Reklama

Reklama

Elektrický jezdec

  • USA The Electric Horseman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když ujedete na koni za dvacet milionů, lidé si vás určitě všimnou. Robert Redford v hlavní roli amerického filmu, nominovaného na Oscara. Bývalý kovboj a pětinásobný šampion v rodeu Sonny Steele (Robert Redford) je po mnoha zraněních dávno na odpočinku a vydělává si reklamou na cereálie. Jeho úkolem je projíždět na koni v arénách a doporučovat ovesné vločky. On i kůň vystupují pro větší efekt ověšeni žárovkami. Svůj úkol však Sonny plní se stále většími problémy: je totiž věčně na mol opilý. Při velké firemní akci v Las Vegas má Sonny za hlasité hudby vjet na pódium v sedle dostihového koně jménem Vycházející Hvězda. Když Sonny vidí, že kůň je zraněný, nemocný a nadopovaný sedativy a steroidy, poruší smlouvu a před zraky užaslých diváků s ním zmizí v ulicích města. Šéf firmy Hunt Sears (John Saxon) si to samozřejmě nenechá líbit – Vycházející Hvězda je totiž jednou ze ?značek? firmy a má hodnotu dvacet milionů dolarů. A tak se po Sonnym rozjede celostátní pátrání. Jediný, komu se podaří uprchlíka v divočině vypátrat, je zkušená investigativní novinářka Hallie Martinová (Jane Fondaová). Jde jí jen o to, aby získala exkluzivní reportáž. Když však zjistí, že Sonny je férový chlap, který chce koně uzdravit a pustit do volné přírody, začne mladá žena své cíle poněkud přehodnocovat... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (62)

bllm 

všechny recenze uživatele

Pěknej romantickej film z country prostředí, o znovunavrátivší se hrdosti a osobní vzpouře. Ikdyž musím uznat, že v první části toho alkoholickýho cowboye Robertu Redfordovi trochu nevěřím, ale možná je to příšerným dabingem Jiřího Štěpničky, na který nejsem zvyklá a první čtvrt hodiny mi dělalo problém se zorientovat, kdo to vlastně zrovna mluví. Ten strašlivej svítící country oblek bych s přehledem vyhlásila za nejbizarnější filmovej kostým. Scéna, kdy RR jdede výtehem v tomhle obleku a v ruce drží smotanou elektrickou šňůru, je naprosto úžasná, geniálně vystihuje tragikomičnost situace. A fakt, že knírky nemohl vymyslet nikdo jiný než sám Ďábel asi ani nemá cenu zmiňovat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Áno, film som si pozrel, pretože ma upútal kostýmik Jane Fondy, aj tu v miestnej galérií. Filmov, kde spolu hrajú Robert Redford a Jane Fonda je veľa, tento patrí k tým najhorším. Áno, ženskému publiku poskočí srdce nad veľkou romantikou a iskrením medzi vyššie spomínanými, ale inak to nestojí pomaly ani za komentár. Natiahnuté je to teda slušne, hluché miesta každú chvíľu, film o ničom iba o kecoch. Dávam hviezdičku za rajcovnú Jane a jej kostým a za jednu ako tak zaujímavú naháňačku s policajnými autami a jedným saltom mortale. Inak snímka nedosahuje ani uspokojivého priemeru. Škoda, mať také esá vo filme, to je poriadne nevyužitý potenciál a režisér tiež nepatrí k tým najhorším. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipné, vidieť Redfoda v takomto cirkusovom ponížení je fakt zábava, zároveň veľmi smutné, kam sa tí kovboji chtiac nechtiac dopracovali. Ďalšia s klasík z Pollackovho tvorivého obdobia, na ktorú je v televízii bohužial veľmi ťažké natrafiť. VIDENÉ ZNOVA: Možno je film hnaný dopredu niťou vyrobenou z očakávaných klišé, ale tie sekvencie, ktoré sú na ňu navlečené fungujú výborne a najmä to výborne funguje medzi Redfordom a Fonda. O to ide myslím v prvom rade. Taktiež je to film o tom, kam to Amerika vo vážení si svojich hodnôt a histórie dopracovala. A pritom toho majú plnú hubu. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Režisér Sydney Pollack je pro mě zárukou kvality a od filmu Koně se také střílejí jsem viděla jeho všechny další. Také Elektrický jezdec je film, na který se člověk podívá rád opakovaně a to jsem teď právě udělala. Neztratil ani po letech svoji romantiku a také kousek ostnu výčitky na konzumní americkou společnost. Redforda moc nemusím, ale role Sonnyho mu sedla. Jane Fonda byla vynikající (taky jsem ji obdivovala v těch podpatcích, ale hlavně to, jak měla po třech dnech v přírodě pořád skvělé vlasy). Nejúžasnější z nich byl stejně ten kůň...netuším, jestli je možné vrátit vysloužilého závodního koně zpět mezi mustangy, ale podařilo se to alespoň v tomhle filmu. Když připočítáme nádherné záběry krajiny a výbornou hudbu, je to moc příjemný zážitek. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Romantický country příběh o záchraně velmi ceněného koně před cynickými majitely, kteří na něm vydělávají a to na divadelních prknech, kde se hraje jakási show. Herecký koncert pro Roberta Fedforda a Jane Fonde. Příběh o soucitu a porozumění a hodnotách života. Snímek má v jistém smyslu své kouzlo a dojemnost. Láska ke koni je víc, než láska v sebe sama. Pro reportérku zaručený trhák. Napsáno a zfilmováno je to dobře. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Třetí společný snímek Roberta Redforda a Jane Fondové. (Terva)
  • Filmový kůň Rising Star  se ve skutečnosti jmenoval Let's merge, v překladu "spojme se" nebo "pojďme se spojit". Jednalo se o pětiletého plnokrevníka, který byl vybrán až po šestiměsíčních talentových zkouškách. Po dokončení filmu koně odkoupil Robert Redford a vlastnil jej ještě 18 let, než kůň zemřel. (Posheidon)
  • Film se natáčel v Nevadě, Utahu a v utažském národním parku Zion. (Terva)

Reklama

Reklama