Reklama

Reklama

Chvění 4: Začátek legendy

  • Česko Chvění 4: Legenda ožívá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Připravte se na to, že vámi prequel původního Chvění otřese! Neviditelný predátor likviduje havíře z odlehlého hornického městečka Rejection v Nevadě. Majitel dolu, Hiram Gummer (Michael Gross), pradědeček Burta Gummera z původního Chvění, si najme žoldáky, aby lidožrouta zlikvidovali dříve, než ho nestvůra připraví o existenci a veškerý výdělek. Rozpoutá se totální válka. Boj, který začíná v hlubinách země, eskaluje v ulicích městečka! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Dětské ohlednutí za krásami Divokého západu plné, skoro až „Peckinpahovské“, nostalgie. Smršť laciných efektů se prolíná s herci, kteří jakoby své výkony cedili pod vedením Otakara Fuky v nejlepší formě. Zbytečně statické a bez dynamiky s otravně disneyovskou edukační linkou o pravých životních hodnotách. Tenhle prazvláštní mix westernu a horroru (sci-fi?) by se vyjímal jako dobový zákusek po posledním Návratu do budoucnosti. Jako zakončení série plné našlápnutého černého humoru však nefunguje ani náhodou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě celkem povedený díl s atmosférou divokého západu. Není již čím moc překvapovat a tak se klade důraz především na příběh, ve kterém si hrstka obyvatel jednoho zapadákova pozve k ruce nájemného pistolníka. Jak to celé dopadne anebo spíše co prožívali prapředci Burt Gummera v boji proti Drapákům se dozvíme zde. 50% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po 4 epizóde to vzdávam, nemá zmysel pokračovať. Kým prvé dve časti dosahovali aspoň ako takú úroveň zábavnosti, tretia a 4tá je už viac menej krokom "vedľa", pričom jediné čo možno v prípade tejto relatívne pochváliť, je dostatočne zachytená dobovosť. Škoda, potenciál tu bol väčší , i keď o vyslovený, filmársky prešľap sa nejedná .. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To je kruté.“ – „Sú kruté časy, zlato.“ Po príšernej trojke, kde zúfalí tvorcovia prišli s prdiacimi tremorsmi, to už horšie asi byť nemohlo. Pochopili to aj producenti a tak je štvorka westernový prequel. Síce ani teraz neprídeme o maskota série Burta Gummera (prepáčte, HIRAMA Gummera) alias Michaela Grossa („Nebol som na koni od šiestich a vlastne to vtedy bola ťava.“), ale tentokrát je o čosi „umiernenejší“, takže sa to dá zvládnuť. Keďže mám slabosť pre hororové westerny, lebo je ich na svete asi tak päť a pol, vychutnal som si prašnú atmosféru. Pravda, horor to vlastne už príliš nie je a prekvapiť to tiež neprekvapí (obyvatelia mestečka sú kusy, aké podľa príručky „5 pravidiel, ako napísať najpriemernejší scenár kinematografie“ neumierajú – žena, dieťa, verný ázijský párik, komická postavička). Potešil ma „návrat k pôvodným hodnotám“ (v snímke útočia len „klasické“ tremory). Dal by som opatrnejších 60%, ale už ma táto séria začína nudiť. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Neustúpime, a stretneme sa stými beštiami na život a na smrť!" Posledný diel tejto hororovej sérií je už o niečo slabší ako jeho starší súrodenci. Billy Drago tomu filmu dodáva svôj tradičný humor a aspoň sa snaží hrať drsného zabijaka, a tá jeho smrť keď ho prehltne príšera stojí za to. S Michaelom Grossom to už ide dole vodou, není to už ten šikovný chlapík, ktorý vždy vedel ako príšery myslia a čo chcú spraviť, teraz hrá už len bezvýznamného, nešikovného strelca, ktorý sa nevie trafiť ani len do plechovky. Jediné čo stojí za pozornosť sú príšery, ktoré sú o niečo vyspelejšie a chytrejšie, takže vedia čo chce človek spraviť 60 percent. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme bola použitá originálna historická zbraň ".45-70 Colt Gatling gun" z roku 1874, čo je vlastne predchodca dnešného guľometu. Podľa tvorcov fungoval bezchybne. (Raccoon.city)
  • Parný stroj, ktorý vo filme môžeme vidieť, je z roku 1912. Jedná sa o typ "Case 60hp Traction Engine". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama