Reklama

Reklama

Pro balík prachů

  • USA Honest Thief (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tom (Liam Neeson) je nechvalně proslulý zloděj, ale city, které chová ke své nové lásce Annie (Kate Walsh) ho přimějí napravit staré hříchy. Chce přestat žít jako zločinec a především nechce svůj vztah s Annie postavit na lžích. Rozhodne se přiznat přímo FBI a odevzdat státu peníze, které ukradl, výměnou za dohodu a čistý trestní rejstřík. Když zavolá do místní kanceláře FBI, aby se přiznal a domluvil si schůzku, agenti Baker (Robert Patrick) a Meyers (Jeffrey Donovan) to považují jen za žert. Posílají místo sebe své podřízené, agenty Nivense (Jai Courtney) a Halla (Anthony Ramos). Tito dva mladší agenti jsou v šoku, když zjistí, že Tom je skutečný bankovní lupič. V jeho ukradených penězích spatří vstupenku do lepšího života. Tak začíná hra na kočku a myš, ve které se do sebe zamotá dobré a zlé. (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Poslední kino návštěva před uzavřením nakonec není takové potěšení, jaké jsem čekal, ale mohlo to dopadnout i hůř. Přirovnání k Taken, Non Stop nebo Cizinec ve vlaku je určitě na místě, hold Neeson si jiné role než revenge akčňárny pomalu ani nevybírá. Tím se dostávám ke scénáři, který je zde ale až neskutečně hloupý a doslova jediné rozhodnutí jediné postavy ve filmu nebylo racionální - naopak se všichni chovali přesně naopak, než jak by se chovat měli. Dále se zde vyskytuje bohužel i množství logických chyb, filmařských chyb (změny aut...) apod, ale co mě nejvíc mrzí, že ani akce za moc nestojí. Nedočkáme se zde žádných dlouhých sekvencí, přestřelka je všehovšudy jedna, žádné nože nebo kontaktní souboje. Liam Neeson má už bohužel svůj vrchol za sebou a jeho akce v poslední době jsou jako zpomalený záběr, jsou strašně zasekané a nudné - na jeho 68!!! let je to i tak dost úctyhodný výkon, ale s tímhle už by měl pomalu končit. Z vedlejších rolí zmíním Kate Walsch (13 reasons why) a záporáka Jai Courtney (Rezistence), kteří si jako doplněk do hlavní trojky kradou filmové dění pro sebe, protože nikdo jiný se zde ani moc neobjeví, ale rolí se ujali obstojně. Je to prostě klasické akční béčko, které ale nefunguje nijak dobře po žádné stránce a ve výsledku jsem spíše mírně zklamaný a do pár dnů bych na něj možná raději zapomněl, ale jako poslední kino před lockdownem - proč ně. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson se nevzdává a i když v podstatě svou akční kariéru nastartoval až v poměrně pokročilém věku, s o to větší intenzitou nyní chrlí jeden podobný snímek za druhým, ovšem k jeho cti je nutné podotknout, že vesměs nejde vůbec o filmy marné, naopak, většina z nich mě opravdu baví, a právě Honest Thief je toho příkladnou ukázkou. Co bych této podívané chtěl tedy vážně vytknout, je hned na začátku vážně naivní a laciná pohnutka ústředního hrdiny k přiznání se, s tím si mohli dát tvůrci tedy rozhodně více práce, jinak ale ve mně převládá skutečně spokojenost, kdy samozřejmě, stejně jako v ostatních podobných žánrových filmech, nehodlám řešit tuctovou a předvídatelnou zápletku, mě stačí, když to má svižné tempo, sem tam nějakou tu povedenou akci, nenudící postavy, obsazené výraznými herci a alespoň nějakou tu atmosféru, a jelikož tím vším tento film disponuje, nemám důvod být nespokojený, či jinak zbytečně kritický. Krom Neesona mě tu jinak hodně bavil ještě Jai Courtney, pro kterého mám už dlouhodobě slabost, a sympatická Kate Walsh, a ocenit bych pak chtěl i úplný závěr, který tedy sice na zadek neposadí, a je tuctový až běda, mně ale i tak přišel zároveň i takový příjemně líbivý, za což ale nejspíš může mé celkově pozitivní rozpoložení, do kterého mě Honest Thief dostal. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Uff tak jsem to ještě stihnul a dal si třetí a patrně poslední kino v tomhle pojebaným roce po Mizerech a Tenetu. Dostal jsem takovýho standartního Neesona kterej si jede pořád to svoje a i když už asi i on má svůj vrchol za sebou, tak rozhodně nezklame a do nadprůměru se určitě dostane. Co filmu trochu podráží nohy a brání vyššímu hodnocení je místy opravdu hodně blbej scénář, kdy někdy hlavnímu hrdinovi díky absurdnímu chování všech ostatních vyjdou úplně neskutečný věci. Akce je dost a Neeson i když už má svoje limity, tak to co od něj očekáváte si odehraje. Takže ve finále člověk letos bere v klidu i tohle a není důvod přehnaně píčovat.65% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Starnúci zlodej s armádnou pyrotechnickou kvalifikáciou sa v neskorej jeseni svojho života zahľadí do odkvitnutej "MILFky" a nešťastie v podobe náhlej a nedomyslenej morálnej sebareflexie je tu. Navyše bezpečnostné zložky - prekvapujúco asi všade na svete - sú skorumpované až do posledného vládneho špeciálneho agenta a tak romantickú idylu naruší aj neočakávané akčné intermezzo. Pozvoľna gradujúci film síce trpí značnou priemernosťou a scenáristickou laxnosťou, napriek tomu sa mi na túto za vlasy pritiahnutú historku príjemne pozeralo - popri inej činnosti - a pocit nudy sa vôbec nedostavil. Za tri plné krabice "kešu". (25.10.2021) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu tak nízké hodnocení, neboť pokud si vyberete film s Liamem, přece víte, krom pár výjimek, do čeho jdete. Tudíž film který odsýpá, Liam občas někoho semele když se naštve a někdy se chce polepšit. Přesně to jsem dostala, film utekl jako nic, padouši k z řad FBI dostali na budku a bývalý zloděj našel lásku, co si bude na něj muset ještě chvíli počkat. Nenáročné, leč s charismatickým zlodějem. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (4)

  • Film je věnován milující vzpomínce na Lauru Lynn Williams. (Rominator)
  • Scény automobilové honičky byly natočeny v listopadu 2018. (ČSFD)
  • Natáčelo se v americkém státě Massachusetts. (Rominator)

Reklama

Reklama