Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji. Nejemotivnější scéna byla, když Kevin Costner posunul židli. Kdyby z něj v té chvíli vylezl Mr. Nobody, tak je ten film dneska klasika. Namísto toho je první půlka filmu nuda k uzoufání = prolog, který měl trvat třicet vteřin, druhá půlka brutální béčko, hraničící se sebeparodií nějakého laciného amerického seriálu, který se pokouší o strašidelné historky v jedenáct večer na Nově v devadesátých letech. O ničem. Ani hezký to v ničem není. Koncept, že to má být pomalé, tomu ani za mák nepomohl, spíše to vede k úvaze, proč to netrvalo celé půl minuty, protože asi tolik toho v tom filmu je. Synopse jsou bohatší na významy, kterých se filmu nedostává. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Margaret: „Viem, čo som stratila.“ George: „Margaret. Niekedy je to všetko, čo prináša život. Zoznam toho, čo sme stratili.“ Kevin Costner točí filmy o hlbokých ľudských príbehoch. Väčšinou v kovbojskom klobúku, často rieši bytostné problémy rodiny. Akoby autor filmu nedokázal ukončiť príbeh inak, ako smrťou hlavných aktérov. Príbeh sa začne kaziť vo chvíli, keď na seba začnú vyťahovať zbrane. Koniec je prehnaný, neuveriteľný, včítane deštrukcie domu, kde na záver vidíme horieť prázdnu drevenú konštrukciu domu – bez zariadenia. Vlieklo sa to pomaly, až nudne. Ako sa píše v životopise Kevina Costnera – je autorom a aktérom mnohých béčkových filmov, snáď sa ešte dočkáme aj niečoho skvelého, ako bolo v časoch jeho najlepších úloh z 90-tych rokov. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obvykle se na trailery na tento menší typ filmů nedívám, nicméně ten na Let Him Go jsem z nějakého důvodu viděl a o to více mě pak ve filmu překvapila druhá polovina, která se ubírá naprosto jiným směrem, než jsem mohl čekat. A to se mi dost líbilo, zvlášť po klasickém úvodu, kdy jsem hned měl pocit, že sleduju starosvětské drama například z dílny Clinta Eastwooda. A jelikož s nadšením sleduji seriál Yellowstone, tak při vyplnění mezer mezi sériémi kdykoliv rád matadora Kevina Costnera uvidím. Příjemné překvapení...70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neo-westernová partie na šachovnici amerického severozápadu, v níž královna obětuje svého jezdce, aby zachránila malého krále. A pak při ohnivém garde, šeptajíce do jezdcova ucha, dojde k poznání, kdo byl vlastně král.. Devízy jsou dvě. Zvolený žánr, který umí prodat prostotu příběhu i prostředí a nepřijde s jediným dialogem nebo scénou bez opodstatnění a poctivý výkon adoptivních rodičů Clarka Kenta, co při čelení nové výzvě zosobňují střet rozumu a emocí. V životě, na rozdíl od šachu, vítězství vykoupené ztrátami bolí. Někdy tolik, že je to spíš prohra.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Váš vnuk je odteraz Weboy..." Costnera som mal vždy rád a D. Lane mi bola tiež vždy veľmi sympatická, len nemala také šťastie na úspešné filmy. Tu podala jeden zo svojich najlepších ak nie najlepší výkon, aký som u nej videl. Na svoj vek vyzerá skvele. Film má pomalší rozjazd, pokľudné tempo, no o to silnejšie potom pôsobí záver, ku ktorému to asi od polovice filmu pomaly gradovalo. Hudby je tu pomenej, no film je hlavne o príbehu a tu myslím nebude nikto namietať keď poviem, že väčšinu chytí z srdce. Možno sa nájde niekto kto povie, že je to otrepané, 100x videné, ale zvykajme si, tieto témy sú večné..."Gang" Weboyových to je dobrá parta magorov, ale "Weboy mama" to je iný level. Osobne by som privítal pár scén z Weboyovými naviac, trošku to slovne vygradovať, stačí dobre mierený pohľad od Weboy mamy a tlak vám stúpne dokonale. Mám rád takto ladené filmy, možno by mu viac sedeli 90. roky, v tých časoch by bol film hitom. 80%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama