologii postav k prohloubení jejich vztahu s divákem. Patetický závěr si mohl dovolit důstojnější formu, ale on už to na nás Petersen zkoušel i dřív. Tečka, tři hvězdy. A proč tedy nakonec čtyři? No, čtvrtá hvězda patří jedinému momentu. Film jsem viděl několikrát a když se objeví osudová "matka všech vln", Andrea Gail se zvedá do vertikální polohy a kapitán v koktejlu pradávné hrůzy a fanatického opojení huláká do vodní stěny, pokaždé zatínám prsty do židle a mám chuť řvát s ním. Tak teda za čtyři, Andreo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film se smutným koncem, kterému chybí vtáhnutí do děje. Divák si nezamiluje žádnou postavu a jen se dívá co se s nimi děje. Režie Wolfganga Petersona mi přijde bez nápadu, bez inovace a sází na velmi silné obsazení, které však nemůže zachránit vše. Film sleduje příběh rybářů, bouří, odvahu a boj proti smrti, schválně jak moc na vás jejich boj zapůsobí a změní. Mě prakticky vůbec. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Byl jsem poměrně zklamaný, protože každý kdo to viděl mi to vychvaloval a já se na to hodně těšil. Je to určitě zajímavej a celkem povedenej film, ale tak nějak bez emocí. Konec byl velmi povedenej, ale jinak měl ten film odstup. Herci jsou obyčejní, což zde není na škodu, triky jsou občas dokonalé, občas bijí do očí a tak nejdokonalejší složkou filmu zůstává hudba, která opravdu hřeje u srdce. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Všechny mrtvé ryby ve filmu jsou vyrobené z gumy, ty "živé" jsou animatronické loutky. Režisér Wolfgang Petersen je velkým zastáncem ochrany zvířat. (HellFire)
  • Mark Wahlberg během natáčení přebýval nad hospodou Crow´s Nest, kde se natáčely interiéry. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno